Α. Ευσταθίου: «Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα που θα κατακτήσει το φετινό Πρωτάθλημα»

Ο Αλέξανδρος Ευσταθίου, γεννήθηκε στο Βόλο, στις 22 Οκτωβρίου του 1962. Εκτός από σπουδαίος τουριστικός επιχειρηματίας είναι ένας εξαίρετος οικογενειάρχης και πατέρας δύο παιδιών. Τα τελευταία 20 χρόνια…

…ζει στο Νησί της Σκιάθου, όπου δραστηριοποιείται ως γνωστόν με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στο χώρο του Τουρισμού. Ο Αλέξανδρος Ευσταθίου, ως Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Α.Ο. Σκιάθου, μίλησε στο Goalpost.gr για την απόφασή του να ασχοληθεί με τη διοίκηση της Σκιάθου, για το ΔΣ και τη φετινή πορεία της ομάδας, για τα έξοδα του πρωταθλητισμού, αλλά και για το φετινό πρωτάθλημα. Επίσης, ο πρόεδρος της Σκιάθου μέσω του Goalpost.gr, έστειλε το δικό του προσωπικό ευχετήριο, αλλά και ευχαριστήριο μήνυμα.

Γράφει ο Δημήτρης Μπιτολάς

Για την απόφασή του να ασχοληθεί με τη διοίκηση της Σκιάθου ανέφερε: «Με τα διοικητικά του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Σκιάθου αποφάσισα να ασχοληθώ πριν περίπου πέντε χρόνια, λόγω της αγάπης που τρέφω για το ποδόσφαιρο, αλλά και για το Νησί. Στόχος μου ήταν να αναβαθμιστεί ο σύλλογος σε όλα τα επίπεδα, να αποκτήσει αξιοπρέπεια, αλλά και ισχυρή αγωνιστική παρουσία, γιατί τα τελευταία χρόνια η ομάδα της Σκιάθου ήταν απαξιωμένη και το αγωνιστικό της προφίλ ήταν αδύναμο».
Για το ΔΣ της Σκιάθου επεσήμανε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας αποτελείται από 12 μέλη. Κύριος εκφραστής είμαι εγώ που επωμίζομαι το μεγαλύτερο βάρος της λειτουργίας του συλλόγου, ενώ πολύ ενεργά μέλη είναι οι κύριοι Δημήτρης Καμπουρέλης, Κώστας Τσάγγαρης, Γιάννης Μανωλιός, Τάσος Μελαχρινός και Μιχάλης Βογιατζής. Αυτά τα πέντε μέλη μαζί με εμένα είναι που ΄΄τρέχουν΄΄ την ομάδα. Τα υπόλοιπα μέλη που στελεχώνουν το ΔΣ της ομάδας μας, βοηθούν μόνο οικονομικά, αλλά όποτε τους χρειαστούμε, βρίσκονται κοντά μας».
Για τη φετινή πορεία της ομάδας τόνισε: «Εμείς ξεκινήσαμε τη φετινή αγωνιστική χρονιά με τη φιλοδοξία να πρωταγωνιστήσουμε. Αποκτήσαμε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές από τον Βόλο, οι οποίοι αγάπησαν ιδιαίτερα την ομάδα. Βρισκόμαστε στην πρώτη θέση και η πορεία μας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, πιστεύω ότι είναι απολύτως επιτυχημένη. Όμως, έχουμε βαθιά μέσα μας μια πίκρα, γιατί στο Κύπελλο αποκλειστήκαμε από τον πρώτο αγώνα. Αυτό είχε συμβεί, επειδή δεν αντιμετωπίσαμε τον αντίπαλό μας όπως θα έπρεπε, αλλά και επειδή ο Αύγουστος για εμάς είναι πολύ δύσκολος μήνας, λόγω των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων».
Για τα έξοδα του πρωταθλητισμού υπενθύμισε: «Η ομάδα της Σκιάθου έχει κάποια ανελαστικά έξοδα που δεν μπορεί να αποφύγει. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το επιπλέον κόστος των διαιτητών, το οποίο είναι περίπου το διπλάσιο σε σχέση με κάποιους άλλους συλλόγους της Μαγνησίας, αλλά και οι μεταφορές, αφού σχεδόν κάθε δεύτερη εβδομάδα 20 άτομα ταξιδεύουν από τη Σκιάθο στο Βόλο. Συγκριτικά με μια ομάδα του Βόλου έχουμε ένα επιπλέον κόστος της τάξεως των 20.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ το μπάτζετ μας για τη φετινή χρονιά φτάνει ακόμη και τα 50.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα χρειάζονται για να λειτουργεί σωστά, αλλά και να πρωταγωνιστεί το σωματείο μας. Η ΕΠΣΘ δεν μας βοηθάει ιδιαίτερα, φέτος μας έδωσε μόνο μια επιχορήγηση των 500 ευρώ».
Για το φετινό πρωτάθλημα δήλωσε: «Θα ήθελα να τονίσω ότι θα είναι τεράστια επιτυχία για την ομάδα που θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, γιατί στην ουσία θα είναι πρωταθλήτρια 26 ομάδων. Προσωπικά δεν συμφωνώ με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε δύο ομίλους, παρόλο που η ομάδα μας έχει ωφεληθεί, αφού δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσει αρκετά ταξίδια μακριά από το Βόλο. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα με αυτή τη μορφή που έχει σήμερα, δεν είναι πολύ ανταγωνιστικό».
Για το δικό του προσωπικό ευχετήριο και ευχαριστήριο μήνυμα είπε: «Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές της Σκιάθου, οι οποίοι λειτουργούν σαν οικογένεια, αλλά και να τους ευχηθώ να έχουν υγεία στους αγώνες που απομένουν, να τους δω σε πρώτη φάση να τερματίζουν πρώτοι στον Όμιλο και μετά να βγουν Πρωταθλητές. θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της διοίκησης και τον κάθε έναν ξεχωριστά για την προσφορά του. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον προπονητή μας, κ. Γιώργο Καλιακούδα, ο οποίος έχει βοηθήσει την ομάδα με πολλούς τρόπους, αλλά και τους παλιούς παίκτες της ομάδας μας, δηλαδή τους Καπουρέλη, Γκάγκα, Τσάγγαρη, Γκίνη, Σκέμπι και Ρόνι, οι οποίοι έχουν πιστέψει πολύ σε αυτή την ομάδα και πραγματοποιούν την καλύτερή ποδοσφαιρική τους χρονιά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις