Λουτσέσκου: Αυτό είναι το καθοριστικό στοιχείο για να πάρουμε τίτλο

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για την απόφαση του να αναλάβει τα ηνία του Δικεφάλου, την πίεση που υπάρχει στους «ασπρόμαυρους», αλλά και την μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Mάλιστα ανέφερε ως καθοριστικο στοιχείο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος την ισορροπία

στη νοοτροπία της ομάδας ανάμεσα στα εντός και τα εκτός έδρας, παραδεχόμενος ότι αυτό είναι καθήκον του.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για την μετακίνηση του από την Ξάνθη στον ΠΑΟΚ: «Ήταν ένα βήμα μπροστά από όλες τις απόψεις, μετά από έναν συναισθηματικό αποχαιρετισμό από την Ξάνθη, όπου πέρασα τρία υπέροχα χρόνια και κέρδισα πολλά επαγγελματικά. Μετακόμισα σε μια ομάδα που έχει ως στόχους το πρωτάθλημα και το κύπελλο και που με εμπνέει απόλυτα. Γύρω από την ομάδα υπάρχει ένας τεράστιος φανατισμός που δεν περίμενα και δεν μπορεί κανείς να φανταστεί».
Για το αν είχε κάποιες αμφιβολίες ή ίσως φοβόταν να μετακομίσει στον ΠΑΟΚ: «Όχι, πήγα στον ΠΑΟΚ με απόλυτο ενθουσιασμό και εμπιστοσύνη. Χρειαζόμασταν χρόνο, υπήρχαν νέοι παίκτες που έπρεπε να προσαρμοστούν γενικά, και άλλοι παίκτες που έπρεπε να προσαρμοστούν σε αυτό που ζητούσαμε, σε έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, αλλά ο χρόνος έδειξε ότι είχα δίκιο. Τώρα είμαστε στη σωστή κατεύθυνση, μεγαλώνουμε σαν ομάδα, οι σχέσεις μέσα στην ομάδα είναι πιο βαθιές και αυτό δίνει μεγάλη σιγουριά».
Για την πίεση που έχει ως προπονητής του ΠΑΟΚ: «Υπάρχει τεράστια πίεση, δεν το περίμενα. Ήμουν στην Εθνική ομάδα της Ρουμανίας και στην Ραπίντ Βουκουρεστίου, υπήρχε πίεση για αποτελέσματα, αλλά εδώ όλα είναι ξεχωριστά. Είναι μια πίεση που προέρχεται από δύο λόγους. Πρώτον, ένα πάθος και μια τεράστια προσήλωση στην ομάδα που δεν μπορείτε να συναντήσετε σε άλλο μέρος και δεύτερον, αυτή η τεράστια επιθυμία και απογοήτευση που ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο τα τελευταία 32 χρόνια.
Όλοι, ηλικιωμένοι, απλοί άνθρωποι, παιδιά, άνθρωποι που είναι ντυμένοι με κοστούμια, όλοι λένε … πρωτάθλημα, πρωτάθλημα, πρωτάθλημα! Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, αρχικά σκέφτηκα ότι ήταν υπερβολικό, αλλά τώρα νομίζω ότι με ενθαρρύνει πολύ, με ωθεί να είμαι συγκεντρωμένος στο 1000%, να λάβω υπόψη κάθε λεπτομέρεια σε κάθε απόφαση, να δώσω το καλύτερο και έχω μεγάλη εμπιστοσύνη ότι θα το καταφέρουμε γι’ αυτούς τους λόγους».
Για την κούρσα του πρωταθλήματος και τους διεκδικητές: «Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να διεκδικούν τέσσερις ομάδες την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με τόσο μικρή διαφορά βαθμών σε αυτό το στάδιο. Ίσως ο Ατρόμητος είναι μια αποκάλυψη, μια έκπληξη μέχρι τώρα, ενώ την τετράδα συμπληρώνουν οι υπόλοιποι τρεις (σ.σ. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός).
Κερδίσαμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας, χάσαμε μόνο δύο παιχνίδια συνολικά, τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό τα οποία κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Υπήρχαν παιχνίδια που κρίθηκαν από κάποιες ειδικές στιγμές, παιχνίδια που έκρυβαν “παγίδες”. Τώρα έχουμε αυτό το πλεονέκτημα ότι θα παίξουμε στην έδρα μας τα ντέρμπι, όπου αποδείξαμε ότι είμαστε πολύ ισχυροί. Υπάρχει επίσης ένα πράγμα που θα μπορούσε να είναι καθοριστικό. Να έχουμε μια καλή ισορροπία στην νοοτροπία μας και αυτό είναι επίσης καθήκον μου.
Η ισορροπία ανάμεσα σε μια εκτός έδρας ισοπαλία που επί του παρόντος μπορεί να θεωρηθεί ως δράμα, και μια ισχυρή νίκη που θα μπορούσε να δημιουργήσει τεράστια ευφορία. Πρέπει να πατάμε καλά στα πόδια μας, να παλεύουμε μέχρι το τέλος και είμαι απόλυτα αισιόδοξος ότι θα επιτύχουμε όλα όσα στοχεύουμε».

  • ΠΑΟΚ
  • Ρ Λουτσέσκου

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις