Σε ποιο κανάλι έκλεισε το Μουντιάλ της Ρωσίας

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, αποκαλύπτει τη συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 που διεξάγεται στη Ρωσία.

Από τις 16 Φεβρουαρίου η στήλη σας είχε ενημερώσει για τα νέα δεδομένα που επικρατούσαν αναφορικά με τα (πανάκριβα) τηλεοπτικά δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 που διεξάγεται στη Ρωσία.

 

Από τις 6 Ιουνίου είχατε ενημερωθεί ότι ο πρώτος διαγωνισμός κρίθηκε άγονος καθώς ΕΡΤ και ΣΚΑΪ δεν έφτασαν στο… μαξιλαράκι του οκταψήφιου αριθμού (σε ευρώ), που απαιτούνταν για να κλείσει η συμφωνία. Ως προϊόν, ως γνωστό, πανάκριβο πια. Και εν Ελλάδι ήταν… θέμα καθώς δεν είναι σίγουρη η παρουσία της Εθνικής μας στην τελική φάση, σε δέκα μήνες. Εξ ου και είχαν βγει διάφορα «πακέτα» προς διαπραγμάτευση, ακόμη κι ένα μόνο με τα ματς της Εθνικής (αν προκρινόταν) και μερικά από τα νοκ άουτ!

Εντέλει, όπως πρώτη σας ενημερώνει η στήλη, η τηλεοπτική μετάδοση της τελικής φάσης του Μουντιάλ του 2018 έκλεισε και όλα τα παιχνίδια θα τα δείξει η ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση αύξησε την προσφορά της, έφτασε στα 10 εκατ. ευρώ και ξεπέρασε ιδιωτικό κανάλι που είχε φτάσει στα 9 εκατ.!

Μια επένδυση πάρα πολύ μεγάλη, από ΕΡΤ, αλλά και με το εύλογο ρίσκο, ήτοι στην (απευκταία, για όλους…) πιθανότητα να μην προκριθεί η Εθνική μας στα τελικά. Η ανακοίνωση της εν λόγω συμφωνίας, που αποκαλύπτει αποκλειστικά σήμερα η στήλη, αναμένεται να επισημοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

  • Μουντιάλ 2018

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις