Άξιζε τη νίκη η ΑΕΚ, 0-0 με Μίλαν

Με μια ακόμα υποδειγματική εμφάνιση και βγάζοντας απαράμιλλο πάθος, η ΑΕΚ έμεινε εκ νέου αήττητη απέναντι στη Μίλαν (0-0). Στριμώχνοντας τους πολυδιαφημισμένους αντιπάλους τους, οι «κιτρινόμαυροι» άξιζαν τη νίκη που θα τους έκανε ακόμα μεγαλύτερο φαβορί για την πρόκριση απ’ όσο είναι τώρα (μετά και το διπλό της Αούστρια στη Ριέκα).

Άγγιξαν το άριστο ο Χιμένεθ και οι παίκτες του και δικαίως αποθεώθηκαν από τους περίπου 45.000 φίλους τους που έφτιαξαν υπέροχη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ.
Σαν να συνεχιζόταν το (εξαιρετικό) ματς που έκανε στο «Σαν Σίρο» μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ. Παίρνοντας φοβερή ώθηση από την εξέδρα και δείχνοντας να μην έχει το παραμικρό κόμπλεξ απέναντι στη φημισμένη αντίπαλό της, η «Ένωση» έγινε σταδιακά το αφεντικό του αγώνα. Αφού φρόντισε λοιπόν να κλείσει κάθε διάδρομο προς την περιοχή της (αποφεύγοντας τα ρίσκα και βγάζοντας άψογες αλληλοκαλύψεις), έψαξε μεθοδικά τις προϋποθέσεις για το γκολ. Και η αλήθεια είναι ότι τις βρήκε σε αρκετές περιπτώσεις.
Διότι ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη (με καλό σουτ του Γκάλο). Ήταν εκείνη που έχασε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου (όταν ο Λόπες έπαιξε άψογα το «1-2» με τον Αραούχο στην αντεπίθεση, αλλά ο Ντοναρούμα ενήργησε σωστά.
Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο. Και ανάγκασε τη Μίλαν να καρδιοχτυπήσει (σε κεφαλιά του Βράνιες από εκτέλεση κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου που έγλειψε το δοκάρι του Ντοναρούμα). Στη συνέχεια η Μίλαν αντέδρασε. Ευτυχώς όμως για την ΑΕΚ, ο Ανέστης ήταν εκεί που έπρεπε στην κοντινή προβολή του Σίλβα και το δοκάρι ήταν… επίσης εκεί που έπρεπε για να σταματήσει το σουτ του Μοντολίβο.
Γρήγορα, ωστόσο, η ΑΕΚ ξανακέρδισε τον έλεγχο του αγώνα. Έγινε και πάλι απειλητική. Και αν ο βοηθός δεν έκοβε λανθασμένα τον Λιβάγια – ενώ εφορμούσε ολομόναχος έπειτα από κάθετη του Γιόχανσον – θα μπορούσε να βρει και το χρυσό γκολ. Ενώ λοιπόν ο Ανέστης συνέχιζε να δηλώνει παρών όποτε χρειαζόταν (όπως σε δύσκολο σουτ του Τσαλχάνογλου), η «Ένωση» στρίμωχνε όλο και περισσότερο τη διαφημισμένη αντίπαλό της, όμως, το γκολ δεν ήρθε.
ΑΕΚ: Ανέστης, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπακασέτας (66′ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (60′ Λιβάγια), Αραούχο (79′ Γιακουμάκης)
ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Μουσάκιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Μπορίνι, Ροντρίγκες, Μοντολίβο, Λοκατέλι (67′ Κεσί), Τσαλχάνογλου, Κουτρόνε (46′ Σούσο), Αντρέ Σίλβα.
*Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Αούστρια πέτυχε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση επικρατώντας με 1-4 στην Κροατία της Ριέκα

Η βαθμολογία
1. Μίλαν 8-3 8
2. ΑΕΚ 4-3 6
3. Αούστρια Β. 8-11 4
4. Ριέκα 7-10 3

  • Γιουρόπα Λιγκ
  • ΑΕΚ

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις