Ψήφισαν… League Cup οι ΠΑΕ!

Τα play offs μπορεί να μας τελείωσαν, αλλά φαίνεται πως το Λιγκ Καπ μπαίνει στις ζωές μας. Στο ΔΣ της Super League προτάθηκε η καθιέρωση της συγκεκριμένης διοργάνωσης, που δεν θα διεξάγεται με τη μορφή που γίνεται σε άλλες χώρες, αλλά μετά την ολοκλήρωση πρωταθλήματος, το Μάιο!

Το Λιγκ Καπ δεν θα προσφέρει κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο, παρά μόνο κάποια οικονομικά οφέλη για τις ΠΑΕ, ενώ θα επιμηκύνει την αγωνιστική περίοδο για να μην είναι οι ποδοσφαιριστές σε μακρά απραξία μέχρι να αρχίσουν προετοιμασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι ΠΑΕ είναι θετικές και θα παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στο επόμενο ΔΣ του συνεταιρισμού, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Σε ό,τι αφορά στα τηλεοπτικά, το αδιέξοδο παραμένει, καθώς η Super League εξακολουθεί να αξιώνει 3,5 εκατ. ευρώ παραπάνω από τα 30 εκατ. ευρώ που είναι η πρόταση της Nova, η οποία είναι αμετακίνητη.

Η ουσιαστικά διαφοροποίηση έχει να κάνει με τους δώδεκα «μικρούς» (εκτός Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού) που συμφώνησαν μεταξύ τους, υπογράφοντας μάλιστα και σχετικό μνημόνιο, πως δεν θα σπάσουν την κεντρική διαχείριση. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν δεν συμφωνήσουν με τη Nova, δεν θα πάει καμία ομάδα να διαπραγματευτεί μόνη της τηλεοπτικό συμβόλαιο, αλλά όλες μαζί.

Η επίσημη ενημέρωση της Super League αναφέρει:

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της SUPER LEAGUE αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Θα αποσταλεί προς τη FORTHNET/NOVA η ομοφώνως διαμορφωθείσα πρόταση των ΠΑΕ-Μελών της Super League.

2. Αποφασίστηκε ομοφώνως όπως μελετηθεί στο επόμενο Δ.Σ. ολοκληρωμένη πρόταση διοργάνωσης League Cup, το Μάιο του 2018, με τη συμμετοχή όλων των ομάδων της Super League.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις