Σπουδαία νίκη του Πανιωνίου, 3-1 την Ιωλκό

Σε έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο, ακατάλληλο για ποδόσφαιρο(Γήπεδο Πορταριάς), ο Πανιώνιος έκανε το καθήκον του και επικράτησε της Ιωλκού με 1-3, φτάνοντας έτσι τους 27 πόντους στο Α’ όμιλο και αφήνοντας έτσι τον Ηρακλή στην θέση των μπαράζ. Μελανό σημείο της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Ράμα στο 38’ που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου.

Επιβλητικός Πανιώνιος 0-2 στο ημίχρονο.

Οι ποδοσφαιριστές του Σπ. Φώτου, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι για το τρίποντο και μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν σουτ του Μπαλτσιάκη σταμάτησε ο Πρέζας πάνω στην γραμμή με υπερένταση.

Ο αγωνιστικός ρυθμός ήταν καλός, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να σταθούν όρθιες στο «χωράφι» της Πορταριάς.

Στο 25’ η Ιωλκός έφτασε κοντά στο γκολ, καθώς ο Δημητρίου έβγαλε τον Κολτσίδη σε θέση τετ-α-τετ με τον Καγιάννη να απομακρύνει με τα πόδια, τον κίνδυνο από τα καρέ του.

Στο 27’ οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ, με τον αρχηγό τους Ν. Νικούδη να αξιοποιεί εις το έπακρων την μπαλιά πάρε-βάλε από τον Αρβανίτη και πλασάροντας τον Πρέζα για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν γρήγορα με κάποιο γκολ και στο 33’ η κεφαλιά του Κολτσίδη, σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι ύστερα από παρέμβαση του Καγιάννη.

Στην τελευταία φάση του α’ μέρους, οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Συγκεκριμένα στο 45’ ο Αγκόλι επωφελήθηκε την αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων και στην προσπάθεια του σκοράρει ανετράπη από τον Πρέζα, με τον άρχων της αναμέτρησης Γ. Κούστα να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών και δείχνει την άγουσα για τα αποδυτήρια στον πορτιέρο της Ιωλκού. Την εκτέλεση του πέναλτι, ανέλαβε ο Πέτσης και έκανε το 0-2.

Συντήρηση δυνάμεων από Πανιώνιο, γκολάρα ο Καραγεώργος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, χρίζει αναφοράς μόνο οι φάσεις των γκολ, καθώς η κόπωση ήταν εμφανείς και για τις δύο ομάδες. Συγκεκριμένα στο 85’ ο Καραγεώργος, στην πρώτη του ουσιαστικά επαφή με την μπάλα έγραψε το 0-3 με φοβερό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί παραθυράκι του Πρωτούλη. Ενώ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βάλουν το γκολ της τιμής, στο 89’ με ανορθόδοξο τρόπο καθώς σε γέμισμα του Λούμπαρδου, ο Σκουφογιάννης έβαλε το πόδι του στην πορεία της μπάλας με αποτέλεσμα να κρεμάσει τον Καγιάννη για το τελικό 1-3.  

Συνθέσεις:

Α.Σ. Ιωλκός: Πρέζας, Τόντα, Κοντορίζος(45’ Πρωτούλης), Λούμπαρδος, Μαυρομάτης, Ράμα (42’ λ.τρ. Τσιμπανάκος), Πρέντζας, Κασδαρίδης, Κολτίδης (46’ Κεφαλάς), Δημητρίου, Περεντίδης.

Γ.Σ. Πανιώνιος: Καγιάννης, Δαμάσκος, Κωστούλας, Μπαλτσιάκης (77’ Παπαδόπουλος), Σκουφογιάννης, Αρβανίτης, Αγκόλι, Κ. Μπασδάνης, Πέτσης, Μοσχούδης (85’ Γ. Αθ. Μπασδάνης), Νικούδης (78’ Καραγέωργος).

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις