Θριαμβευτική πρόκριση για τους βολιώτες δικηγόρους, 5-2 το Αγρίνιο

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο εξασφάλισε την πρόκρισή της στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, αφού στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της φάσης των ομίλων επικράτησε με σκορ 5-2 της ομάδας του Αγρινίου, στερώντας της κάθε ελπίδα πρόκρισης. Πολύ χορταστικό το ματς, που εκτός από 7 γκολ, είχε και πολλές φάσεις για γκολ. Συνέχισε την εξαιρετική παράδοση κόντρα στο Αγρίνιο η ομάδα του Βόλου, με 4 νίκες σε ισάριθμα ματς.

Η ομάδα του Αγρινίου, η οποία πέρυσι είχε φτάσει στους «4», επισκέφθηκε τον Βόλο με μοναδικό στόχο τη νίκη, ζητώντας και τη ρεβάνς του 0-1 του πρώτου γύρου, την ώρα που οι βολιώτες προκρινόντουσαν και με ισοπαλία.

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο πρώτο εικοσάλεπτο, ενώ η ομάδα του Βόλου δυσκολευόταν να συνδυαστεί. Στο διάστημα αυτό η ομάδα του Αγρινίου εκδήλωσε κάποιες επιθέσεις, χωρίς ωστόσο να απειλήσει άμεσα την εστία του Βόλου.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, οι βολιώτες μπήκαν μπροστά στο σκορ, όταν ο Στέργιος Λυμπερδόπουλος βρήκε με υπέροχη πάσα στον χώρο το Γιώργο Δανόπουλο, ο οποίος ταχύτατα μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και σούταρε συρτά στην αριστερή γωνία της εστίας.

Προτού προλάβουν να συνέλθουν οι αγρινιώτες, o Παντελής Bαρβέκης είδε την ομάδα του να εκμεταλλεύεται ιδανικά το μομέντουμ του αγώνα και να πετυχαίνει γρήγορα και δεύτερο γκολ. O Απόλλων Βολιώτης πίεσε και έκλεψε από δεξιά, πάσαρε στον Αντώνη Κανταρτζή και αυτός από την τελική γραμμή ψύχραιμα τροφοδότησε το Στέργιο Λυμπερδόπουλο, που δεν δυσκολεύτηκε από τη μικρή περιοχή να πλασάρει έυστοχα για το 2-0.

Το σκορ αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, αφού οι αγρινιώτες συνέχισαν να ασκούν πίεση στην άμυνα του Δ.Σ.Β., βρήκαν όμως απέναντί τους τον πολύ σταθερό Κώστα Γούση, ο οποίος με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το μηδέν, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Αγρινίου.

Η ομάδα του Βόλου, παρότι δεν είχε τον έλεγχο του ματς, σε ορισμένες περιπτώσεις βγήκε συνδυασμένα σε επιθέσεις, ενώ είδε το ρέφερι Στέλιο Χαλβατζάκο, να της ακυρώνει γκολ που πέτυχε με κεφαλιά ο Αντώνης Κανταρτζής, για επιθετικό φάουλ.

Στο δεύτερο μέρος οι βολιώτες ξεκίνησαν ιδανικά, με στόχο να διευρύνουν το προβάδισμα και το πέτυχαν νωρίς χάρη σε πανέμορφο τέρμα του Αποστόλη Τσιαμήτα. Ο Γιώργος Δανόπουλος έκανε μια από τις γνωστές του επελάσεις από αριστερά και βρήκε με παράλληλη σέντρα τον αμαρκάριστο Τσιαμήτα, ο οποίος από την καρδιά της περιοχής οριζοντιώθηκε και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη γωνία, για το 3-0.

Το συγκρότημα του Παντελή Βαρβέκη δεν σταμάτησε να επιτίθεται και ζήτησε και τέταρτο γκολ, χάνοντας δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες, με πιο αξιοσημείωτη το σουτ του Κανταρτζή από πλάγια θέση, που προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο τελευταίο ημίωρο, το ματς άλλαξε και πάλι μορφή, καθώς οι αγρινιώτες κέρδισαν πέναλτι για μαρκάρισμα στην περιοχή, το οποίο αξιοποίησαν και μείωσαν σε 3-1, μπαίνοντας ξανά στο ματς.
Στην απέλπιδα προσπάθειά τους να γυρίσουν το παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι «φόρτωσαν» με πολλούς παίκτες την επίθεσή τους και πίεσαν αρκετά την άμυνα του Δ.Σ.Β., ενώ είχαν και κάθετο δοκάρι με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή. Στο χρονικό αυτό διάστημα, η ομάδα του Βόλου έχασε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις, δημιουργώντας κάποιες επικίνδυνες φάσεις.

Εντέλει, οι αγρινιώτες κατάφεραν να κάνουν το 3-2, με ωραίο απευθείας χτύπημα φάουλ κι ενώ απέμεναν λιγότερα από δέκα λεπτά για τη λήξη της αναμέτρησης.

Παρά τη μείωση του σκορ, η ομάδα του Δ.Σ.Βόλου δεν αγχώθηκε για πολύ, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό έγινε το 4-2. Ο Λυμπερδόπουλος απέφυγε δύο αντιπάλους στον χώρο του κέντρου και πέρασε ωραία μπαλιά στον εφορμούντα Δανόπουλο, ο οποίος έκανε με χαρακτηριστική άνεση αυτό που κάνει καλύτερα. Μπήκε ταχύτατα στην αντίπαλη περιοχή και εκτέλεσε με το αριστερό τον εξερχόμενο γκολκίπερ, στέλνοντας την μπάλα στον ουρανό των διχτύων.

Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο Γιώργος Δανόπουλος προσέθεσε στο προσωπικό του παλμαρέ, εκτός από δύο γκολ και μία ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Αντώνης Κανταρτζής, κλείνοντας με το θριαμβευτικό 5-2 την αναμέτρηση.

Οι βολιώτες πανηγύρισαν με την ψυχή τους τη μεγάλη νίκη και την πρόκριση στην τελική φάση, που ήρθε με την εντυπωσιακή επίδοση των 8 νικών σε 9 ματς. Αυτή είναι η τέταρτη συμμετοχή σε τελική φάση μέσα σε πέντε χρόνια για τους βολιώτες.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση είναι στα Τρίκαλα για την ομάδα του Βόλου, σ’ ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, αφού και οι δύο ομάδες έχουν προκριθεί.

Η σέντρα της τελικής φάσης της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου στη διοργανώτρια πόλη της Χαλκίδας και ο Βόλος θα είναι εκεί.

Δ.Σ. Βόλου (Π. Βαρβέκης): Γούσης, Σκυριανός, Τσάτσος, Καπάτος, Τσούκας, Μόσχος (Σαράφης), Λυμπερδόπουλος, Βολιώτης (Λιβογιάννης), Κανταρτζής, Τσιαμήτας, Δανόπουλος. Στην αποστολή συμμετείχαν οι Μπουρτζής, Γούσιος, Τζαρτζάνης και Σκαλίμης.

  • Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου
  • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις