Αρχίζει και η Αγγλία να δοκιμάζει την τεχνολογία VAR

Η τεχνολογία VAR αρχίζει σταδιακά να μπαίνει στην καθημερινότητα του ποδοσφαίρου και στην Αγγλία αποφάσισαν να κάνουν το πρώτο βήμα για την εισαγωγή του σε ορισμένες αναμετρήσεις του Κυπέλλου.

Η FA αποφάσισε να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία βίντεο δοκιμαστικά στο Μπράιτον – Κρίσταλ Πάλας για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Μάλιστα δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και στο παιχνίδι της Τότεναμ με τη Γουίμπλεντον επίσης για το Κύπελλο.
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, έχει δηλώσει πως η χρήση του VAR είναι αναγκαία στο Μουντιάλ της Ρωσίας, το 2018 καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ελαχιστοποιηθούν τα διαιτητικά σφάλματα.
Πάντως ακόμη διατυπώνονται ερωτηματικά για το πώς πρέπει να αξιοποιείται το βίντεο στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα σε ευρωπαϊκές λίγκες όπως η γερμανική Μπουντεσλίγκα και η βελγική Τζούπιλερ Λιγκ, όπου άρχισαν να χρησιμοποιούν το VAR σε αγώνες πρωταθλήματος, χωρίς όμως να προκύπτουν πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα…
Σημειώνεται πως και στην Ελλάδα υπάρχει θετική διάθεση, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, για την εισαγωγή του VAR στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις