Στα δικαστήρια NOVA – Κούγιας

Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους η NOVA και ο Κούγιας μετά τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν σχετικά με τις πληρωμές της πρώτης. 

Μετά την αναφορά του ρεπόρτερ της NOVA για το επεισόδιο μεταξύ Κούγια – Φυντάνη, στον αγώνα της ΑΕΛ με την Ξάνθη, οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν έρθει σε ρήξη με αποτέλεσμα στις τελευταίες τους ανακοινώσεις να κάνουν λόγο για λύση των διαφορών τους στα δικαστήρια.

Μετά την πρώτη ανακοίνωση με την οποία ο κ. Κούγιας διεψευδε το περιστατικό και απειλούσε με μηνύσεις όσους υποστήριξαν το αντίθετο, έκανε λόγο και για αθέτηση της οικονομικής συμφωνίας από την πλευρά του συνδρομητικού καναλιού, με τη Forthnet να απαντά:

Η Forthnet A.E. ανακοινώνει ότι τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί δήθεν «αναστολής πληρωμών της Nova προς τη Super League» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς η Εταιρεία μόλις στις 15 Δεκεμβρίου 2017 προέβη σε πληρωμή προς τον συνεταιρισμό των ΠΑΕ.

Τα όσα περιλαμβάνονται στην από 15.12.2017 σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ και αναπαράχθηκαν από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ακρίτως και χωρίς να διασταυρωθούν κατ’ ελάχιστον, όπως επιβάλλουν οι βασικές αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, βρίθουν αναληθειών. Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, που η ΠΑΕ ΑΕΛ και ο ιδιοκτήτης της προσπαθούν μέσω ανακοινώσεων στον Τύπο να αμαυρώσουν την εικόνα της Εταιρείας μας, που αποτελεί σήμερα τον βασικότερο χρηματοδότη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα ανταγωνιστικότητας των μελών ΠΑΕ της Super League και του Ελληνικού Πρωταθλήματος, η Forthnet έχει ήδη καταβάλλει μέχρι τα τέλη Νοέμβρη τα προβλεπόμενα ποσά για την αγωνιστική σαιζόν 2017-18, σύμφωνα με τις τρέχουσες συμβατικές υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχει καμία παλαιότερη οφειλή προς τη Super League, ενώ η Εταιρεία κατέβαλε ήδη την προηγούμενη Παρασκευή 15.12.2017 σημαντικό μέρος της δόσης Δεκεμβρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο και βρίσκεται σε συνεννόηση με τη Super League για τη διευθέτηση του υπόλοιπου ποσού εντός των επομένων ημερών. Αντίστοιχες διευθετήσεις έχουν γίνει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν στο πλαίσιο της μακρόχρονης εμπορικής συνεργασίας των δύο μερών.

Με προσωπική του δήλωση, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ απάντησε στην ανακοίνωση του συνδρομητικού καναλιού, έκανε λόγο για αναλήθειες και προανήγγειλε μηνύσεις.

Αναλυτικά η δήλωση-απάντηση του Αλέξη Κούγια στη NOVA:

«Πληροφορήθηκα την ψευδή από την αρχή μέχρι το τέλος ανακοίνωση της Forthnet – Nova, η οποία αναφέρεται στο πρόσωπο μου και δήθεν απαντά στις δύο αληθινές από την αρχή μέχρι το τέλος ανακοινώσεις της ΠΑΕ ΑΕΛ, οι οποίες έχουν εκδοθεί και αναφέρθηκαν στις οφειλές της Nova προς τη Super League και στις συμπεριφορές της Nova εναντίον των μελών του Συνεταιρισμού.

Η μόνη αλήθεια είναι η εξής:

1. Η Nova μέχρι σήμερα δεν είχε εξοφλήσει προς την Super League τη δόση του μηνός Οκτωβρίου 2017, παρά του ότι βάσει της συμβάσεως η ημερομηνία καταβολής ήταν η 15/10/2017.

2. Το ποσόν της δόσεως το οποίο έπρεπε να εισπράξει η ΠΑΕ ΑΕΛ στις 15/10/2017 ήταν 109.000€.

Σήμερα η Nova όπως πληροφορήθηκα σήμερα το βράδυ από τον κ. Γκαγκάτση αντί των 109.000€ για τη δόση Οκτωβρίου (!!!) την οποία δικαιούται η ΠΑΕ ΑΕΛ από την κεντρική διαχείριση, κατέβαλε ποσόν το οποίο είναι το ένα τρίτο της δόσεως και το οποίο για την ΠΑΕ ΑΕΛ είναι 43.000€.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ κι εγώ ο ίδιος προσωπικά θα μηνύσουμε και θα ενάγουμε τη Nova και όσους δημοσίευσαν την ψευδή ανακοίνωση της, χωρίς να φροντίσουν να μας ενημερώσουν και να διασταυρώσουν την αλήθεια, τόσο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως δια του τύπου όσον αφορά εμέ, όσο και για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως εταιρείας όσον αφορά την ΠΑΕ ΑΕΛ.

Τέλος, από τα εκατοντάδες εκατομμύρια τα οποία έχει εισπράξει ήδη η Nova από τους συνδρομητές για να μεταδίδει κατά αποκλειστικότητα τους αγώνες της Super League, ας δώσει και λίγα ψίχουλα και στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες, γιατί εμείς οι ιδιοκτήτες δεν έχουμε καμία διάθεση να συντηρούμε τη Forthnet και τις λάθος επιλογές της και αντί να μας ευχαριστεί και να μας ευγνωμονεί, να εκδίδει και ψευδείς και συκοφαντικές ανακοινώσεις εις βάρος μας.

Τα υπόλοιπα στα δικαστήρια και στο ΔΣ της Super League, όπου οι εκπρόσωποι της Nova δεν τολμούν πλέον να παραστούν».

Με εκτίμηση,

Αλέξης Κούγιας
Δικηγόρος Αθηνών.

 

Με νέα ανακοίνωση, το συνδρομητικό κανάλι απάντησε στην… απάντηση του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ και αναφέρει πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη!

Η ανακοίνωση της NOVA:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής της και σε απάντηση της ανακοίνωσης του δικηγόρου και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλ. Κούγια, η Forthnet δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι έχει εξοφλήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις προς την Super League για τον μήνα Οκτώβριο όπως προβλέπεται από 18.8.2017 το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Nova και Super League. Αν η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν έχει λάβει το ανάλογο ποσόν από την Super League για τον μήνα Οκτώβριο, δεν είναι θέμα που απασχολεί την Forthnet αλλά την ΠΑΕ ΑΕΛ και τις σχέσεις της με τη Super League.

Τέλος, η Forthnet απαντώντας στις συνεχείς συκοφαντίες και απειλές του κ. Κούγια περί προσφυγής στη Δικαιοσύνη δηλώνει ότι θα το πράξει εκείνη πρώτη με σκοπό την υπεράσπιση του κύρους, της αξιοπιστίας και της πολύχρονης αδιαμφισβήτητης προσφοράς της στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις