“Εσβησε” η παλιά δόξα του στίβου Θ. Καλογιάννης

Ένας από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές όλων των εποχών άφησε την τελευταία του πνοή κάνοντας πιο φτωχό τον ελληνικό στίβο. Ο λόγος για πρωταθλητή Ελλάδος στα 400μ. με εμπόδια, Βολιώτη Θανάση Καλογιάννη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο παλιός πρωταθλητής απεβίωσε στο σπίτι του έπειτα από πνευμονικό οίδημα και ανακοπή καρδιάς.
Ο Θανάσης Καλογιάννης γεννήθηκε το 1965 και υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στα 400μ. με εμπόδια αν και σε πιο νεαρή ηλικία έτρεξε και τα 400μ. Με τα χρώματα του ΓΣ Καρδίτσας αναδείχθηκε τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδος ενώ δύο φορές υπήρξε χρυσός βαλκανιονίκης (1988 , 1989).
Επίσης, το 1984 κέρδισε το πρώτο του χρυσό βαλκανικό μετάλλιο αλλά στα 400μ. Την ίδια χρονιά πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες ενώ έχει συμμετοχές σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου.
Ήταν ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια με 48.80 για πολλά χρόνια.
Εγκατέλειψε τον αθλητισμό το 1993 σε ηλικία μόλις 28 ετών από δική του επιλογή.
Χάρη στις εξαιρετικές του εμφανίσεις στον στίβο κέρδισε την εισαγωγή του στην οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε με πολύ καλό βαθμό. Παρ’ όλα αυτά, όμως, τον κέρδισε η φωτογραφία όπου ειδικεύτηκε στον χώρο της μόδας.
Εκεί εργάστηκε στα καλύτερα περιοδικά της εποχής και έγινε κορυφαίος στο είδος του. Τότε γνώρισε και τη Βραζιλιάνα καλλονή Λάουρα Ντε Νίγκρις, η οποία ήταν ένα από τα καλύτερα μοντέλα που δούλευε στη χώρα μας. Οι δύο τους ερωτεύτηκαν αμέσως και οδηγήθηκαν στα σκαλιά της εκκλησίας.
Η περίοδος της κρίσης χτύπησε και τον Τύπο. Έτσι ο Θανάσης Καλογιάννης πήρε την απόφαση να ξενιτευτεί στην ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του. Από τη Βραζιλία επέστρεψε πριν από ένα χρόνο και διέμενε μόνιμα στην Αθήνα.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Βόλο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις