Βενέτης: «Εμείς δεν είμαστε επενδυτές»

Στο ραδιόφωνο του Blue Heart FM φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, κ. Βασίλης Βενέτης όπου αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και τις άμεσες ενέργειες που θα κάνει η διοίκηση για να αντιστρέψει το κλίμα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Βενέτη:

Για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας: «Πιστεύαμε πως θα είχαμε διαφορετική εικόνα από αυτή που βλέπουμε. Παρακολουθώντας τις προπονήσεις και τα πρώτα φιλικά άλλα περιμέναμε από την ομάδα. Όμως άλλο η προπόνηση και άλλο οι αγώνες. Ανησυχούμε και ψάχνουμε λύσεις. Τα προβλήματα λύνονται εντός της ομάδας. Εμπιστευόμαστε τους προπονητές, οι οποίοι σαφώς δεν έχουν πάρει τα αποτελέσματα που θα έπρεπε να πάρουν. Είναι άνθρωποι της δικής μας φιλοσοφίας. Είμαστε διοίκηση που δεν θέλει να αλλάζει συνεχώς προπονητές. Είναι εργατικοί αλλά η δουλειά τους δεν έχει φανεί στο γήπεδο»

Για το ρόστερ της ομάδας: «Είναι παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες όμως η ομάδα δεν έχει δέσει ακόμη. Παίζει ρόλο η ψυχολογία. Η βαθμολογική συγκομιδή είναι πολύ κάτω του αναμενόμενου. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα με πολλούς αστάθμητους παράγοντες. Σίγουρα δεν είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό που βλέπουμε. Τον Ιανουάριο υπάρχει μεταγραφική περίοδος. Αν κρίνουμε ότι θέλουμε ενίσχυση θα το πράξουμε. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως την ομάδα θα ενισχύσουν και δύο σημαντικοί παίκτες, ο Παπαδήμας και ο Αναστασίου που σιγά σιγά μπαίνουν σε ρυθμούς προπονήσεων»

Για τη διοίκηση κι αν πιστεύει πως μπορεί να σταθεί στον κόσμο του ποδοσφαίρου: «Έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες. Ο καθένας από εμάς έχει μία επαγγελματική διαδρομή. Για το ποδόσφαιρο που ονειρεύομαι νομίζω πως κάνουμε. Αν το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό, που πιθανόν να είναι, τότε μπορεί και να μην κάνουμε. Εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο και αυτό που ακολουθούμε. Το θέμα είναι τι θέλει ο κόσμος. Εμείς αυτό που είπαμε πως θα κάνουμε αυτό κάνουμε. Ποδόσφαιρο είναι και δεν μπορείς να προκαθορίσεις τα αποτελέσματα. Εμείς δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε πλάνα άλλων ομάδων. Εμείς δεν μπορούμε να ρίξουμε ένα εκατομμύριο και να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Αυτό είναι από την αρχή ξεκάθαρο. Δεν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που οδήγησε τη Νίκη Βόλου σ’ ένα χρέος 11 εκατομμυρίων. Δεν είμαστε επενδυτές. Ότι κάνουμε το κάνουμε από την αγάπη μας. Ακόμη και το ταμείο της ομάδας το έχει κάποιος που δεν είναι χρηματοδότης. Υπάρχει εμπιστοσύνη και απόλυτη διαφάνεια. Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να αφήσουμε χρέη στην ομάδα. Εμείς βρήκαμε όμως χρέη τα οποία και πληρώσαμε. Παράδειγμα στο Πανθεσσαλικό βρήκαμε χρέη από ερασιτεχνική και ΠΑΕ»

Για τη δυνατότητα συμμετοχής του κόσμου στις συνεδριάσεις της Δ.Ε. ποδοσφαίρου: «Η Νίκη Βόλου ανήκει στον κόσμο της. Οι φίλοι της Νίκης μπορούν να συμμετέχουν ακόμη και στη διοίκησή της. Η Δ.Ε. ποδοσφαίρου αποτελείται από τα άτομα που αποτελείται όμως είναι ανοιχτή στον κόσμο και όποιος φίλος της ομάδας θέλει να προτείνει κάτι, να συνεισφέρει μπορεί να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της. Από εμάς θα είναι αποδεκτός»

Για το αν υπάρχουν διακριτοί ρόλοι στη Δ.Ε. ποδοσφαίρου: «Και οι δέκα άνθρωποι που υπάρχουν στη διοικούσα προσφέρουν με τον δικό τους τρόπο. Παράδειγμα ο πρόεδρος προσφέρει με τις γνωριμίες που έχει, εγώ προσφέρω περισσότερο στα τεχνικά έργα. Όλοι όμως προσφέρουμε»

Για το ενδεχόμενο οι Νέοι Αθλητές να αποβληθούν από το πρωτάθλημα λόγω της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια: «Όλοι μας σκεφτόμαστε την προοπτική των παιδιών της ομάδας και σε καμία περίπτωση δεν θα ανακόψουμε αυτή την προοπτική. Υπάρχουν τρόποι οι ποδοσφαιριστές να συνεχίσουν να αγωνίζονται. Αν μία ένωση αποφασίσει να αποβάλλει την ομάδα, υπάρχουν κι άλλες ενώσεις όπως υπάρχουν και τουρνουά. Δεν κόβουμε την προοπτική μίας ομάδας. Από την άλλη όποιος νομίζει ότι ως ομάδα δεν λειτουργούμε σωστά ή το παιδί του δεν αθλείται σωστά, μπορεί να πάει κάπου αλλού. Εμείς δεν κρατάμε κανέναν ποδοσφαιριστή όμηρο. Αυτό ισχύει ακόμη και για την πρώτη ομάδα. Δεν κόβουμε το μέλλον κανενός ποδοσφαιριστή».

– Αν η ομάδα δεν κάνει το τρία στα τρία θα υπάρξει θέμα με τους προπονητές;

«Αν η ομάδα δεν κάνει το απόλυτο στα τρία επόμενα παιχνίδια δεν θα προβληματιστώ μόνο για τους προπονητές αλλά ακόμη και για μένα καθώς ίσως να μην κάνω για τη διοίκηση της ομάδας».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις