Κόντρα στη Γαλλία απόψε η Εθνική για το Ευρωμπάσκετ

Καλή και χρήσιμη η νίκη επί της Ισλανδίας, αλλά-κακά τα ψέματα-η Εθνική θα κυνηγήσει τα όνειρά της σε αυτό το Ευρωμπάσκετ απέναντι σε πολύ ανώτερους αντιπάλους. Όπως σήμερα η Γαλλία (16:30, ΕΡΤ1).

Η ελληνική ομάδα μπαίνει σε ένα σαββατοκύριακο-«φωτιά», που περιλαμβάνει την αναμέτρηση με τους «τρικολόρ» και αμέσως μετά την πολύ ισχυρή Σλοβενία. Όπως δύο νίκες δεν θα χαρίσουν στην Εθνική κανένα μετάλλιο, έτσι και ισάριθμες ήττες ή έστω και μία δεν θα είναι το τέλος του κόσμου. Πιθανότατα για την πρόκριση στους «16» θα αρκεί και μία νίκη επί της Πολωνίας στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης, ενώ σε κάθε περίπτωση ο αντίπαλος στο πρώτο νοκ άουτ της Κωνσταντινούπολης θα είναι κάποια καλή ομάδα από τον δεύτερο όμιλο (Λιθουανία, Γεωργία, Ιταλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ουκρανία).
Ασφαλώς ένα δεύτερο (κι ένα τρίτο) δίποντο θα είναι ευπρόσδεκτο, αφού θα φέρει πιο κοντά την πρόκριση στους «16» και μάλιστα με ένα καλό πλασάρισμα, ενώ θα τονώσει την αυτοπεποίθηση της Εθνικής, που ακόμη δεν βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο αγώνας με την χάλκινη το 2015 Γαλλία προσφέρεται, εκτός των άλλων, και για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για το πού οδεύει η Εθνική και για το αν είναι ικανή να κοιτάξει στα μάτια ένα από τα φαβορί για το βάθρο δημιουργώντας ανάλογες φιλοδοξίες για τον εαυτό της.
Ο αντίπαλος είναι ούτως ή άλλως πολύ ισχυρός, αλλά πλέον είναι ακόμη πιο επικίνδυνος. Η ήττα στην πρεμιέρα από τη Φινλανδία και ο τρόπος που ήρθε έχει πεισμώσει την ομάδα του Βενσάν Κολέ που θα εμφανιστεί περισσότερο αποφασισμένη και συγκεντρωμένη για να αποφύγει το 0/2. Πέρα από αποφασιστικότητα, οι «τρικολόρ» διαθέτουν και πολύ ταλέντο. Ντε Κολό και Φουρνιέ είναι ικανοί να σκοράρουν με κάθε τρόπο (21 και 25 πόντους αντίστοιχα στην πρεμιέρα), ενώ ο Ερτέλ, ο Βέστερμαν και ο Ντιό-που ξεπέρασε το πρόβλημα στο γόνατο και μάλλον παίζει-αγωνίζονται σε κορυφαία επίπεδο στην Ευρωλίγκα συνθέτοντας μια υπερπλήρη περιφερειακή γραμμή. Ο Τζάκσον είναι ένα «πολυβόλο» που αν βρει ρυθμό δεν σταματιέται, ο Τουπάν προσφέρει αθλητικότητα στα φόργουορντ ο 35χρονος Ντιαό είναι ο άνθρωπος που ενώνει αγωνιστικά και μη όλη την ομάδα, ενώ η front line είναι πολυμορφική με παίκτες όπως οι Λοβέρν, Σεραφέν, Λαμπεϊρί και Πουαριέ.
Ασφαλώς και η Γαλλία έχει αδυναμίες. Στηρίζεται περισσότερο στις εμπνεύσεις των προικισμένων γκαρντ της παρά στις συνεργασίες, δεν αποδίδει το ίδιο καλά με την επίθεση στην άμυνα, ενώ είναι επιρρεπής στα λάθη (23 στην πρεμιέρα κόντρα στη Φινλανδία).
Η Εθνική θα κληθεί να αντιπαρατάξει έλεγχο του ρυθμού, καλή άμυνα στα περιφερειακά ατού της Γαλλίας (γι’ αυτό και η συμμετοχή του Μάντζαρη που έχει κάκωση συνδέσμου στο μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού είναι αναγκαία), προσοχή στα ριμπάουντ και ταυτόχρονα παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά και στοχευμένες επιθέσεις απέναντι στις δεδομένες αδυναμίες των αντιπάλων στα μετόπισθεν.
Για να δούμε λοιπόν… Θα πάρει η Εθνική μία νίκη που θα της φωτίσει το δρόμο για τη συνέχεια τονώνοντας το ηθικό της και δείχνοντας τη δυναμική της προς πάσα κατεύθυνση ή θα υποστεί ένα περισσότερο ψυχολογικό πλήγμα που μόνο χρήσιμο δεν θα είναι μετά από ένα ήδη αρκετά περιπετειώδες καλοκαίρι;
Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις