Αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη ρατσιστική επίθεση κατά Αντετοκούνμπο

Καταγγελία για τη ρατσιστική επίθεση του καθηγητή του UCL, Ευάγγελου Μαρκόπουλου, έκανε στον Άρειο Πάγο ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Σε δήλωσή του ανέφερε:

«Η Ελλάδα διαχρονικά βασιζόταν στον πατριωτισμό των Ελλήνων, στους φιλέλληνες και σε εκείνους που αισθάνονται Έλληνες.
Προσωπικά, λιγότερη σημασία αποδίδω στον τύποις Έλληνα και πολύ περισσότερη σε εκείνους που κουβαλάνε την Ελλάδα στην ψυχή του παντοιοτρόπως. Είναι, άλλωστε, και ιστορικά αποδεδειγμένη η άποψη μου.
Υπό αυτή την έννοια σέβομαι και τιμώ τις κατά καιρούς δημόσιες παρεμβάσεις του μεγάλου αστέρα του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο υπέρ της Ελλάδας και χαίρομαι που ποικιλοτρόπως αναγνωρίζει ότι η χώρα μας υποδέχτηκε και αγκάλιασε την οικογένεια του και πήρε τις ευκαιρίες για να επιβιώσει και να προκόψει.
Έχω τη βεβαιότητα ότι αυτό το παιδί, όπως και ο αδελφός του Θανάσης, επιστρέφουν σήμερα αντίδωρα στην Ελλάδα με περισσή ειλικρίνεια, αναγνωρίζοντας με ευγνωμοσύνη την ανοιχτή αγκαλιά που επιφύλαξε η πατρίδα μας στην οικογένεια τους.
Με πολλούς τρόπους οι Αντετοκούνμπο έχουν αποδείξει ότι αισθάνονται Έλληνες και το γεγονός μας χαροποιεί κι έχει τύχει σχεδόν καθολικής αναγνώρισης από τα ΜΜΕ και σημαίνοντες εκπρόσωπους της δημόσιας ζωής.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για την ανεξαρτησία αυτής της χώρας χυθήκαν ποτάμια αίματος Ελλήνων και πολύ αίμα φιλελλήνων, τους οποίους τιμούμε με ονοματοδοσία μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων. Είναι άλλο πράγμα η υπεράσπιση της πατρίδος και οι όροι μετανάστευσης , όπως ισχύουν σε όλες τις δημοκρατικές χώρες του κόσμου και άλλο η επίδειξη ρατσισμού, κάτι άλλωστε που αντιμετωπίστηκε και από τον νόμο 4285/2014.
Συνεπώς, η επίθεση στον σπουδαίο μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο έχει καθαρά ρατσιστικό χαρακτήρα και αυτό ανέφερα σήμερα στην Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντάσκα. Την προτρέψαμε λοιπόν, να καλέσει τον Πρόεδρο της Βουλής και το διακομματικό προεδρείο της, καθώς και τη Διεθνή Αμνηστία για να σταματήσουν αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα, ιδιαίτερα από μια συγκεκριμένη κατηγορία προσώπων και σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας. Σας κοινοποιώ την αναφορά που κατατέθηκε σήμερα το πρωί στον Άρειο Πάγο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις