Με “Σούπερ” Μπάιριτς, η Νίκη 2-1 τον Αστέρα Ιτέας

Κάνοντας τα εύκολα δύσκολα η Νίκη Βόλου κατέκτησε το πολύτιμο τρίποντο κόντρα στον Αστέρα Ιτέας, στην αυλαία του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής (4ος όμιλος). Οι “Βολιώτες” θα μπορούσαν “καθαρίσουν” το ματς στο πρώτο 15λεπτο όταν στρίμωξαν στα σχοινιά τους αντιπάλους τους και τους σφυροκοπούσαν, όμως από τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν, μετουσίωσαν σε γκολ μόνο τη μία, με αποτέλεσμα να δώσουν την δυνατότητα αντίδρασης στον Αστέρα.

Το γκολ του Μπάιριτς στο 3’ δεν ήταν αρκετό για να πάει η Νίκη με κεφάλι στο σκορ στα αποδυτήρια καθώς ο Κοντογιώργος στο 38’ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στην επανάληψη ο Κροάτης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με εντυπωσιακό τρόπο πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 50’, δίνοντας βαθμολογική ανάσα στην ομάδα του, πιάνοντας ταυτόχρονα στην 3η θέση τους σημερινούς αντιπάλους τους.

 

Επιστροφή Τζήμα και Βέργου στο βασικό σχήμα

 

Με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια, στη θέση του τραυματία Θεολόγη, παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου κόντρα στον Αστέρα Ιτέας. Θέση στο βασικό σχήμα και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο της άμυνας, πήρε και ο Γιάννης Βέργος αντί του τιμωρημένου Σεραφείμ Μωυσίδη. Οι υπόλοιποι εννέα είναι οι παίκτες που ξεκίνησαν στα δύο τελευταία ματς με Βελούχι και Διγενή. Γεννιτσαρίδης και Δημολιός στα δύο άκρα της άμυνας, ο Καρτσαμπάς δίπλα στον Βέργο, Μέτσε και Ντόλγκι στον άξονα, ο Γιάκοβλεφ κάλυψε την δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, ο Μπάιριτς την αριστερή, ο Ιορδανίδης σε ρόλο οργανωτή και ο Τζιώρας στην κορυφή της επίθεσης.

 

Με “κεραυνό” του Μπάιριτς 1-0 η Νίκη

 

Πολύ δυνατά και αποφασισμένη να “καθαρίσει” το ματς από νωρίς, μπήκε η Νίκη Βόλου στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού. Οι κυανόλευκοι πίεσαν από το πρώτο δευτερόλεπτο υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους σε παθητικό ρόλο. Πριν ακόμη συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα ο Τζιώρας έφτασε κοντά στο 1-0, όταν σε ασθενή απόκρουση του Πάπου έγινε κάτοχος της μπάλας, όμως το σουτ που επιχείρησε από θέση βολής, κόντραρε στον Ζανιά και απομακρύνθηκε.  

 

Ένα λεπτό αργότερα η πίεση απέδωσε καρπούς με τον Μπάιριτς να ανοίγει το σκορ με γκολ για “highlight”. O Μέτσε εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά παίζοντας πάσα με τον Γιάκοβλεφ, η μπάλα στρώθηκε στον Μπάιριτς λίγα μέτρα έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, με τον Κροάτη να στέλνει με “κεραυνό” την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά να σκάει μέσα από την γραμμή της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα του Αστέρα.

 

Η Νίκη όχι μόνο δεν κατέβασε στροφές αλλά κυνήγησε με όλους τους τρόπους το δεύτερο τέρμα που θα “κλείδωνε” το ματς. Στο 2λεπτο 5’-7’ οι γηπεδούχοι έφτασαν τέσσερις φορές κοντά στο δεύτερο γκολ. Στο 5′ την σέντρα “ξυράφι” του Γιάκοβλεφ από τα δεξιά, θα απομακρύνει με τα πόδια ο Πάπος ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπάιριτς θα δοκιμάσει πάλι το πόδι του, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Δύο λεπτά αργότερα ο Τζιώρας σέντραρε από δεξιά, ο Γιάκοβλεφ κατέβασε, σούταρε με την μπάλα να κοντράρει σε πόδια αμυντικού, το ριμπάουντ πήρε ο Μπάιριτς, όμως το πλασέ του από θέση μέσα αριστερά πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

 

Ψυχρολουσία με Κοντογιώργο

 

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους γηπεδούχους να βρίσκουν σιγά σιγά τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και να ισορροπούν το παιχνίδι. Στο 12’ μάλιστα απείλησαν με ισοφάριση όταν ο Αντωνόπουλος μπήκε από αριστερά στην περιοχή, με τον Γενιτσαρίδη να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα πριν πλασάρει τον Τζήμα, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

 

Με την απόδοση των γηπεδούχων να φθίνει, οι παίκτες του Κώστα Λίβα αναθάρρησαν και στο 28’ απείλησαν και πάλι, αυτή τη φορά με στημένο που εκτέλεσε ο Γεωργουσόπουλος με την μπάλα να περνάει πάνω από το δεξί “Γ” της εστίας του Τζήμα.

 

Στο 35’ ήταν και πάλι οι παίκτες του Αστέρα που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για γκολ. Ο Χαραλαμπίδης με τακουνάκι έβγαλε σε θέση βολής τον Αλεξίου, όμως το σουτ που επιχείρησε ο επιθετικός των φιλοξενούμενων πέρασε ψηλά άουτ

 

Οι προσπάθειες του Αστέρα Ιτέα καρποφόρησαν στο 38’ όταν ο Αλεξίου εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Κοντογιώργος με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στα υπόλοιπα λεπτά η αντίδραση της Νίκης ήταν υποτονική με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.

 

Λυτρωτής ο Μπάιριτς

 

Η Νίκη Βόλου ευτύχησε να μετουσιώσει σε γκολ την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 2ο ημίχρονο, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Σενάντ Μπάιριτς. Ο Κροάτης πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και αφού απελευθερώθηκε από το προσωπικό του αντίπαλο, σούταρε δυνατά, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Πάπου.

 

Κι ενώ οι παίκτες του Κώστα Λίβα προσπαθούσαν να ισορροπήσουν και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να ισοφαρίσουν, η Νίκη ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ. Συγκεκριμένα στο 65’ ο Ιορδανίδης με δυνατό σουτ από την γωνία της περιοχής των φιλοξενούμενων θα “σημαδέψει” το δεξί δοκάρι της εστίας του Πάπου, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία να τριπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

 

Οι φιλοξενούμενοι μη έχοντας να χάσουν κάτι, βγήκαν με περισσότερο ρίσκο στην επίθεση και στο 69’ έφτασαν κοντά στο γκολ της ισοφάρισης, όταν το σουτ του Μπογκντάνι πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τζήμα.

 

Στο 2λεπτο 80’-81’ η Νίκη έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ. Στην πρώτη περίπτωση ο Τοπούζι λίγο έλειψε να σημειώσει αυτογκόλ όταν ο Μπάιριτς γέμισε με κεφαλιά, με τον παίκτη του Αστέρα να στέλνει την μπάλα κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Μέτσε με την μπάλα να περνάει παράλληλα της εστίας των φιλοξενούμενων και τον Γιάκοβλεφ να μην μπορεί με προβολή να την σπρώξει στα δίχτυα.

 

Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα το σκορ δεν άλλαξε καθώς ο “καθαρός” χρόνος ήταν ελάχιστος, με τη Νίκη Βόλου να παίρνει δίκαια το τρίποντο και να δείχνει ικανή να κυνηγήσει τη 2η θέση.

Κίτρινες: Γεωργουσόπουλος, Κοντογιώργος, Τζιώρας

Σκόρερς: 3’, 50’ Μπάιριτς – 38’ Κοντογιώργος

 

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου (Ξηροφώτος-Μπούις): Τζήμας, Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Βέργος, Καρτσαμπάς, Γιάκοβλεφ (87’ Γαρυφαλλόπουλος) Μέτσε, Ντόλγκι, Ιορδανίδης (91’ Λάιος), Μπάιριτς (95’ Ματθαίου), Τζιώρας (94’ Βουρδάκης)

Αστέρας Ιτέας (Κ. Λίβας): Πάπος, Αρκουμάνης, Αντωνόπουλος, Ζανιάς, Κοντογιώργος (85’ Χαρδαλούπας), Μπογκντάνι, Γεωργουσόπουλος, Χαραλαμπίδης, Αλεξίου, Αντωνίου, Σεΐτι (78’ Τοπούζι)

 

Διαιτητές

Διαιτητής: Σφέτσιας (ΕΠΣ Σάμου)

Βοηθοί: Στεφανής, Κανιούρας (ΕΠΣ Καρδίτσας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις