Από… φτωχός συγγενής, πρωταγωνιστής ο Ολυμπιακός Β. με Ελευθερόπουλο

Ένα γύρο πρωταθλήματος συμπλήρωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο 39χρονος τεχνικός κάθισε για πρώτη φορά στον «ερυθρόλευκο» πάγκο σε αγώνα για το πρωτάθλημα στο παιχνίδι με τον Εθνικό Σερρών τον περασμένο Ιανουάριο, όταν…

…ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στο Βόλο με 3-2. Επίσημο ντεμπούτο, πάντως, είχε κάνει λίγες μέρες νωρίτερα στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, στον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει με 2-0.
Η πορεία του Ολυμπιακού με τον Ελευθερόπουλο στον πάγκο χαρακτηρίζεται εξαιρετική, καθώς στο διάστημα της παρουσίας του στην ομάδα, ο Ολυμπιακός μάζεψε συνολικά 31 βαθμούς σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος (10 νίκες, δύο ήττες και μία ισοπαλία). Με εξαίρεση τον Ηρακλή, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς συγκομιδή σ’ αυτό το διάστημα, που τον έφεραν άλλωστε στη 2η θέση της κατάταξης, αφήνοντας πίσω Λαμία, ΑΕΛ και Ζάκυνθο που προπορεύονταν των «ερυθρολεύκων» στη βαθμολογία.
Να σκεφτεί κανείς, πως στα προηγούμενα 10 παιχνίδια με Παντέλη και Κούτση στον πάγκο του ο Ολυμπιακός είχε να επιδείξει τέσσερις νίκες, τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες, που τον είχαν καθηλωμένο στην 5η θέση της βαθμολογίας.
Η διαφορά που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός με προπονητή τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο είναι μεγάλη και δεν έχει να κάνει μόνο με τη βαθμολογική συγκομιδή, αλλά και με την αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας και τον τρόπο παιχνιδιού της.
Όλα αυτά αφήνουν μηνύματα αισιοδοξίας εν όψει πλέι οφ, όπου ο Ολυμπιακός δεν θα μπει ως ο «φτωχός συγγενής», αλλά θα είναι μια ομάδα ανταγωνιστική, η οποία θα παλέψει για το καλύτερο, γνωρίζοντας, βέβαια, πως τα φαβορί για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ είναι η ΑΕΚ και ο Ηρακλής.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις