Η Γερμανία το “Συνομοσπονδιών”, 1-0 τη Χιλή

Πολλοί την είχαν ξεγραμμένη, λόγω των πολλών απουσιών βασικών ποδοσφαιριστών κατόπιν επιλογής του Γιόακιμ Λεβ, αλλά η Γερμανία έδειξε ότι έχει «καυτό» μέλλον.
Η «Νασιονάλμανσαφτ» επικράτησε και της Χιλής στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών με 1-0 και έτσι κατέκτησε και αυτό τον τίτλο, κάτι που μέχρι σήμερα δεν τα είχε καταφέρει.
Σκόρερ για τους Γερμανούς ήταν ο Στιντλ, που πήρε έτοιμο γκολ από τον Βέρνερ, εκμεταλλευόμενος το ολέθριο λάθος στην άμυνα των Χιλιανών.

Το ματς

Με τον αέρα της πιο έμπειρης ομάδας ξεκίνησε το ματς η Χιλή, αφού από το πρώτο λεπτό έβαλε τους Γερμανούς στα σχοινιά και άρχισε να τη σφυροκοπά, θέλοντας να βρει ένα γκολ πολύ νωρίς στο παιχνίδι.

Μόλις στο 5′ ο Αρανγκίς γύρισε την μπάλα στον Βιδάλ στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Τερ Στέγκεν ήταν σε καλή θέση και απέκρουσε την μπάλα, ενώ στο 20′ και πάλι ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα είπε «όχι» σε σουτ του κεντρικού χαφ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Αφού, λοιπόν, η Χιλή τα έχανε, η Γερμανία δεν χρειάστηκε να κοπιάσει και τελικά στην πρώτη ευκαιρία που της έδωσε η Χιλή κατάφερε να σκοράρει. Ο Ντίας στο 20′ έκανε ολέθριο λάθος χαρίζοντας την μπάλα στον Βέρνερ, αυτός έδωσε έτοιμο γκολ στον Στιντλ, που δεν κανένα πρόβλημα να σκοράρει σε κενή εστία.

Από αυτή την εξέλιξη, η Χιλή μπλόκαρε και αντίθετα η Γερμανία έβγαινε με μεγαλύτερο θάρρος στην επίθεση, χάνοντας ευκαιρίες με μεγαλύτερη όλων αυτή στο 45′, όταν ο Χάρα έκανε παρόμοιο λάθος με τον Ντίας, με τον Γκορέτσκα όμως αυτή φορά να αποτυγχάνει να νικήσει τον Μπράβο.

Στο β’ ημίχρονο, η Γερμανία συνειδητά παραχώρησε το γήπεδο στη Χιλή, την άφησε να γυρίζει την μπάλα, με τους παίκτες του Γιόακιμ Λεβ να κρατούν το υπέρ τους προβάδισμα με άνεση μέχρι το 80′. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, οι παίκτες του Πίτσι βγήκαν μαζικά στην επίθεση και έχασαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες.

Αρχικά, στο 84′, ο Σαγκάλ δεν εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Βιδάλ, αφού παρά το γεγονός ότι βρέθηκε απέναντι σε κενή εστία, έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε εντυπωσιακά εκτέλεση φάουλ του Σάντσες, χαρίζοντας τον τίτλο στην ομάδα του. Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μποσεζούρ, Μαρσέλο Ντίας (53′ Βαλένσια), Αράνγκις (81′ Σαγκάλ), Ερνάντες, Βιδάλ, Σάντσες, Βάργκας (81′ Πουτς)
Γερμανία: Τερ Στέγκεν, Κίμιχ, Γκίντερ, Μουστάφι, Ρούντιγκερ, Χέκτορ, Ρούντι, Γκορέτσκα (92′ Ζούλε), Στιντλ, Ντράξλερ, Βέρνερ (79′ Εμρέ Τσαν).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις