Κύπελλο Ελλάδος: “Καθάρισε” τον ΟΦΗ ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος ήταν όσο σοβαρός έπρεπε στην Κρήτη, επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ των χιλίων προβλημάτων και με συνολικό σκορ 3-0 προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Σπιριντόνοβιτς, με τους γηπεδούχους

να διαμαρτύρονται έξαλλα θεωρώντας πως ο σκόρερ έκανε χέρι στο ξεκίνημα της φάσης, κάτι που δεν ήταν ξεκάθαρο από κανένα ριπλέι.
Το πάλεψαν όσο μπορούσαν οι… χιλιοταλαιπωρημένοι παίκτες του ΟΦΗ, οι οποίοι έβγαλαν πείσμα και τσαμπουκά στο χορτάρι αλλά αυτό δεν έφτανε κόντρα στους ανώτερους -ποιοτικά- φιλοξενούμενους.
Με διάθεση να παίξουν ανοιχτά μπήκαν οι δύο ομάδες στο ματς, κάτι που βοήθησε ώστε να υπάρξει ρυθμός στο παιχνίδι. Φάσεις, βέβαια, δεν υπήρχαν στα πρώτα λεπτά αλλά όσο περνούσε η ώρα, τόσο ο ΟΦΗ όσο και ο Πανιώνιος άρχιζαν να πατάνε περισσότερο περιοχή. Στο 18′ ο Μάνος έκανε ωραία ατομική προσπάθεια αλλά το γύρισμά του ήταν κάκιστο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κότνικ «έβγαλε» την προβολή του Μπολάκη. Πέντε λεπτά μετά, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν για πρώτη φορά και να… προειδοποιήσουν τους Κρητικούς. Ο Μασούρας μπήκε στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ, αναγκάζοντας τον Στρέζο σε μεγάλη επέμβαση ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σπιριντόνοβιτς έκανε κάκιστο τελείωμα μέσα από το… κουτί!
Η φάση αυτή δεν έδειξε να ξυπνάει τους γηπεδούχους, οι οποίοι είδαν στο 28ο λεπτό να εξανεμίζονται οι ελπίδες τους για πρόκριση. Ο Σπιριντόνοβιτς βγήκε πρώτος στην μπάλα προ του Ποτουρίδη λίγο κάτω από το κέντρο, βρήκε ελεύθερο χώρο μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Στρέζο, ο οποίος έκανε κακή εκτίμηση! Ένα γκολ το οποίο έφερε τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του ΟΦΗ για χέρι του σκόρερ στο κλέψιμο της μπάλας, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο από τα ριπλέι. Τα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου κύλησαν χωρίς να συμβεί κάτι το ιδιαίτερο, με το 1-0 να μένει μέχρι το σφύριγμα του διαιτητή για την ανάπαυλα.
Το γκολ του Σπιριντόνοβιτς είχε κρίνει ουσιαστικά το ματς καθώς ο ΟΦΗ έψαχνε ένα ποδοσφαιρικό… θαύμα ή πολύ πιο απλά τέσσερα γκολ σε 45 λεπτά! Αυτό, φυσικά, το είχαν καταλάβει οι γηπεδούχοι, οι οποίοι παρόλα αυτά δεν έδειξαν διάθεση να τα παρατήσουν και συνέχιζαν να παλεύουν και να ψάχνουν τουλάχιστον το γκολ της τιμής. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί, πάντως, που είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, με το πλασέ του νεοεισελθόντα Βουκελάτου να περνάει λίγο άουτ. Λίγο αργότερα, πάντως, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ της ισοφάρισης αλλά το πλασέ του Παπατόλιου μέσα από την περιοχή ήταν τραγικό, περνώντας άουτ.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση, με τις αλλαγές των δύο προπονητών να ρίχνουν τον ρυθμό, ενώ και οι 22 ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο δεν έδειχναν διατεθειμένοι για… πολλά. Τα λεπτά περνούσαν χωρίς να υπάρχει κάτι το αξιοσημείωτο, η πρόκριση είχε κριθεί και το τελευταίο σφύριγμα του Στυλιαρά βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στα προημιτελικά και τους γηπεδούχους να αρκούνται στο χειροκρότημα του κόσμου!
ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης, Φαζός (53′ Πλευράκης), Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Κοιλιάρας, Νάστος, Παπαστεριανός (71′ Κοντογιάννης), Παπατόλιος (83′ Μονιάκης), Κουτσιανικούλης, Μάνος.
Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Γκιοατά (58′ Σταυρόπουλος), Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σαββίδης, Πινιώτης, Μασούρας (46′ Βουκελάτος), Σπιριντόνοβιτς (67′ Οικονομίδης), Γεσίλ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις