Μπάρτσα από άλλο πλανήτη, 0-3 τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου!

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-0 της Ρεάλ στη Μαδρίτη και την άφησε 14 βαθμούς πίσω. Σουάρες και Μέσι τα γκολ, ενώ για πρώτη στην ιστορία η “Μπάρτσα” παίρνει τρίτη σερί νίκη στο Μπερναμπέου. Η Μπαρτσελόνα είναι η απόλυτη κυρίαρχος στην Ισπανία και το απέδειξε στο “Clásico”, καθώς νίκησε 3-0 τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, χάρη σε τέρματα των Λουίς Σουάρες, Λιονέλ Μέσι και Αλέις Βιδάλ.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν ανώτερη στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε δίκαιη νίκη, η οποία την έφερε στο +14 από αυτή του Ζινεντίν Ζιντάν. Για πρώτη φορά στην ιστορία η “Μπάρτσα” έφτασε τις 3 σερί νίκες στο Μπερναμπέου για το ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς πέρσι είχε επικρατήσει 3-2 και πρόπερσι 4-0 (μόνο η Ατλέτικο το έχει κάνει 2013-14, 2014-2015, 2015-16). Αυτή μάλιστα είναι η πρώτη νίκη του Ερνέστο Βαλβέρδε επί της Ρεάλ ως προπονητής της Μπαρτσελόνα σε επίσημο ματς, καθώς στην αρχή της σεζόν είχε δύο ήττες για το super cup.

Το ντέρμπι είχε ένταση και ρυθμό στα πρώτα λεπτά, αλλά δεν είχε φάσεις. Στο 30ό λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα, με τον Παουλίνιο να σουτάρει μέσα απ’ την περιοχή και τον Κέιλορ Νάβας να βρίσκει με τα ακροδάχτηλα την μπάλα και να διώξει σε κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση η Ρεάλ είχε την πρώτη δική της μεγάλη στιγμή, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σουτάρει από αριστερά και τον Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν να διώχνει με το πόδι σε κόρνερ. Ο Νάβας σταμάτησε ξανά τον Παουλίνιο στο 39′, ενώ στο 42′ η Ρεάλ είχε δοκάρι με την κεφαλιά του Καρίμ Μπενζεμά, απ’ την σέντρα του Μαρσέλο.

Η Ρεάλ ήταν… ελαφρώς καλύτερη στο πρώτο 45άλεπτο, αλλά στο δεύτερο η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε πολύ δυναμικά και άνοιξε το σκορ στο 54′ με το 10ο φετινό τέρμα του Λουίς Σουάρες. Από με ωραία κίνηση, λίγο έξω απ’ την περιοχή της Μπαρτσελόνα, ο Μπουσκέτς έδωσε την μπάλα στον Ίβαν Ράκιτιτς και αυτός ξεκίνησε μια “τρελή” κούρσα στον άξονα, χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Σέρτζι Ρομπέρτο δεξιά και αυτός έκανε το γύρισμα στον Λουίς Σουάρες που ερχόταν από αριστερά και με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Νάβας για το 1-0.

Στο 59′ ο Σέρχιο Ράμος έδωσε κάτι σαν… σφαλιάρα από πίσω στον Λουίς Σουάρες, αλλά τη γλίτωσε μόνο με κίτρινη κάρτα, όμως στο 63′ η Ρεάλ έμεινε με 10 πάικτες, λόγω αποβολής του Ντάνι Καρβαχάλ, στη φάση που έφερε το 0-2. Ο Λουίς Σουάρες έχασε διπλή ευκαιρία, απόκρουση του Νάβας στο πρώτο πλασέ και δοκάρι στο δεύτερο, αλλά η ευκαιρία ήταν τριπλή και στην κοντινή κεφαλιά του Παουλίνιο ο Καρβαχάλ απέκρουσε με το χέρι, όπως ο Ρομπέρτο Κάρλος κάποτε στο ίδιο γήπεδο, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Τότε δεν είχε δοθεί τίποτα, τώρα ο Καρβαχάλ αποβλήθηκε, δόθηκε το πέναλτι και ο Λιονέλ Μέσι από τα 11 βήματα νίκησε τον Κοσταρικό πορτιέρε έκανε το 2-0 για τους Καταλανούς με το 15ο τέρμα του στο πρωτάθλημα.
Πριν γίνει αυτή η φάση που έκρινε πολλά, ο Ζινεντίν Ζιντάν ετοίμαζε τους Γκάρεθ Μπέιλ και Μάρκο Ασένσιο, αλλά δεν πρόλαβε να τους βάλει. Στο 66′ τελικά έβαλε το Νάτσο αντί του Μπενζεμά και οι Μπέιλ, Ασένσιο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο στο 73′. Ο Αντρές Ινιέστα αποθεώθηκε όταν αντικαταστάθηκε, από τους περισσότερους οπαδούς της Ρεάλ, τους οποίος πλήγωσε ακόμη περισσότερο ο Αλέις Βιδάλ, ο άλλοτε παίκτης του Πανθρακικού διαμόρφωσε το τελικό 0-3 στο 93′.

Κόκκινη: Καρβαχάλ.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο (71′ Μάρκο Ασένσιο), Μόντριτς, Κρόος, Κόβατσιτς (72′ Μπέιλ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο (91′ Αλέις Βιδάλ), Πικέ, Βερμάλεν, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Παουλίνιο (84′ Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (77′ Νέλσον Σεμέδο), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

  • Ισπανία
  • Πριμέρα Ντιβιζιόν
  • Ρεάλ Μαδρίτης
  • Μπαρτσελόνα
  • Ρεπορτάζ Αγώνα

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις