Γ. Δημαρέλος: «Πολύ μεγάλη επιτυχία η παραμονή μας στην Α1»

Ο Γιάννης Δημαρέλος γεννήθηκε στο Βόλο, στις 12 Ιανουαρίου του 1966. Ως παίκτης έχει αγωνιστεί στο ΝΟΒΑ από το 1979 μέχρι το 1990. Σαν προπονητής έχει περάσει οκτώ χρόνια στον ΟΕΑ/ΝΑΒ, με τον οποίο έχει μία άνοδο, έξι χρόνια στον Ολυμπιακό Βόλου

… με τον οποίο έχει πετύχει 2 ανόδους κατηγοριών, ενώ στον ΝΟΒΑ, που βρίσκεται μέχρι και σήμερα, μετρά 4 χρόνια προπονητικής καριέρας και 5 αγωνιστικές ανόδους. Όταν ανέλαβε μάλιστα την ομάδα του ΝΟΒΑ, η γυναικεία ομάδα του συλλόγου βρισκόταν στη Β΄ Εθνική, ενώ η αντρική αγωνιζόταν στη Γ΄. Σήμερα, η γυναικεία ομάδα του ΝΟΒΑ αγωνίζεται στην Α1, ενώ η αντρική στην Α2.
Ο Γιάννης Δημαρέλος είναι πατέρας δύο αγοριών, έχει Δίπλωμα Καθηγητή Φυσικής Αγωγής με ειδίκευση στην Υδατοσφαίριση, είναι κάτοχος Μaster Ανθρωπιστικών Σπουδών, ενώ έχει εργαστεί και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών, όπου δίδασκε το μάθημα της ψυχολογίας στους τριτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου.
Ο Γιάννης Δημαρέλος, ως προπονητής της ομάδας του ΝΟΒΑ, μίλησε στο Goalpost.gr για τις προτιμήσεις του ως προπονητής, την πιο έντονη στιγμή της καριέρας του, το βασικό πρόβλημα των σωματείων της υδατοσφαίρισης, αλλά και για τη φετινή πορεία της γυναικείας ομάδας του ΝΟΒΑ. Επίσης, ο Γιάννης Δημαρέλος έστειλε μέσω του Goalpost.gr, το δικό του προσωπικό και ευχαριστήριο μήνυμα.

Γράφει ο Δημήτρης Μπιτολάς

Για τις προτιμήσεις του ως προπονητής τόνισε: «Τα κύρια χαρακτηριστικά που θέλω να έχει μία παίκτρια μου, είναι να αγαπάει αυτό που κάνει, να σέβεται τον σύλλογο στον οποίο αγωνίζεται, αλλά και να προσέχει αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις για να τα εφαρμόζει στον αγώνα. Σαν προπονητής προτιμώ να εστιάζω στο κομμάτι της τακτικής. Η φιλοσοφία μου είναι ότι πρέπει να δίνουμε βάρος στην άμυνα, γιατί η άμυνα μιας ομάδας είναι αυτή που κερδίζει τα παιχνίδια».
Για τις πιο έντονες στιγμές της καριέρας του ανέφερε: «Οι πιο έντονες στιγμές που έχω ζήσει είναι η άνοδος της γυναικείας ομάδας του ΝΟΒΑ στην Α1, αλλά και η άνοδος της αντρικής ομάδας του ΝΟΒΑ στην Α2. Επίσης, έχω ζήσει μια ξεχωριστή στιγμή σε ένα παιχνίδι επιπέδου Β΄ Εθνικής. Τότε ήμουν προπονητής στον Ολυμπιακό Βόλου και παίζαμε στο Εθνικό Κολυμβητήριο Βόλου απέναντι στον ΝΟΒΑ, τον οποίο τελικά κερδίσαμε με σκορ 10-5. Ήταν συγκλονιστικό το να παίζεις μπροστά σε 1500 άτομα που φορούσαν ερυθρόλευκα . Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ως τελευταίος προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, θεωρώ ότι το τμήμα υδατοσφαίρισης του συλλόγου έχει προσφέρει πολλά στον αθλητισμό και ελπίζω να βρεθεί κάποια λύση και να ξαναδημιουργηθεί».
Για το βασικό πρόβλημα των σωματείων της υδατοσφαίρισης επεσήμανε: «Γνωρίζω πολύ καλά το άθλημα της υδατοσφαίρισης, γιατί βρίσκομαι σε αυτό τον χώρο 20 χρόνια. Το μεγαλύτερο και πιο βασικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν τα σωματεία στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, όπως και τα σωματεία όλων των αθλημάτων, είναι το οικονομικό. Δεν υπάρχουν χρήματα και γι αυτό πρέπει τα σωματεία της υδατοσφαίρισης να στραφούν στις ακαδημίες τους. Όμως, για να καταφέρει ένα σωματείο να βασιστεί στις ακαδημίες του, χρειάζεται χρόνος, αλλά και υπομονή».
Για τη φετινή πορεία της γυναικείας ομάδας του ΝΟΒΑ υπενθύμισε: «Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, όλα τα sites θεωρούσαν ότι ήμασταν το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Όχι, μόνο επειδή ήμασταν νεοφώτιστοι και με το χαμηλότερο μπάτζετ από όλα τα άλλα σωματεία της κατηγορίας, αλλά και επειδή δεν μπορούσαμε να αγωνιστούμε σε κανένα παιχνίδι πλήρεις. Καταφέραμε να κάνουμε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα, πετυχαίνοντας στον πρώτο γύρο τρεις νίκες. Το ότι παραμείναμε στην κατηγορία, είναι η μεγαλύτερη επιτυχία για τη Βολιώτικη υδατοσφαίριση τα τελευταία περίπου 30 χρόνια».
Για το δικό του προσωπικό μήνυμα δήλωσε: «O NOBA είναι το brand name του ναυταθλητισμού της πόλης μας. Η παραμονή της γυναικείας ομάδας στην Α1 κατηγορία, είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του τμήματος υδατοσφαίρισης του ΝΟΒΑ τα τελευταία περίπου 30 χρόνια. Το τμήμα υδατοσφαίρισης του ΝΟΒΑ πρέπει να συνεχίσει στο υψηλό επίπεδο που βρίσκεται, αλλά πιστεύω πως μπορεί να αγωνιστεί και σε ακόμα υψηλότερο».
Για το δικό του ευχαριστήριο μήνυμα είπε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ τις παίκτριες μου, οι οποίες σε κάθε παιχνίδι έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά και τους συνεργάτες μου, τους κυρίους Χαλά, Μπακαλάκη και Νικολάου, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτή την επιτυχία. Ευχαριστώ τον γραμματέα του ΝΟΒΑ, κ. Δημαρέλο, αλλά και την έφορο της συγχρονισμένης κολύμβησης, κ. Παρασκευοπούλου, για την ποικιλότροπη προσφορά τους στο σύλλογο. Επίσης, ευχαριστώ από καρδιάς τον πρόεδρο, κ. Γεροβασίλη, γιατί χωρίς την αγάπη του και τις οικονομικές του θυσίες, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η γιγάντωση του τμήματος, αλλά και η καλύτερη τριετία στην ιστορία του τμήματος υδατοσφαίρισης του συλλόγου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις