Στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ με καρδιοχτύπι η Μάντσεστερ Γ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κινδύνεψε στο φινάλε, αλλά έμεινε στο 1-1 με τη Θέλτα στο «Ολντ Τράφορντ» το βράδυ της Πέμπτης (11/5), παίρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Αντίπαλος των «κόκκινων διάβολων» στη Στοκχόλμη, στις 24 Μαΐου, θα είναι ο Άγιαξ.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 4′, με τον Ρομέρο να λέει «όχι» στο σουτ του Άσπας και στο 17′ ο Φελαϊνί με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τη Γιουνάιτεντ. Οι Ισπανοί δεν πτοήθηκαν από το γκολ και στο 42′ έφτασαν κοντά στο 1-1 με το σουτ του Βας.
Στο δεύτερο μέρος χάθηκαν αμφότερες ευκαιρίες, για να φτάσουμε στο 85′ όταν ο Ρονκάλια έκανε το 1-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην υπόθεση πρόκριση.
Στο 96′ λίγο έλλειψε να έρθουν τα πάνω κάτω, αφού ο Γκουιντέντι έχασε το άχαστο για το 1-2, με τις καρδιές των φίλων της Γιουνάιτεντ να έρχονται γρήγορα στη θέση τους.
Στον άλλο ημιτελικό της βραδιάς, η Λυών νίκησε 3-1 τον Άγιαξ στη Γαλλία, αλλά έχασε για λίγο το εισιτήριο για τον τελικό.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ρομέρο, Βαλέντσια, Μπαϊγί, Μπλιντ, Νταρμιάν, Ερέρα, Φελαϊνί, Πογκμπά, Μικιταριάν (77′ Κάρικ), Λίνγκαρντ (86′ Ρούνεϊ), Ράσφορντ (89′ Σμόλινγκ).
ΘΕΛΤΑ: Άλβαρεθ, Μάγιο, Ρονκάλια, Καμπράλ, Γιόνι, Ραντόγια (68′ Μπονγκοντά), Βας (46′ Χοθαμπέντ), Ερνάντεθ, Σίστο (80′ Μποβί), Άσπας, Γκουιντέτι.

  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • Γιουρόπα Λιγκ

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις