Ε. Τσιμπανάκος: Υπομονή και ο Ολυμπιακός Β. θα βρει το δρόμο του

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, όπως τόνισε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Νίκος Τσεκούρας, βοηθά τον Ολυμπιακό – στην παρούσα φάση – οικονομικά, όσο και συμβουλευτικά στις μεταγραφές που έχει πραγματοποιήσει η ομάδα. Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico» και αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι

στο σχεδιασμό της ομάδας, αλλά και τι μέλλει γενέσθαι στον Ολυμπιακό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για τον ρόλο του στον Ολυμπιακό κι αν βοηθά τη διοίκηση του Ερασιτέχνη:
«Εγώ πάντα βοηθάω τον Ολυμπιακό. Όπως έκανα πέρυσι έτσι κάνω και φέτος, γιατί πάνω απ’ όλα είμαι Ολυμπιακός Βόλου. Όποτε μου ζητήθηκε η βοήθεια από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, ήμουν δίπλα στην ομάδα. Είχα συμβουλευτικό ρόλο, όσον αφορά τις μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν. Όλες οι κινήσεις έγιναν σε συνεργασία με τη διοίκηση και τον προπονητή της ομάδος.
Όταν μου το επιτρέπουν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις είμαι κοντά στην ομάδα. Και πριν αναλάβει τη διοίκηση ο Ερασιτέχνης εγώ ήμουν κοντά στον Ολυμπιακό, παρακολουθώντας παιχνίδια, χωρίς να κοιτάζω ποιος διοικεί την ομάδα».
Για το σχεδιασμό της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι:
«Δικαιώθηκα στην πράξη, όσον αφορά τον λανθασμένο σχεδιασμό που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι. Έγιναν τραγικά λάθη στην ομάδα. Είχα πει παραμονές των εκλογών του Ερασιτέχνη, πως αυτό που θα έπρεπε να κοιτάξουν στον ολυμπιακό ήταν η επόμενη μέρα. Αποδείχτηκε πως είχα δίκιο, γιατί ήξερα τι θα συμβεί. Έγιναν τραγικά λάθη σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο. Αναφέρομαι στο «χτίσιμο» της ομάδος και στο θέμα του προπονητή. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κ. Ζιώγα, αλλά θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος προπονητής δεν έκανε για τον Ολυμπιακό Βόλου, μια ομάδα που ήθελε να κάνει πρωταθλητισμό. Το καλοκαίρι ήρθα σε ρήξη με τον κ. Μποτσιβάλη, επειδή εγώ προτιμούσα να έρθει στην ομάδα προπονητής ο κ. Βαζάκας. Ένας άνθρωπος που αντέχει την πίεση, έχει πάρει πρωταθλήματα και θεωρώ ότι ήταν η κατάλληλη λύση για τον Ολυμπιακό σε εκείνη τη χρονική στιγμή.
Ο κ. Μπακάλης είναι ένας προπονητής που γνωρίζει την κατηγορία, είναι σοβαρός, δουλεύει, προσπαθεί και έχει δείξει έργο στις ομάδες της Γ’ εθνικής που έχει δουλέψει».
Για το πώς βλέπει το μέλλον του Ολυμπιακού:
«Έφτασε ο Ολυμπιακός Βόλου να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Ό,τι χειρότερο για την ομάδα. Δυστυχώς, το είχα προβλέψει και το είχα πει, αν κάνετε μία αναδρομή στο παρελθόν.
Σίγουρα ο Ολυμπιακός με την προσθήκη των νέων ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν θα είναι μία άλλη ομάδα. Αυτό είναι δεδομένο. Πιστεύω, ότι θα γίνουν δύο ακόμη προσθήκες και ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί διαφορετικός. Όλοι οι παίκτες που ήρθαν στον Ολυμπιακό έχουν γεμάτες χρονιές τα δύο τελευταία χρόνια και έχουν κάνει πρωταθλητισμό».
Για τις κινήσεις που γίνονται για την απόκτηση φορ: «Σίγουρα ο Ολυμπιακός χρειάζεται σέντερ φορ. Να βρεθεί ένας επιθετικός ικανός να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτόν τον παίκτη τον είχαμε στα πόδια μας το περασμένο καλοκαίρι – και μιλάω για τον Κώστα Φλίγκο – αλλά κάποιοι από την προηγούμενη διοίκηση τον άφησαν να φύγει. Θα βρούμε, ωστόσο, έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Επαφές έχουν γίνει με πολλούς ποδοσφαιριστές και με τον Κώστα Φλίγκο και με ξένους ποδοσφαιριστές. Παίκτες, που έχουν περάσει από την Σούπερ Λιγκ και την Φούτμπολ Λιγκ.
Το όνομα του Ολυμπιακού είναι μεγάλο, ως μέγεθος και με την σοβαρή προσπάθεια που κάνει ο Ερασιτέχνης, πολλοί παίκτες θέλουν να έρθουν στην ομάδα. Πριν από ένα μήνα δεν ήθελε κανείς να έρθει στον Ολυμπιακό, γιατί τον Ολυμπιακό τον είχαν απαξιώσει.
Έχει γίνει πρόταση και στον Εμίλιο Φουρτάδο και σε άλλους ποδοσφαιριστές. Θα καθίσουν κάτω η διοίκηση, ο προπονητής, ο τεχνικός διευθυντής και αυτοί θα αποφασίσουν. Από την πλευρά μου θα βοηθήσω να πάρουμε την καλύτερη απόφαση. Θα το επαναλάβω, Αν δεν γίνονταν οι αστραπιαίες κινήσεις από τον Ερασιτέχνη υπήρχε μεγάλος κίνδυνος ο Ολυμπιακός Βόλου να βρεθεί στο τοπικό πρωτάθλημα.
Τώρα ο κόσμος, όπως και οι επιφανείς επιχειρηματίες της πόλης, θα πρέπει να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό. Πρέπει να αγκαλιαστεί η προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του Ερασιτέχνη. Ο Ολυμπιακός έχει χιλιάδες φιλάθλους και θα πρέπει να επιστρέψουν στο γήπεδο. Το πρώτο βήμα είναι να σωθεί ομάδα και πιστεύω, πως αυτό θα γίνει.
Για το αν σκέφτεται να ασχοληθεί ενεργά με τα διοικητικά του Ολυμπιακού τη νέα χρονιά: «Μέχρι τότε έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Εγώ αυτό που θέλω είναι να βρεθεί η καλύτερη λύση για τον Ολυμπιακό. Όποιοι βάζουν χρήματα στο ποδόσφαιρο είναι άξιοι. Εκτιμώ το γεγονός ότι ο Μποτσιβάλης έβαλε χρήματα στον Ολυμπιακό. Ό,τι χρήματα και αν έβαλε. Πρέπει να σεβαστούμε πως και αυτός ο άνθρωπος έβαλε λεφτά στην ομάδα. Από εκεί και πέρα αποδείχτηκε στην πράξη, ότι δεν γνωρίζει το ποδόσφαιρο. Έκανε, ωστόσο, την προσπάθεια. 

Θεωρώ, ότι ο Ολυμπιακός θα βρει το δρόμο του αυτό. Αυτό είναι σίγουρο. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή. Κινήσεις γίνονται και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα βρεθεί ο άνθρωπος εκείνος που θα έχει την οικονομική επιφάνεια για να αναλάβει τον Ολυμπιακό. Κάποιες συζητήσεις υπάρχουν. Δεν πρέπει, όμως, να μιλάμε στον αέρα και να λέμε ψέματα στον κόσμο».

  • Ολυμπιακός Βόλου
  • Ε Τσιμπανάκος

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις