Στον εισαγγελέα οι χορηγικές συμβάσεις της διορισμένης ΕΠΟ

Στοιχεία και καταγγελίες για τις χορηγικές συμβάσεις που υπέγραψε η Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ έφτασαν στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Η Εισαγγελία Αθηνών καλεί ήδη τους πρώτους μάρτυρες για δύο συμβάσεις που υπογράφηκαν πριν την εκπνοή της δεκάμηνης θητείας των διορισμένων μελών της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Πάντα σύμφωνα με όσα μετέδωσε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» και οι δύο χορηγικές συμβάσεις έγιναν με την ίδια εταιρία και μέσω του ίδιου μεσολαβητή. Δεν χρειάστηκε διαγωνισμός γιατί επρόκειτο να δοθούν χορηγίες στην ΕΠΟ, αλλά –σύμφωνα με τις καταγγελίες- οι συμφωνίες φέρονται να ευνοούν πολύ περισσότερο την εταιρεία απ’ ό,τι την Ομοσπονδία.

Η πρώτη σύμβαση αφορά στις ενδυμασίες των εθνικών ομάδων και η δεύτερη στις στολές των διαιτητών. Ειδικά για τους διαιτητές η χορηγία γίνεται μόνο σε αυτούς που σφυρίζουν στη Super League. Αντίθετα, οι υπόλοιποι καταβάλλουν ένα πολύ υψηλό τίμημα με ελάχιστα ανταποδοτικά οφέλη για την ΕΠΟ.

Η Εισαγγελία ερευνά για ποιο λόγο η Επιτροπή Εξομάλυνσης βιάστηκε να υπογράψει τόσο μεγάλες χορηγικές συμβάσεις, ενώ ήταν γνωστό ότι το αργότερο το καλοκαίρι του 2017 θα διεξάγονταν αρχαιρεσίες και θα υπήρχε εκλεγμένη ΕΠΟ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις