Τζιώρας:«Πιο Νικιώτης και από τους Νικιώτες»

Την άποψη ότι η Νίκη Βόλου έχει αδικήσει τον εαυτό της με την μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή, εξέφρασε ο Χρήστος Τζιώρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Blue Heart FM. O αρχηγός της Νίκης θα απουσιάσει από τον αγώνα της Κυριακής με τον Α.Ο. Σελλάνων όμως είναι βέβαιος πως όποιος παίκτης κι αν αγωνιστεί θα φανεί αντάξιος της φανέλας της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χρήστου Τζιώρα:

Για τις συνθήκες που υπήρχαν στην αρχή της προσπάθειας και επηρέασαν την πορεία της ομάδας
“Αν δεν έχεις όλους τους παίκτες για να δουλέψεις με όλους τους παίκτες από την πρώτη μέρα για να δουλέψεις μαζί τους και να τους δέσεις μεταξύ τους, ο προπονητής έχει πρόβλημα. Οι δύο Ουκρανοί και ο Ρώσος έφυγαν για 15 μέρες κι επέστρεψαν για να ξαναπαίξουν. Πως να δεθεί η ομάδα; Ήταν ένα κομβικό σημείο που επηρέασε την εικόνα της ομάδας στη συνέχεια. Παράδειγμα ο Χρήστος (σ.σ. Καρτσαμπάς) ήρεθε την τελευταία εβδομάδα, πότε να προλάβει να προσαρμοστεί; Παίξαμε τόσα φιλικά και η ίδια εντεκάδα δεν είχε παίξει δεύτερη φορά. Για να δέσει μία ομάδα δεν πατάμε ένα κουμπί και γίνεται. Και 15 πρωτοκλασάτους παίκτες να φέρεις αν δεν δουλέψουν για να δεθούν μεταξύ τους είναι δύσκολο να βρεθούν μέσα στο γήπεδο”

Για τους παίκτες που έφυγαν και την πρόθεση να αντικατασταθούν από παίκτες όχι τόσο έμπειρους
“Σ’ αυτή την περίπτωση το καλύτερο παράδειγμα είναι το δικό μου, όταν παίζαμε στη Β’ Εθνική. Όλοι έλεγαν που θα πάμε με τον Τζιώρα και ο Τζιώρας εκείνη την περίοδο έβαλε 19 γκολ. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να έρθουν μόνο πρωτοκλασάτοι και φίρμες στην ομάδα για να πάει καλά. Αυτή η φιλοσοφία υπάρχει γενικότερα στην Ελλάδα, βέβαια, δεν μπορεί μία ομάδα να πάει μόνο με πιτσιρίκια, χρειάζονται και 5-6 έμπειροι. Είναι ευκαιρία τώρα που η ομάδα δεν ενισχύθηκε με πρωτοκλασάτους, που δεν ξέρω αν η διοίκηση το κάνει, αυτοί που θα παίξουν να αρπάξουν την ευκαιρία”.

Για τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος
“Εμείς έχουμε αδικήσει τον εαυτό μας ξεκάθαρα. Έπρεπε να έχουμε περισσότερα καλά αποτελέσματα. Το ίδιο πιστεύω και για τον Ολυμπιακό Βόλου, έχει καλή ομάδα που το έδειξε και στο μεταξύ μας παιχνίδι. Φυσικά πολύ καλή ομάδα και ο ΝΠΣ. Οργανωμένη ομάδα, φαίνεται πως είναι πολύ δουλεμένη ομάδα. Από κει και πέρα όλες οι υπόλοιπες για μένα είναι ποια θα βάλει πρώτη το γκολ. Αν βάλεις σ’ αυτές τις ομάδες ένα γκολ και παίξεις αυτό που μπορείς δεν μπορούν να σε ανταγωνιστούν”

Για το αν βοηθάει η παρουσία του κόσμου
“Ο κόσμος φυσικά και βοηθάει. Ο κόσμος που έρχεται να στηρίξει βοηθάει, ο κόσμος που έρχεται για να βρίσει δεν βοηθάει. Ο κόσμος σου δίνει 50% περισσότερη ψυχολογία”

Για τον προσεχή αγώνα με τον ΑΟ Σελλάνων
“Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας στον προσεχή αγώνα ώστε να στηρίξει και τους νέους ποδοσφαιριστές. Όποιες επιλογές κάνει η διοίκηση είναι αντάξιες της Νίκης Βόλου. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές που θα πάρουν την ευκαιρία να την αρπάξουν από τα μαλλιά ώστε κι αυτοί να είναι αντάξιοι του κόσμου που πληρώνει εισιτήριο. Δεν είναι πάρε φανέλα και μπες και παίξε κι ότι γίνει. Πάρτε παράδειγμα τον Μπάιριτς πόσο έχει βελτιωθεί. Δεν τον φοβάμαι τον κυριακάτικο αγώνα. Δεν μπορώ να ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα όμως είμαι σίγουρος πως όσοι αγωνιστούν θα βγάλουν το πάθος που αρμόζει σε όποιον ποδοσφαιριστή φοράει τη φανέλα της Νίκης Βόλου”.

Για τον νέο αρχηγό, Παντελή Πρόγκνι
“Ο Παντελής βοηθάει στα πάντα. Οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουμε ο νέος αρχηγός μας βοηθάει άμεσα ώστε να τα λύσουμε”

Για το πως νιώθει μετά την επιστροφή του στην ομάδα
“Νιώθω πως έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή που επέστρεψα. Αν είχα μία αμφιβολία στην αρχή, τώρα δεν έχω καμία, είμαι 1000% σίγουρος πως έκανα το σωστό. Η Νίκη έχει να μου προσφέρει πολλά όπως έχω κι εγώ να προσφέρω στην ομάδα”

Για το αν θα έμενε και του χρόνου στη Νίκη Βόλου
“Θα ήταν μία πολύ καλή προοπτική για μένα και θα την έβλεπα πολύ σοβαρά. Θέλω να βοηθήσω την προσπάθεια και τους ανθρώπους αυτούς που την έχουν ξεκινήσει. Πριν έρθω το είχα πει πως θα επιστρέψω όταν δω ότι υπάρχει κάτι σοβαρό. Το είδα, επέστρεψα και δικαιώθηκα. Με σκλαβώνει η συμπεριφορά τους απέναντί μου και θα κάνω τα πάντα για να εκπληρωθούν οι στόχοι της ομάδας. Την έχω αγαπήσει την ομάδα κι έχω γίνει πιο Νικιώτης από τους Νικιώτες. Αυτό το πάθος που μου βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο φέτος, πολλές φορές μ’ έχει κάνει να ξεφύγω. Βάζω πρώτα τη Νίκη και μετά τον Τζιώρα”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις