Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί δύο πρώην προέδρων της ΕΠΟ!

Τους τραπεζικούς λογαριασμούς δύο πρώην προέδρων της ΕΠΟ και τριών πρώην μεγαλοστελεχών της ομοσπονδίας ερευνά η δικαιοσύνη, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Το έναυσμα δόθηκε από ανώνυμη επιστολή που εστάλη στην Εισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία συσχετίσθηκε με την προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Γιώργος Καλούδης.

Στην ανώνυμη επιστολή περιγράφονται με ακρίβεια οι υπόγειες διαδρομές του χρήματος ώστε οι 5 ελεγχόμενοι να λάβουν ωφελήματα είτε από συμβάσεις είτε από διαγωνισμούς είτε από αναθέσεις της ΕΠΟ.

Η ανώνυμη επιστολή κρίθηκε ιδιαιτέρως σοβαρή και τεκμηριωμένη, εστάλη ως κατεπείγουσα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο και ήδη βρίσκεται στον 6ο Πταισματοδίκη ώστε να συσχετισθεί με το πόρισμα της ελεγκτικής εταιρίας Deloitte.

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών σε βάθος δεκαπενταετίας, θα φωτίσει τη δικαστική έρευνα για τρεις κακουργηματικές πράξεις (απάτη, απιστία και εκβίαση).

Ήδη έχει δοθεί εισαγγελική εντολή στο Tμήμα Αθλητικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών να ληφθούν ένορκες καταθέσεις από υπαλλήλους της ΕΠΟ που εργάζονται στο Γουδή και στον Άγιο Κοσμά.

Οι δικαστικές αρχές διερευνούν εκ παραλλήλου το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων της ΕΠΟ, όπου βρέθηκαν κρυφές κάμερες και κοριοί.

Θεωρούν ότι το σύστημα παρακολούθησης στην αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου και στο γραφείο του προέδρου στόχευαν στην απόπειρα εκβίασης ποδοσφαιρικών παραγόντων και υπαλλήλων ώστε τα ερευνώμενα μεγαλοστελέχη της Ομοσπονδίας να προσποριστούν παράνομα οφέλη.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις