Αδικημένοι από το βαθμό οι Δικηγόροι του Βόλου, 2-2 στη Βέροια

Με το βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από το γήπεδο του Σταυρού Ημαθίας η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, η οποία αντιμετώπισε την ομάδα του Δ.Σ. Βέροιας στον τρίτο της αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δικηγορικών Συλλόγων. Ο αγώνας στιγματίστηκε από τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο και την μεροληπτική διαιτησία εις βάρος των φιλοξενουμένων, που ήταν ανώτεροι και έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται αδικημένοι με το τελικό 2-2.

Η ομάδα του Βόλου παρατάχθηκε στο γήπεδο, το μεσημέρι του Σαββάτου, με στόχο να επιβάλλει το παιχνίδι της και να φτάσει στο 3 στα 3, στον 1ο όμιλο του Πρωταθλήματος. Στην προσπάθειά της αυτή βρήκε αντιμέτωπους έναν αγωνιστικό χώρο που καθιστούσε απαγορευτικό το στρωτό παιχνίδι και μια εχθρική διαιτησία. Παρά ταύτα η ομάδα του Βόλου, έδειξε σε όλο το ματς την ανωτερότητά της και δικαιούται να αισθάνεται αδικημένη από το τελικό 2-2, αποτέλεσμα που, πάντως, την κρατάει σε θέση οδηγού στη βαθμολογία.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο ματς χάρη σε απευθείας χτύπημα κόρνερ, που αιφνιδίασε τον κίπερ της ομάδας του Βόλου. Ο Δ.Σ. Βόλου αντέδρασε άμεσα και αφού απείλησε με εξ επαφής κεφαλιά του Αντώνη Κανταρτζή να περνά ελάχιστα άουτ, έφτασε στην ισοφάριση, χάρη σε γκολ του Νίκου Μόσχου. Ο Γιώργος Δανόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή και ο αμυντικός χαφ του Δ.Σ.Β. με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε.

Μετά από λίγο, οι φιλοξενούμενοι, που πατούσαν πλέον καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πήραν το προβάδισμα, όταν ο αρχηγός Στέργιος Λυμπερδόπουλος βρήκε τον Γιάννη Αρβανιτόπουλο, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε αριστουργηματικό μονοκόμματο δεξί σουτ και πέρασε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο κίπερ, στέλνοντάς την στο «γάμα» της εστίας της Βέροιας.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, σ’ ένα από τα πολλά στημένα που κέρδισαν, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, οι φιλοξενούμενοι ολιγώρησαν και σε φάση διαρκείας ένας επιτιθέμενος των γηπεδούχων έπιασε ασύλληπτο σουτ από πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα στον ουρανό των διχτύων.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Βόλου κυριάρχησε, απέναντι στην ομάδα της Ημαθίας που είχε φανερά οπισθοχωρήσει και δεν απειλούσε καθόλου. Στον αντίποδα, οι βολιώτες ενώ ήταν απειλητικοί, δεν μπόρεσαν, εξαιτίας και του κακού αγωνιστικού χώρου, να δημιουργήσουν κάποια κλασική ευκαιρία για να πάρουν το ματς. Κάτι τέτοιο, βέβαια, θα μπορούσε να είχε συμβεί, εάν ο ρέφερι από την Ημαθία δεν έκλεινε τα μάτια σε δύο καταφανέστατες περιπτώσεις πέναλτι, σε ισάριθμες ανατροπές του Γιώργου Δανόπουλου από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Έτσι, το ισόπαλο 2-2 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με τους Δικηγόρους του Βόλου να παραμένουν αήττητοι και να υποδέχονται την επόμενη αγωνιστική την ομάδα της Αλεξανδρούπολης.

Δ.Σ. Βόλου (Α. Ταμπακόπουλος): Γούσης, Σκυριανός, Γούσιος (Μπατής), Καπάτος, Βολιώτης (Τσιαμήτας), Μόσχος, Λυμπερδόπουλος, Λιβογιάννης, Αρβανιτόπουλος, Κανταρτζής (Σολιδάκης), Δανόπουλος. Στην αποστολή συμμετείχαν και οι Μπακαλιάνος, Κασάπης, Τερλεξής, Γεωργακόπουλος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις