Κόντρα στην αήττητη Σλοβενία η Ελλάδα

Μετρηθήκαμε με ένα μεγαθήριο και φαβορί για μετάλλιο και βγήκαμε… λίγοι. Η ήττα από τη Γαλλία έδειξε στην Εθνική πόσο απέχει από το να προβάλλει σοβαρές αξιώσεις για κάτι καλό στο Ευρωμπάσκετ, αλλά το εξαιρετικό πρόσωπο στο φινάλε αφήνει μια αχτίδα φωτός για το μέλλον.

Ίσως το σημερινό νέο δύσκολο τεστ με την αήττητη Σλοβενία (16:30, ΕΡΤ1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sportfm.gr) να μας δείξει πιο ξεκάθαρα πού βαδίζουμε…
Η αποκαρδιωτική εμφάνιση για 26-27 λεπτά και η άκρως ενθαρρυντικό πρόσωπο που απείλησε με ανατροπή διαφορά 24 πόντων έχουν αφήσει μπερδεμένους όλους τους φίλους της Εθνικής. Κι αυτό γιατί όχι από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλά μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να παρουσιαστεί τόσο αποκρουστική και εν συνεχεία τόσο ελκυστική. Και είναι σαφές ότι ενώ με το πρώτο πρόσωπο θα δυσκολευτεί ακόμη και να περάσει στους «16», με το δεύτερο δείχνει ικανή να μας εκπλήξει ευχάριστα.
Φυσικά στην Εθνική δεν αρκούν οι εντυπώσεις. Η ήττα είναι ήττα, έστω κι αν δεν είναι καταδικαστική. Σήμερα ξεκινά μια νέα μέρα, που επιβάλλεται να έχει διαφορετική κατάληξη από τη χθεσινή. Με μια εμφάνιση σαν σε συνέχεια από το εξαιρετικό φινάλε απέναντι στη Γαλλία και μία νίκη, η ελληνική ομάδα θα «ψηλώσει». Διαφορετικά θα αμφιβάλλει ακόμη περισσότερο για τις δυνατότητές της και ακόμη και για την συνέχειά της στη διοργάνωση μετά την Τετάρτη.
Ο αντίπαλος και αυτή τη φορά δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος. Η Σλοβενία είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του ομίλου και μοιάζει πιο ισχυρή από ποτέ. Ο Γκόραν Ντράγκιτς ξεδιπλώνει στο παρκέ όλο το ταλέντο που τον έχει κάνει ηγέτη μιας ομάδας στο ΝΒΑ στην τελευταία του εμφάνιση με το εθνόσημο. Ο Λούκα Ντόντσιτς αν και εμφανώς ακόμη «τρακαρισμένος» στο πρώτο του Ευρωμπάσκετ αποτελεί τον δεύτερο πυλώνα της ομάδας. Ο Άντονι Ράντολφ, που χθες «σφράγισε» τη νίκη επί της Φινλανδίας με κλέψιμο και κάρφωμα, είναι ο τρίτος πόλος. Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ, βοηθός προπονητή στους Τζαζ, στηρίζεται πολύ στη δράση των τριών, που πλαισιώνονται από όχι ανάλογου βεληνεκούς αλλά αξιόλογους ρολίστες, όπως ο καλός σουτέρ Πρέπελιτς, ο τεράστιος Βίντμαρ και ο αθλητικός Μούριτς.
Η Εθνική καλείται να αντιδράσει. Να σκύψει πάνω από τα λάθη και τις αδυναμίες της και να αντεπιτεθεί. Εμφανίσεις όπως στο δεύτερο δεκάλεπτο με την Ισλανδία και για περίπου 25 λεπτά με τη Γαλλία στο εξής… απαγορεύονται. Ομοίως και αντιδράσεις εκνευρισμού, σαν κι αυτές που απέφεραν τρεις τεχνικές ποινές ή στο ποστάρισμα δυσαρέσκειας του Αγραβάνη για τη (μη) χρησιμοποίησή του. Η ενότητα είναι αναγκαία, το ίδιο και η αυταπάρνηση, αλλά και η πίστη. Σαν κι αυτή που έβγαλε η Εθνική στα τελευταία 13 λεπτά του αγώνα με τη Γαλλία «φωτίζοντας» το δρόμο για τη συνέχεια.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της Κυριακής:
Α’ Όμιλος
Γαλλία-Ισλανδία 13:45
Σλοβενία-Ελλάδα 16:30
Φινλανδία-Πολωνία 20:00
Βαθμολογία: Σλοβενία 2-0, Ελλάδα 1-1, Πολωνία 1-1, Γαλλία 1-1, Φινλανδία 1-1, Ισλανδία 0-2.

Β’ Όμιλος
Γεωργία-Ουκρανία 15:45
Λιθουανία-Ιταλία 18:30
Γερμανία-Ισραήλ 21:30
Βαθμολογία: Ιταλία 2-0, Γερμανία 2-0, Λιθουανία 1-1, Γεωργία 1-1, Ουκρανία 0-2, Ισραήλ 0-2.
Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις