Δολοφόνησαν στην Άγκυρα τον πρέσβη της Ρωσίας

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά Μέσα, διεθνή πρακτορεία αλλά και η ΕΡΤ, νεκρός είναι ο ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα μετά από πυροβολισμούς που δέχτηκε σε γκαλερί τέχνης.

Ο Αντρέι Καρλόφ βρισκόταν στην έκθεση φωτογραφίας «Η Ρωσία με τα μάτια των Τούρκων», παραθέτοντας ομιλία, όταν ξαφνικά ένας άγνωστος άνοιξε πυρ. Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Καρλόφ τραυματίστηκε στην πλάτη από τα πυρά και η κατάστασή της υγείας του ήταν κρίσιμη. 

Αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για εσπευσμένη διακομιδή του Ρώσου στο πλησιέστερο νοσοκομείο, τελικά οι αναφορές αυτές κρίνονται ως ανακριβείς, καθόσον υπήρξε ομηρία -σύμφωνα με το Skynews- των θυμάτων της επίθεσης. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκαν κι άλλοι παρευρισκόμενοι. 

Επιπλέον, μεταδίδεται πως και ο δράστης είναι νεκρός, με τη Hurriyet να προσθέτει πως πρόκειται για ισλαμιστή, αφού κατά τη διάρκεια της επίθεσης φώναζε «ο Θεός είναι μεγάλος».

Αξιοσημείωτο δε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε μία μέρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επισκεφθεί τη Μόσχα. Δεν χωρά αμφιβολία πως μετά το τελευταίο γεγονός οι ρωσοτουρκικές σχέσεις θα ξανά δοκιμαστούν, κάτι που είχε γίνει και πρόσφατα με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τον τουρκικό στρατό.

Δείτε τη φωτογραφία της Hurriyet:

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις