Χρυσή ισοπαλία στη Ρόδο και πρόκριση στα τελικά για τους δικηγόρους Βόλου

Η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου πήρε αυτό που ήθελε στο εκτός έδρας ματς με την αντίστοιχη ομάδα της Ρόδου και εξασφάλισε την πρόκρισή της για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Ανώτεροι οι βολιώτες, έμειναν πίσω στο σκορ και χρειάστηκε να «καθαρίσει» ο Δανόπουλος, για το τελικό 1-1.

Οι βολιώτες ταξίδεψαν στη Ρόδο για να αντιμετωπίσουν την ομάδα που είχαν υποτάξει στον πρώτο γύρο, με σκορ 4-2 στο Πανθεσσαλικό, ενώ οι γηπεδούχοι ήθελαν μόνο τη νίκη, για να κρατάνε την τύχη στα χέρια τους στην υπόθεση πρόκριση.

Η ομάδα του Παντελή Βαρβέκη προερχόταν από την κρίσιμη επικράτηση εντός έδρας επί της Ξάνθης (1-0). Ο Καναλιώτης τεχνικός παρέταξε τους Γούση κάτω από τα γκολπόστ, Τσούκα, Τσάτσο, Λυμπερδόπουλο και Κασάπη αμυντική τετράδα (από δεξιά προς τα αριστερά), Μόσχο και Βολιώτη στον άξονα του κέντρου, Τσιαμήτα (αριστερά) και Μπατή (δεξιά) στις πτέρυγες και τον Κανταρτζή σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Δανόπουλο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται κατοχή και ευκαιρίες, χωρίς όμως να μπορούν να βρουν στόχο. Το ματς επηρεάστηκε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στο νησί των ιπποτών και δυσκόλευαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Βόλου μπήκε καλύτερα και κυριάρχησε στο γήπεδο, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ευτύχησαν να προηγηθούν στη μοναδική φάση που δημιούργησαν στην επανάληψη, όταν ένα φαινομενικά ακίνδυνο σουτ εκτός περιοχής πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Γούση, αφού προηγουμένως είχε βρει στο κάθετο δοκάρι.

Ο Δ.Σ.Β. συνέχισε να επιτίθεται οργανωμένα και να φτάνει συνδυασμένα στην αντίπαλη περιοχή, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που αρκέστηκαν σε γεμίσματα προς την περιοχή του Βόλου. Οι βολιώτες βρέθηκαν αρκετές φορές σε θέση βολής, αλλά φάνηκαν αγχωμένοι και άστοχοι.

Η λύτρωση για την ομάδα του Βόλου ήρθε από τα πόδια του πρώτου της σκόρερ. Ενώ δεν είχαν σταματήσει οι διαμαρτυρίες των βολιωτών για μη καταλογισμό πέναλτυ σε χέρι αμυνομένου, ο Γιώργος Δανόπουλος εκτέλεσε απευθείας με το αριστερό το κόρνερ και έστειλε την μπάλα απευθείας στα δίχτυα του Ροδίτη κίπερ, δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στα λεπτά που ακολούθησαν, οι παίκτες του Βαρβέκη έχασαν κλασικές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη που άξιζαν, αλλά δεν βρήκαν στόχο. Κατόρθωσαν, ωστόσο, να μην απειληθούν στα τελευταία λεπτά και πανηγύρισαν μια «χρυσή» γι’ αυτούς ισοπαλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα του Βόλου σφραγίζει το εισιτήριο για τα τελικά, πριν ακόμη την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Έτσι, η φάση των ομίλων ολοκληρώνεται μ’ ένα ματς γοήτρου για τους βολιώτες, που θα προσπαθήσουν να αλώσουν την Ξάνθη και να πάρουν την τιμητική πρώτη θέση.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα στη Ρόδο επιτρέπει στον Παντελή Βαρβέκη να καταστρώνει από τώρα τα πλάνα του για την μίνι προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι στην τελική φάση του πρωταθλήματος που θα αρχίσει στα τέλη Ιουνίου, στα γήπεδα του Αγρινίου.

Δ.Σ. Βόλου (Π. Βαρβέκης): Γούσης, Τσούκας, Τσάτσος, Λυμπερδόπουλος, Κασάπης, Μόσχος, Βολιώτης, Μπατής (Αρβανιτόπουλος), Κανταρτζής, Τσιαμήτας (Σολιδάκης), Δανόπουλος. Στην αποστολή συμμετείχαν οι Σκαλίμης, Μπακαλιάνος, Κανελλής, Σαράφης.

  • Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου
  • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις