«Σοβαρές συνέπειες αν καταρρεύσει»

Είναι προφανές πως η Super League δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση την οικονομική διάλυση του Παναθηναϊκού, καθώς κάτι τέτοιο θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο το ήδη υποβαθμισμένο προϊόν του πρωταθλήματος.

Χθες, λοιπόν, η διοργανώτρια κατέθεσε πρόσθετη παρέμβαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και στην αίτηση της πράσινης ΠΑΕ για εξόφληση του Γενς Βέμερ σε 45 δόσεις. Ο συνεταιρισμός ουσιαστικά ζήτησε την επαναφορά των διατάξεων του μνημονίου μεταξύ ΕΠΟ, Super League και ΠΣΑΠ από το 2013 για τη δυνατότητα αποπληρωμής των ποδοσφαιριστών σε πολλές δόσεις.

«Η οικονομική δυσπραγία ορισμένων ΠΑΕ παραμένει ενεστώσα, όπως και η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα. Αν λάβει χώρα η οικονομική κατάρρευση, θα είναι επιζήμιο και για το συνεταιρισμό μας, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει», αναφέρει μεταξύ άλλων η Super League.

Υπενθυμίζεται πως η Nova έχει ήδη προειδοποιήσει τη Super League πως σε περίπτωση που στο επόμενο πρωτάθλημα δεν υπάρχει Παναθηναϊκός, τότε η προσφορά της θα είναι μειωμένη και η «πίτα» πολύ μικρότερη για όλες τις υπόλοιπες ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός έχει ζητήσει το χρέος 509.638,5 ευρώ προς τον Γενς Βέμερ να αποπληρωθεί σε 45 δόσεις των 11.325 ευρώ και η λίγκα ζητεί να γίνει δεκτή η αίτηση αυτή από το Διαιτητικό επισημαίνοντας πως διαφορετικά «… πιθανολογείται ότι τυχόν αντίθετη απόφαση του Δικαστηρίου θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες και για τις έτερες 15 ΠΑΕ-μέλη μας και για όσες στο μέλλον εγγραφούν στο συνεταιρισμό».

Η υπόθεση Βέμερ έχει πάρει αναβολή για τις 10 Ιανουαρίου, ενώ σήμερα εκδικάζονται από το Διαιτητικό οι αιτήσεις των Εσιέν, Τοτσέ και Λέτο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις