Στις καθυστερήσεις… “διπλό” για Πρωτεσίλαο στη Σούρπη

Πολύ σπουδαίο “διπλό” για την ομάδα του Πρωτεσιλάου που κατάφερε να επικρατήσει στη Σούρπη επί του Αίαντα με 2-3. Το παιχνίδι που έγινε σ’ ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο που δυσκόλευε τις προσπάθειες όλων των ποδοσφαιριστών. Στο β’ ημίχρονο οπότε σημειώθηκαν πέντε γκολ, η αναμέτρηση απέκτησε μια άγρια ομορφιά δεδομένης και της ποδοσφαιρικής αντιπαλότητας που υπάρχει στα δυο γειτονικά χωριά, χωρίς όμως να ξεφύγει σε κανένα σημείο από τα αθλητικά πλαίσια…

Τρεις φορές προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, δυο φορές ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι, καθώς το νικητήριο γκολ για τον Πρωτεσίλαο σημειώθηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Τα δυο από τα τρία γκολ των νικητών πέτυχε ο Παπαδόπουλος, που βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.
Οι ποδοσφαιριστές του Αίαντα δεν είχαν καλή εμφάνιση, σαφώς επηρεασμένοι από τη μεσοβδόμαδη αναμέτρηση για το θεσμό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ, που διήρκεσε 120 λεπτά στο Σέσκλο απέναντι στην Ακρόπολη, ενώ από τους γηπεδούχους έγινε λόγος και για ξεκάθαρη περίπτωση οφσάιντ, στο τρίτο γκολ του Πρωτεσιλάου.
Από την άλλη πλευρά εντυπωσιακή η προσπάθεια για την ομάδα του Πρωτεσιλάου, η οποία αν κι αντιμετωπίζει πάρα πολλές ελλείψεις, δεδομένης της εποχής και των αγροτικών εργασιών που έχουν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της, παρόλα αυτά όσοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στους αγώνες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κι αυτή η προσπάθεια δεν έμεινε ασχολίαστη από τον προπονητή της ομάδας Θανάση Μπίλη, ο οποίος τους απένειμε τα εύσημα.
Σε ότι έχει να κάνει με τη εξέλιξη του σκορ, το 0-1 έγινε στο 52ο λεπτό με εκπληκτική κεφαλιά του Παπαδόπουλου, μετά από σέντρα του Κοπάνα.
Στο 60′ ο Μπιρτσάι μετά από απόκρουση της αντίπαλης άμυνας έκανε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ισοφάρισε σε 1-1, για να έχουμε στο 63′ τους φιλοξενούμενους να προηγούνται εκ νέου, μετά από κάθετη μπαλιά του Νικογιάννη και σπριντ του Παπαδόπουλου, ο οποίος ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε μέσα από την μεγάλη περιοχή, πετυχαίνοντας με ένα πολύ όμορφο γκολ το 1-2.
Στο 75′ για την ομάδα της Σούρπης ο Μπιρτσάι εκτέλεσε απευθείας φάουλ στο κάθετο δοκάρι και στο αμέσως επόμενο λεπτό (76′) μετά από κεφαλιά- πάσα του Κατσαβριά, ο Χειλάς με σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε για δεύτερη φορά, διαμορφώνοντας το 2-2.
Το τελικό 2-3 έγινε στην τελευταία φάση του αγώνα (94′) μετά από συνδυασμό των Βαλωτή και Μαρικλέν και σκόρερ τον δεύτερο, ο οποίος με πλασέ πέτυχε το γκολ της νίκης για το Πρωτεσίλαο σε μία φάση για την οποία οι γηπεδούχοι κάνουν λόγο για καθαρό οφσάιντ.
ΑΙΑΣ: Χαλάτσης, Παπανικολόπουλος, Χουλιαράς, Καλοδήμος, (70′ λ. τρ. Μαλλιαρός), Πλαβός, Μπιρτσάι, Χριστέλος, Χειλάς, Σιαμέτης (60′ Μακανίκας), Κωστούλας (82′ Κραβαρίτης), Κατσαβριάς.
ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Μάνος, Λεϊμονής, Α. Λάμπος, Χασιώτης, (64′ Μαρικλέν), Μιχόπουλος, Σούδης, Νικογιάννης, Θ. Κόρκος, Κοπάνας, (93΄ Ι. Λάμπος), Βαλωτής, Παπαδόπουλος

  • Πρωτεσίλαος
  • Αίας Σούρπης
  • Ρεπορτάζ Αγώνα

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις