Βόμβα στο ποδόσφαιρο: Πάμε για salary cup;

Βόμβα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι έτοιμος να ρίξει ο νέος πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσεφέριν αποκάλυψε μερικές από τις προθέσεις του σε συνέντευξη τύπου στην Λισαβώνα.
Βασικός στόχος του ισχυρού άνδρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι να περιορίσει την δυνατότητα των μεγάλων συλλόγων να συσσωρεύουν αστέρια στο ρόστερ τους!

Με άλλα λόγια ο Σλοβένος παράγοντας αποκάλυψε ότι θέλει να αλλάξει το υπάρχον μεταγραφικό σύστημα, επιβάλλοντας περιορισμούς που θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό και θα κάνουν απαγορευτική την δημιουργία ομάδων με πληθώρα αστέρων όπως για παράδειγμα η Μπαρτελόνα με τους MSN και η Ρεάλ Μαδρίτης με τους δικούς της BBC.
Πως θα γίνει αυτό; Ο Τσεφέριν αποκάλυψε κάποιους από τους τρόπους που εξετάζει σε συνεργασία με την ΦΙΦΑ, ώστε να κάνει πράξη το ριψοκίνδυνο όραμα του: «Πρέπει να εξετάσουμε εκ νέου κάποιους μηχανισμούς, όπως η επιβολή φόρου πολυτελείας και περιορισμούς στα ανώτατα ποσά που οι ομάδες μπορούν να ξοδεύουν για μεταγραφές.
Δεν θα φοβηθούμε να αλλάξουμε το υπάρχον καθεστώς μεταγραφών αν κρίνουμε ότι μπορεί να βρεθεί κάποια καλύτερη λύση».
Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ άφησε να εννοηθεί ότι βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία με την ΦΙΦΑ για αυτό το ζήτημα, που μπορεί να επιφέρει την θέσπιση ενός ανώτατου salary cup σε μισθούς και μεταγραφές (κατά τα πρότυπα του αμερικανικού ομαδικού αθλητισμού) κάτι που μπορεί να αλλάξει ραγδαία το τοπίο σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις