Χριστούγεννα στην κορυφή για Νάπολι (αποτελέσματα)

Η Νάπολι επικράτησε με 3-2 της Σαμπντόρια μετά από ένα πολύ ενδιαφέρον ματς και θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή της Serie A. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την Ίντερ που υποχωρεί, 1-0 από την Σασουόλο.

Η Σαμπντόρια ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίωρο του αγώνα στο «Σαν Πάολο», προηγήθηκε δύο φορές με καταπληκτικό κτύπημα φάουλ του Γκαστόν Ραμίρες στο 2′ και εκτέλεση πέναλτι του Φάμπιο Κουαλιαρέλα στο 27′, ωστόσο η Νάπολι δεν ήταν διατεθειμένη να «χαρίσει» την πρώτη θέση. Οι «Παρτενοπέι» ισοφάρισαν σχεδόν αμέσως, με τον Άλαν (16′) και τον Λορέντσο Ινσίνιε (33′), για να διαμορφώσει το τελικό 3-2 με το ιστορικό 116ο γκολ του για λογαριασμό του συλλόγου ο αρχηγός Μάρεκ Χάμσικ στο 39ο λεπτό και να κρατήσουν τη νίκη που τους διατηρεί στην κορυφή, παρά την αποβολή του Μάριο Ρούι (77′).

Σασουόλο – Ίντερ 1-0
H κορυφή… ζάλισε την Ίντερ, η οποία μετά το «στραπάτσο» από την Ουντινέζε στο Μιλάνο το προηγούμενο Σάββατο, ηττήθηκε και στην έδρα της Σασουόλο (1-0), με τον Ντιέγκο Φαλτσινέλι να σημειώνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης με κεφαλιά στο 34′. Το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι είχε την υπεροχή σε ολόκληρο το παιχνίδι, έχασε πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά και πέναλτι με τον Μάουρο Ικάρντι στο 49ο λεπτό, ωστόσο έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Αντρέα Κονσίλι, με τον 31χρονο Ιταλό τερματοφύλακα να αποδεικνύεται ανίκητος και ουσιαστικά να χαρίζει ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα των αγώνων των 16.00:
Τζένοα – Μπενεβέντο 1-0 (πεν. 90+2′ Τζιανλούκα Λαπαντούλα)
ΣΠΑΛ – Τορίνο 2-2 (42′ Φεντερίκο Βιβιάνι, πεν. 69′ Μίρκο Αντενούτσι – 1′, 10′ Ιάγο Φαλκέ)
Ουντινέζε – Βερόνα 4-0 (28′, 68′ Αντονίν Μπαράκ, 44′ Σιλβάν Βιντμέρ, 80′ Πάτρικ Λασάνα)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις