Αποφασισμένη για το πρώτο βήμα πρόκρισης η ΑΕΚ με την Μπριζ

Η πρώτη ευκαιρία απέναντι στην πολύ πιο ισχυρή ΤΣΣΚΑ Μόσχας χάθηκε. Η ΑΕΚ δεν θέλει να συμβεί το ίδιο και με τη δεύτερη, απέναντι σε έναν πολύ πιο βατό αντίπαλο όπως η Κλαμπ Μπριζ. Οι Βέλγοι αποτελούν το εμπόδιο που χωρίζει την «Ένωση» από τους ομίλους του Europa League, μια πρόκριση που είναι αναγκαία για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι περιμένουν πάνω από έξι χρόνια για μία πρόκριση, ή έστω και νίκη στην Ευρώπη. Η περιπλάνηση στις δύο χαμηλότερες κατηγορίες και όσα προηγήθηκαν αυτής στοίχισαν ακριβά στη βαθμολογία της ομάδας στην UEFA και είναι εκ των ων ουκ άνευ οι νίκες και οι προκρίσεις, προκειμένου να αποκατασταθεί σταδιακά το ευρωπαϊκό στάτους του συλλόγου.

Στις τάξεις της ΑΕΚ άπαντες γνωρίζουν τη σημασία των αγώνων με την Κλαμπ Μπριζ. Απόψε στο «Γιαν Μπρεϊντέλ» (21:45, COSMOTE Sport) στόχος είναι ένα αποτέλεσμα που θα διατηρήσει ολοζώντανη την πρόκριση εν όψει της μεγάλης ρεβάνς σε μία εβδομάδα στο ΟΑΚΑ και μπροστά σε ένα κοινό που διψά να ξαναζήσει ευρωπαϊκές δόξες.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει αποκαλύψει τα πλάνα του, αν και ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει πως έχει καταλήξει στους εκλεκτούς για το βασικό σχήμα. Το ρεπορτάζ δίνει σχήμα 4-3-3, με τον Ανέστη στο τέρμα, τους Τσόσιτς και Τσιγκρίνσκι στο κέντρο άμυνας (ο Βράνιες προπονήθηκε χθες κανονικά και δεν είναι καθόλου απίθανο να μπει στην ενδεκάδα), τον Μπακάκη στο δεξί και τον Λόπες στο αριστερό άκρο αντίστοιχα. Στον άξονα πιθανότατα θα δούμε τριάδα ανασταλτικών χαφ, με τους Σιμόες, Γιόχανσον και Γαλανόπουλο, ενώ ο Μάνταλος θα προωθηθεί στο αριστερό άκρο, με τον Χριστοδουλόπουλο στην απέναντι πλευρά και τον Κλωναρίδη (αντί του Λιβάγια) σε ρόλο σέντερ φορ. Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι πολύ πιθανό να ανατραπούν από τον Χιμένεθ που αρέσκεται σε εκπλήξεις.

Στο πλευρό της ΑΕΚ πέρα από τον Δημήτρη Μελισσανίδη αναμένεται να βρίσκονται πάνω από 600 φίλοι της, ενώ το «Γιαν Μπρεϊντέλ», που χωρά 28.000 θεατές, θα είναι σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ κατάμεστο.

Όσον αφορά στην Μπριζ, όλα δείχνουν πως ο Ιβάν Λέκο θα επιλέξει 3-5-2 με τον Χόρβατ στο τέρμα τους Σίμονς, Μεσέλ και Ντένσβιλ στην άμυνα, τους Βάνακεν και Νακαμπά κεντρικά χαφ, τον Λιμπομπέ αριστερά, τον Παλάσιος δεξιά, τον Βόρμερ μεσοεπιθετικό και τους Βόσεν και Ντένις επιθετικό δίδυμο.

sport-fm.gr

  • ΑΕΚ

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις