Εν ψυχρώ δολοφονία αθλήτριας με φονικό όπλο τα τρόπαιά της!

Η Zenash Gezmu ήταν 27 ετών και είχε ένα ταλέντο. Ήταν καλή στο τρέξιμο. Όπως όλα τα παιδιά που θέλουν να ξεφύγουν από τη φτώχεια στα 21 της, πριν από έξι χρόνια μετακόμισε στη Γαλλία με την ελπίδα ότι μια μέρα θα εκπροσωπήσει την ευρωπαϊκή χώρα σε διαγωνισμό.

Την περασμένη Τρίτη, όμως, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στα περίχωρα του Παρισίου.
Ένας 28χρονος από την Ερυθραία παραδόθηκε και κρατείται από τις γαλλικές αρχές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Le Parisien.
Δεν είναι σαφές ποια ήταν η σχέση του Gezmu με τον άνδρα, ο οποίος, σύμφωνα με την το ρεπορτάζ της εφημερίδας είπε στην αστυνομία ότι την έπνιξε με ένα μαξιλάρι και την χτύπησε με τρόπαια που είχε κερδίσει η αθλήτρια σε διάφορους διαγωνισμούς.
Η Gezmu ήταν μέλος του αθλητικού συλλόγου Neuilly sur Marne στη Γαλλία. Ήταν ταλαντούχα και η καλύτερή της επίδοση σε μαραθώνιο ήταν το 2:38:48 στο Άμστερνταμ, ενώ είχε διακρίσεις και σε άλλους μικρότερους αγώνες (5χλμ, 10χλμ και ημιμαραθωνίους).
Ο πρώην προπονητής της, Νικόλας Βαλάτ, περιέγραψε το Gezmu ως μέλος της οικογένειας της ομάδας. «Ήταν μια διακριτική γυναίκα με έντονο χαρακτήρα», είπε.
Η αθλήτρια από την Αιθιοπία, δεν κατάφερε να περάσει ποτέ τις εξετάσεις και να πάρει τη γαλλική υπηκοότητα και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν σαν καθαρίστρια με μισθό που δεν ξεπερνούσε τα 270 ευρώ την εβδομάδα. Ξυπνούσε και έκανε προπόνηση στις 5 τα ξημερώματα ή αργά το βράδυ μετά τη δουλειά.
Ήταν πρόσφυγας που βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στις αθλητικές της εμφανίσεις σε αγώνες για να συμπληρώσει το εισόδημά της και ελπίζει να έχει αρκετό για να στείλει κάποια χρήματα στο σπίτι της στη μητέρα της, αναφέρει η Le Parisien.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις