Ο Μέσι θα παίρνει τα διπλάσια από τον Ρονάλντο

Ο Λιονέλ Μέσι ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα ως το καλοκαίρι του 2021. Ο Αργεντινός είναι ο απόλυτος σούπερ σταρ της ομάδας και η ομάδα του θα έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει και να μην υπάρξει κάτι αντίστοιχο όπως στην περίπτωση του Νεϊμάρ.

Για να μείνει, λοιπόν, στην Βαρκελώνη, θα έπρεπε η διοίκηση να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στα ταμεία της και να μην επιτρέψει στη Μάντσεστερ Σίτι να τον “κλέψει”.
Οι “Πολίτες” προσέφεραν πριμ υπογραφής 100.000.000 ευρώ και συμβόλαιο 50.000.000 ευρώ ετησίως στον Μέσι, ώστε να αφήσει την Μπαρτσελόνα και να συνεχίσει την καριέρα του στην Premier League. Η Μπαρτσελόνα έπρεπε να παίξει σε αυτά τα επίπεδα για να μην τον χάσει. Και το έκανε, δείχνοντας πόσο πολύ ήθελε να τον κρατήσει στο “Καμπ Νόου” και τα επόμενα χρόνια.
Οι μικτές αποδοχές του Μέσι θα φτάνουν τα 75.000.000 (!) ευρώ, όμως επειδή η φορολογία για τους ποδοσφαιριστές στην Ισπανία αγγίζει το 48% (αυτό είναι και το ποσοστό φορολογίας στην Καταλωνία), ο παίκτης θα βάζει στα ταμεία του 39.000.000 ευρώ τον χρόνο. Αυτό το ποσό είναι σχεδόν διπλάσιο από τα 21.000.000 που παίρνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθιστώντας τον μακράν τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στο ισπανικό πρωτάθλημα.
Σε αυτά τα χρήματα δεν συμπεριλαμβάνονται τα έσοδα από τα δικαιώματα της εικόνας του, τα οποία πηγαίνουν 100% στον ποδοσφαιριστή, αλλά και κάποια άλλα μπόνους. Επομένως, ο Μέσι θα έχει και άλλα έσοδα, δεν θα μείνει σε αυτά του συμβολαίου του, ενώ πήρε 100.000.000 ευρώ μόνο για να βάλει την υπογράφή του στη νέα του συμφωνία με την Μπαρτσελόνα!
Το συνολικό ποσό που θα κοστίσει ο Μέσι στην Μπαρτσελόνα, φτάνει κοντά στα 350.000.000 ευρώ. Εν ολίγοις, “ξηλώθηκε” για να κρατήσει στο ρόστερ της τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του πλανήτη, ώστε να την οδηγήσει σε νέες επιτυχίες στο (άμεσο) μέλλον!

  • Λ Μέσι

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις