Λασκαράκης: «Απόφαση της ΕΠΟ και όχι της ΕΠΣΘ για Νέους Αθλητές»

Στο ραδιόφωνο του «ΒΟΛΟΣ 98.6 FM» και στην εκπομπή «CLASSICO» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, κ. Περικλής Λασκαράκης, ενημερώνοντας σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει μετά την προσφυγή των Νέων Αθλητών Νίκης στα πολιτικά δικαστήρια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Λασκαράκη:

«Το σωματείο Νέοι Αθλητές Νίκης ζητά την ακύρωση της αποφάσεως του Δ.Σ. της Ενώσεως και στη συνέχεια της Γ.Σ. της Ενώσεως, με την οποία επικυρώθηκε η απόφαση του Δ.Σ. για λόγους τους οποίους επικαλούνται στην αγωγή τους, η οποία απόφαση αφορούσε την εγγραφή του Ν.Π.Σ. Βόλος ως μέλος της ΕΠΣΘ»

Για τις συνέπειες που προκύπτουν από την προσφυγή των Νέων Αθλητών στα πολιτικά δικαστήρια: «Υπάρχει μία απόφαση της ΕΠΟ για αναστολή λειτουργίας του σωματείου Νέων Αθλητών Νίκης για τον λόγο της παραβάσεως, τόσο του καταστατικού της Ενώσεως, όσο και αυτού της ΕΠΟ, όσον αφορά σε προσφυγή σε πολιτικά δικαστήρια. Είναι απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ».

Για το αν υπάρχει διορία ανακαλέσεως της προσφυγής πριν παρθεί η οριστική ποινή: «Η ποινή στους Νέους Αθλητές περί αναστολής ιδιότητας μέλους επιβλήθηκε άμεσα με τη συγκεκριμένη απόφαση και θα αρθεί αυτοδικαίως εάν το σωματείο, παραιτηθεί, σύμφωνα με την απόφαση, του δικογράφου όπως ορίζει ο νόμος μέχρι και την Παρασκευή το μεσημέρι»

Για το αν υπάρχει διαχωρισμός στους λόγους που προσφεύγει ένα σωματείο στα πολιτικά δικαστήρια καθώς από την πλευρά των Νέων Αθλητών υπάρχει ο ισχυρισμός ότι οι λόγοι δεν είναι αγωνιστικοί: «Η δική μου άποψη για την υπόθεση είναι διαφορετική, όμως η δική μου άποψη δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Έτσι κι αλλιώς το σωματείο είχε τη δυνατότητα να προσφύγει κατά της απόφασής μας και το έκανε».

Για την πιθανότητα οι Νέοι Αθλητές να επιμείνουν στην προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια, ποιες είναι οι επιλογές των αθλητών τους: «Ως ποδοσφαιριστές αυτού του σωματείου δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε καμία διοργάνωση εφόσον δεν θα ορίζονται αγώνες τους. Σε κάποιο άλλο σωματείο μπορούν να μεταγραφούν ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες κι εφόσον το επιθυμούν. Το ζήτημα αυτό θα απασχολήσει τους ποδοσφαιριστές αυτούς κατά τη μεταγραφική περίοδο. Για τις υποθέσεις αυτές υπάρχει και λειτουργεί συγκεκριμένη επιτροπή στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

  • Νέοι Αθλητές Νίκης

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις