Λημνιός: «Το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα»

Σε ξέφρενους πανηγυρισμούς για την πρόκριση στα τελικά του EURO U-17 2015 ξέσπασε η αποστολή της Εθνικής Παίδων μετά τη λήξη του αγώνα με τη Λευκορωσία. Όπως τόνισαν προπονητής και παίκτες, η ελληνική ομάδα άξιζε αυτή την επιτυχία καθώς είχε την καλύτερη ομάδα του 4ου ομίλου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Γεωργόπουλος, μετά το «χρυσό» 0-0, είπε: «Είχα δηλώσει από την αρχή ότι αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και ότι αξίζουν πολλά. Αυτό που έκαναν είναι σημαντικό και τους αξίζουν συγχαρητήρια, όμως θεωρώ ότι μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα και σπουδαιότερα. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μου και όλο το τιμ της αποστολής γιατί δουλέψαμε αρμονικά όλες αυτές της μέρες. Είμαι ευτυχισμένος. Αξίζαμε την πρόκριση γιατί ήμασταν οι καλύτεροι στον όμιλο. Μας περιμένει άλλη μια πρόκληση στα τελικά και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις ενός κορυφαίου τουρνουά».

Ο Μάριος Σιαμπάνης από την πλευρά του επεσήμανε: «Το πιστεύαμε από την αρχή και αποδείξαμε μέσα στο γήπεδο ότι το αξίζαμε. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και συγκινημένοι, γιατί στα πρώτα βήματά μας στο ποδόσφαιρο και τις Εθνικές Ομάδες καταφέραμε κάτι μεγάλο. Νιώθουμε ότι δεν θα σταματήσουμε εδώ, αλλά θα χαρίσουμε κι άλλες επιτυχίες στη χώρα μας».

«Τιμήσαμε το εθνόσημο και είμαστε περήφανοι γι΄ αυτό. Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες, διαθέτει πλούσιο ταλέντο και ψυχή. Είμαστε, πλέον, στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όμως θα κάνουμε τα πάντα για να υπάρξει στη Βουλγαρία συνέχεια στις επιτυχίες. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές και το υπόλοιπο τιμ γιατί ήμασταν μια οικογένεια, όλοι πρόσφεραν κάτι για να πάρουμε την πρόκριση στα τελικά» υπογράμμισε ο Παναγιώτης Ρέτσος.

Τέλος, ο Δημήτρης Λημνιός είπε: «Το όνειρό μας, ο στόχος μας έγινε πραγματικότητα. Δεν μπορούσε τίποτα να μας σταματήσει γιατί η θέλησή μας για την πρόκριση ήταν πολύ δυνατή. Είναι μια ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα μας, είναι κάτι που θα το θυμόμαστε για πάντα. Θα το γιορτάσουμε τώρα, όμως τις επόμενες ημέρες οφείλουμε να οδηγήσουμε την σκέψη μας στα ματς των τελικών».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις