Ανακουφισμένη η διοίκηση, στα κάγκελα οι κατηγορούμενοι για την «κάρτα υγείας»

Δεν θα ήταν υπερβολή αν υποστηρίζαμε ότι η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, να ακυρώσει την απόφαση για την τέλεση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ, που είχε προγραμματιστεί να γίνει τη Δευτέρα 30/10 με θέμα την «συζήτηση και λήψη απόφασης για την παράσταση ή μη της ΕΠΟ

ως πολιτικής αγωγής στη δίκη για την Κάρτα Υγείας Ποδοσφαιριστή», προκάλεσε ανακούφιση στην ηγεσία της ΕΠΟ και την έβγαλε από τη δύσκολη θέση.
Διότι η διοίκηση της ομοσπονδίας αφενός μεν δεν ήθελε να εφαρμόσει τυχόν απόφαση περί ανάκλησης της εντολής για παράσταση πολιτικής αγωγής στη εν εξελίξει δίκη για την «κάρτα υγείας» επειδή θα μπορούσε η ίδια (η διοίκηση της ΕΠΟ) να βρεθεί κατηγορούμενη για απιστία, αφετέρου δε δεν ήθελε να δυσαρεστήσει κάποιους από τους κατηγορούμενους οι οποίοι είτε συνέβαλαν για να εκλεγεί η παρούσα διοίκηση, είτε γιατί υπάρχουν ισχυροί δεσμοί.
Έτσι, λοιπόν, βρέθηκε ένα ποδοσφαιρικό σωματείο της Κορινθίας, που ιδρύθηκε το 2013 και αγωνίζεται στο Γ’ Εθνική του τοπικού γυναικείου πρωταθλήματος το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, στις πρόσφατες εκλογές της ΕΠΣ Κορινθίας ήταν απέναντι από τον νυν πρόεδρο Μ. Τσιχριτζή, ο οποίος στις εκλογές της ΕΠΟ ήταν απέναντι από τον Ευ. Γραμμένο, για να προσφύγει στο δικαστήριο ζητώντας να ακυρωθεί η ΓΣ της ΕΠΟ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, το βασικό επιχείρημα που ανέφερε το σωματείο στην προσφυγή του είναι ότι το προς συζήτηση θέμα στη ΓΣ δεν αποτελεί θέμα της αρμοδιότητας της ΓΣ, όπως αυτά αναφέρονται στο καταστατικό της ΕΠΟ.
Ουσιαστικά το σωματείο επικαλέστηκε αυτό που συζητούνταν τις τελευταίες ημέρες στα γραφεία της διοίκησης. Δηλαδή ότι η ΓΣ της ΕΠΟ δεν μπορεί να πάρει μια «παράνομη» απόφαση ή μια απόφαση για την οποία δεν είναι «αρμόδια».
Στην επόμενη Ε.Ε. της ΕΠΟ θα μπει το θέμα της διαγραφής του σωματείου, ενώ η ομοσπονδία δεν θα κινηθεί νομικά ώστε να προσπαθήσει να ανατρέψει την σε βάρος της, αλλά ουσιαστικά υπέρ της απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Οι κατηγορούμενοι εναντίον των οποίων παρίσταται η ΕΠΟ ως πολιτική αγωγή, ήταν χθες έξαλλοι. Πιάστηκαν στον ύπνο και μιλούσαν για μεθόδευση.
Η ΕΠΟ κράτησε χαμηλούς τόνους, αλλά κάποιοι γύρω από τη διοίκηση ερμήνευαν την ματαίωση της ΓΣ ως «επίδειξη δύναμης» και ως διέξοδο από το αδιέξοδο.
Πηγή: soccerplus.gr

  • ΕΠΟ

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις