Δεύτερη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναιτωλικού και πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου

Με τις υπογραφές των «νέων» (πέρα απ’ αυτή του Έλντερ Λόπες) σφράγισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας η ΑΕΚ. Έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Μασούντ και με τον Μοράν να κάνει ενθαρρυντικό ντεμπούτο, η «Ένωση» προκρίθηκε με δεύτερη νίκη επί του Παναιτωλικού (1-0).

Μια υποδειγματική συνεργασία των καινούργιων αποκτημάτων που εξαργύρωσε ο Ισπανός μπακ ήταν αρκετή για τους «κιτρινόμαυρους» ώστε να επικρατήσουν τέταρτη φορά φέτος των Αγρινιωτών.
«Παρών» φώναξε ο Μπάρκας, που έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε και έδειξε έτοιμος να κοντράρει τον Τσιντώτα για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.
Σε ρεβάνς όπου το πρώτο παιχνίδι είναι 0-4, οι αλλαγές είναι πολλές και ο κόσμος στην εξέδρα λίγος το κίνητρο είναι δύσκολο να βρεθεί. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ έδειξε να το έχει. Και πριν καν συμπληρωθεί πεντάλεπτο είχε χάσει ήδη δυο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει: Πρώτα με σουτ του Κλωναρίδη (έπειτα από συνδυασμό Μασούντ-Γιακουμάκη) που έβγαλε ο Κουσιάδης και έπειτα με άστοχο πλασέ του Βράνιες. Αφότου, δε, ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Κυριακίδη, ο Γκάλο… τέσταρε την ετοιμότητά του με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή που αποκρούστηκε σε κόρνερ.
Αν και ξεκίνησε δυνατά όμως, η «Ένωση» δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Παρά τις πρωτοβουλίες του ορεξάτου Μασούντ και τα ανεβάσματα των Λόπες-Γκάλο από τα άκρα, δεν εξακολούθησε να φτιάχνει ευκαιρίες. Ενώ λοιπόν ο Μοράν έδινε θετικά πρώτα δείγματα (παίζοντας ως «εξάρι», αποφεύγοντας τα ρίσκα και ψάχνοντας το κάθετο παιχνίδι) η μόνη φορά που απείλησε ξανά η ΑΕΚ ήταν με κεφαλιά του Γιακουμάκη από φάουλ του Μασούντ που απέκρουσε ο Κυριακίδης. Και θα μπορούσε μάλιστα να μείνει και πίσω στο σκορ, αν ο Μπάρκας δεν διόρθωνε (με εξαιρετική επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Ρόσα) την γκέλα του Βράνιες.
Την ίδια μέτρια εικόνα, ωστόσο, που είχε η ΑΕΚ μέχρι την ανάπαυλα διατήρησε και μετά απ’ αυτή. Χωρίς συνοχή (απόρροια και των πολλών αλλαγών), χωρίς φαντασία και χωρίς να βρίσκει διαδρόμους στο αμυντικό τείχος που είχαν στήσει οι φιλοξενούμενοι. Έτσι, οι «καινούργιοι» είπαν να το πάρουν πάνω τους! Αφού λοιπόν ο Μασούντ έδωσε μισό γκολ στον Λόπες -αλλά ο Κυριακίδης πρόλαβε τον Ισπανό- σε συνεργασία με τον Μοράν του έφτιαξαν ένα… ολόκληρο: Με διαγώνια μπαλιά του Ισπανού και απευθείας σέντρα του Ιρανού, που θα ήταν «έγκλημα» να μην αξιοποιήσει από κοντά ο μπακ της «Ένωσης»!
Μετά απ’ αυτή την ενέργεια λοιπόν (αλλά και τη γενικότερη εμφάνισή του) δεν θα γινόταν να μην αποθεωθεί ο Μασούντ λίγο αργότερα, όταν έδινε τη θέση του στον Αραούχο. Και δεν θα μπορούσε να μην είναι ικανοποιημένος ο Χιμένεθ από την παρουσία του Μοράν (και το «γλυκό» πόδι που έδειξε να διαθέτει). Πέρα δε από τους καινούργιους -και φυσικά τον Λόπες που σκόραρε σε δεύτερο σερί ματς- ενθαρρυντική ήταν η παρουσία και του Μπάρκα: Που έκανε δυο εξαιρετικές επεμβάσεις στο τέλος (σε σουτ των Μαρινάκη και Ντίας) και σε συνδυασμό με εκείνη του πρώτου μέρους έδειξε ικανός να… αμφισβητήσει τον Τσιντώτα.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες (70′ Τζανετόπουλος), Λαμπρόπουλος, Γιαννούτσος, Γκάλο (81′ Γιούσης), Λόπες, Μοράν, Αϊντάρεβιτς, Μασούντ (76′ Αραούχο), Κλωναρίδης, Γιακουμάκης
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κουσιάδης (8′ λ.τ. Κυριακίδης), Περέιρα, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Γιαννιώτης, Μαρινάκης, Μπεχαράνο (46′ Μάρκος Πάουλο), Κλέσιο, Φάρλεϊ Ρόσα (70′ Μοράρ), Βασιλούδης, Χόρχε Ντίας.

  • Κύπελλο Ελλάδας

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις