“Φουλ” για τους «8» η ΑΕΛ

«Γκάζωσε» προς τους «8» του Κυπέλλου η ΑΕΛ. Αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου βρίσκονται οι «βυσσινί», καθώς επικράτησαν 3-0 της Ξάνθης (που είχε δοκάρι στο 16′) στην καλυμμένη με χιόνι «AEL FC Arena» στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων και κρατάει στα χέρια της το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους, που απέδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα, ήταν ο Θωμάς Ναζλίδης, ο οποίος τους πήρε από το χέρι με τα δύο τέρματα που σημείωσε. Αρχικά, ευστόχησε σε πέναλτι στο 28′, που υποδείχθηκε έπειτα από μαρκάρισμα του Κασάδο στον Ντέλετις. Στο 32′ ο 30χρονος επιθετικός πήρε το… ριμπάουντ έπειτα από την απόκρουση του Ζίβκοβιτς στο σουτ του Αγκάνοβιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 90′ ο Λεοζίνιο, ο οποίος ευνοήθηκε από τις κόντρες και πλάσαρε τον τερματοφύλακα της ακριτικής ομάδας.
Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στα… σχοινιά εν όψει της ρεβάνς και ήταν ανταγωνιστικοί μόνο για ένα μισάωρο. Ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και στο 16′ λίγο έλειψε να σκοράρουν με κάπως ανορθόδοξο τρόπο. Ο Σιλά έκανε σέντρα από τα αριστερά και η μπάλα που πήρε φάλτσα σταμάτησε στο δοκάρι. Η ομάδα του Φυντάνη ήταν πιο επιθετική και δεν άργησε να ανταμειφθεί και σε ένα πεντάλεπτο, όπου ο Ναζλίδης σκόραρε δις, έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη και όχι μόνο.
Στο δεύτερο μέρος έκανε κυρίως διαχείριση της υπέρ της κατάστασης η ΑΕΛ, έχοντας στο μυαλό της να προστατέψει το «μηδέν» πίσω και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την Ξάνθη που χρειαζόταν οπωσδήποτε ένα τέρμα για να έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και ο Λεοζίνιο στις καθυστερήσεις ψαλίδισε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες της ακριτικής ομάδας για το εισιτήριο που οδηγεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου.
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Αγκάνοβιτς (77′ Περόνε), Ντέλετιτς (89′ Λεοζίνιο), Κριζμάν (84′ Μασούρας), Ναζλίδης.
Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδη, Ντε Λούκας, Λουσέρο (61′ Κάστρο), Μεχία, Κασάδο, Λισγάρας, Γέντρισεκ, Σβάρνας, Σιλά, Φασίδης (83′ Κίκε).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις