UEFA: «Δεν είναι πιθανός στόχος επιθέσεων ο τελικός του Europa League»

Η πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ όπως αναμενόταν προκάλεσε έντονη ανησυχία και στον ποδοσφαιρικό κόσμο αφού την Τετάρτη (24/5) είναι ο μεγάλος τελικός του Γιουρόπα Λιγκ ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Άγιαξ στην Στοκχόλμη.

Η UEFA ωστόσο με ανακοίνωσή της ήταν καθησυχαστική τονίζοντας πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο αυριανός τελικός μπορεί να γίνει στόχος επίθεσης.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η UEFA είναι σοκαρισμένη με τη χθεσινή επίθεση στο Μάντσεστερ. Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους.
Τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει συγκεκριμένη πληροφόρηση πως οι δραστηριότητες του τελικού του Europa League στη Στοκχόλμη είναι πιθανός στόχος επιθέσεων.
Η UEFA είναι σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τη σουηδική ομοσπονδία και ο κίνδυνος της τρομοκρατίας είχε ληφθεί σοβαρά υπόψη από την αρχή. Επιπροσθέτως, έχουν ληφθεί έξτρα μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση στη Στοκχόλμη τον περασμένο Απρίλιο.
Λόγω των ελέγχων που θα γίνουν για λόγους ασφαλείας στο γήπεδο, η UEFA καλεί τους φιλάθλους να προσέλθουν το συντομότερο δυνατό στο γήπεδο, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις».

  • Γιουρόπα Λιγκ
  • ΟΥΕΦΑ

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις