Έσπασαν το ρόδι οι δικηγόροι Βόλου, 4-2 τη Ρόδο

Την πρώτη της νίκη στην φάση των ομίλων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος σημείωσε η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, καθώς επιβλήθηκε με 4-2 της αντίστοιχης ομάδας της Ρόδου, σε ματς που διεξήχθη στο βοηθητικό γήπεδο του Πανθεσσαλικό Στάδιο. Δίκαιη νίκη για τους βολιώτες που είχαν 4 διαφορετικούς σκόρερ.

Με αυτήν τους τη νίκη οι βολιώτες πήραν τους πρώτους βαθμούς της χρονιάς, αφού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχαν ηττηθεί με σκορ 4-3 στην Κατερίνη.

Ο Παντελής Βαρβέκης παρέταξε το Δ.Σ.Β. με γκολκίπερ το Γούση, στόπερ τους Τσάτσο και Σολιδάκη, αριστερό μπακ τον Κασάπη και δεξιό μπακ τον Βολιώτη. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής παρατάχθηκαν οι Λυμπερδόπουλος και Μόσχος, αριστερά ο Αρβανιτόπουλος, δεξιά ο Λιβογιάννης, ενώ ο Τσιαμήτας αγωνίστηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Δανόπουλο.

Οι βολιώτες από το ξεκίνημα έδειξαν την ανωτερότητά τους, η οποία αποτυπώθηκε στο τελικό σκορ.

Ο Γιάννης Λιβογιάννης απείλησε από νωρίς, χάνοντας από κοντά την ευκαιρία για το 1-0, αλλά στο 17΄ δεν αστόχησε. Μετά την προσπάθεια του Γιώργου Δανόπουλου να περάσει την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα, αυτός με την απόκρουσή του έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και να στρωθεί στον επερχόμενο Λιβογιάννη, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα.

Στο 23ο λεπτό κι ενώ ο Γιώργος Δανόπουλος ήταν έτοιμος να απειλήσει από καίρια θέση την αντίπαλη εστία, αισθάνθηκε τράβηγμα στο δικέφαλο και αποχώρησε από το ματς, στην θέση του δε πέρασε ο Αντώνης Κανταρτζής.

Η ομάδα του Βόλου συνέχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο και να προσπαθεί να σκοράρει και δεύτερο γκολ, αλλά σε μια αντεπίθεση στο 36΄, ο Μπέης κινήθηκε στην πλάτη της βολιώτικης άμυνας και πλάσαρε εύστοχα τον εξερχόμενο Γούση, για να κάνει το 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τους βολιώτες να μπαίνουν δυνατά στο ματς και να δικαιώνονται για την επιθετικότητά τους. Στο 48΄ ο Στέργιος Λυμπερδόπουλος εκτέλεσε υπέροχα κόρνερ, ο Αποστόλης Τσιαμήτας πήρε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα στρώθηκε στο Λευτέρη Σολιδάκη, ο οποίος από κοντά προώθησε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα του ροδίτη κίπερ.

P4010142 Αντιγραφή

Στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς το «δεκάρι» τους αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα του Στέλιου Χαλβατζάκου, δύο φορές σε χρονικό διάστημα λίγων δευτερολέπτων, την πρώτη για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Στέργιο Λυμπερδόπουλο και λίγο αργότερα για διαπληκτισμό του με τον βολιώτη χαφ, ο οποίος επίσης παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

Προτού οι φιλοξενούμενοι προλάβουν να συνέλθουν, η ομάδα του Βόλου χτύπησε ξανά. Στο 52΄ ο Μόσχος βρήκε τον προωθημένο Βολιώτη από δεξιά, ο οποίος με ωραία προσπάθεια, άδειασε τον αντίπαλό του και πλάσαρε υπέροχα με το δεξί, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία., για το 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι έχουν σφυγμό, όταν στο 60΄ μείωσαν σε 3-2 και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Σαρρής εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των αμυνομένων του Βόλου να απομακρύνουν την μπάλα μετά από εκτέλεση κόρνερ και από κοντά, με σουτ, βρήκε στόχο.

Η μείωση του σκορ επηρέασε ψυχολογικά τους βολιώτες, οι οποίοι λίγο αργότερα ευτύχησαν να δουν τον κίπερ Γούση να νικάει σε ανεπανάληπτο τετ α τετ τον αντίπαλο επιθετικό.

Η φάση αυτή μάλλον αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο τελευταίο 25λεπτο εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική τους υπεροπλία, κυκλοφόρησαν την μπάλα καλύτερα και δημιούργησαν επικίνδυνες φάσεις. Σε μία από αυτές, στο 70ο λεπτό ο Κανταρτζής υποδέχθηκε με το στήθος την ψηλοκρεμαστή κάθετη πάσα του Λιβογιάννη και κινούμενος στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, δεν δυσκολεύτηκε από καίρια θέση να εκτελέσει με το αριστερό και να δώσει αέρα δύο γκολ στους γηπεδούχους.

Τίποτα δεν άλλαξε στα 20 τελευταία λεπτά και το 4-2 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης, η λήξη της οποίας βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη και να «χτίζουν» ψυχολογία ενόψει του επερχόμενου κρίσιμου αγώνα με το Δ.Σ. Ξάνθης στο Βόλο.

Δ.Σ. Βόλου (Π. Βαρβέκης): Γούσης, Κασάπης (Τζαρτζάνης), Τσάτσος, Σολιδάκης (Σκαλίμης), Βολιώτης, Μόσχος, Λυμπερδόπουλος, Αρβανιτόπουλος (Μπατής), Λιβογιάννης, Δανόπουλος (Κανταρτζής), Τσιαμήτας. Στην αποστολή συμμετείχαν οι Μπουρτζής, Μπακαλιάνος, Κανελλής, Τερλεξής, Πέππας.

  • Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου
  • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις