“Κόλλησε” στην Οιχαλία ο Ολυμπιακός Β. 1-1 με Διγενή

Δύο βαθμούς άφησε σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο της Οιχαλίας ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να πάρουν το «τρίποντο», μένοντας στην ισοπαλία (1-1), μετά από ένα δυνατό παιχνίδι, σε βαρύ αγωνιστικό χώρο. Ο Διγενής άνοιξε το σκορ στο 13′ με τον Νίκο Σκόνδρα, ενώ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Αντώνη Καμπλιώνη στο 32′.

 

Πώς έπαιξε ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τερματοφύλακα τον Καραγκιολίδη, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από δεξιά προς τα αριστερά από τους Γελαδάρη, Νόνη, Κραγιόπουλο και Δ. Κόκα. Στο άξονα αγωνίστηκαν οι Λούγκος και Κόλα, οι Καμπλιώνης αριστερά και Μέμος αριστερά έπαιξαν στις πτέρυγες, με τον Θέο να κινείται πίσω από τον προωθημένο Σεχολάρι.

Καλύτερος στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα, έχασε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, σ’ ένα ολισθηρό αγωνιστικό χώρο, από τη βροχή που έπεφτε, ωστόσο, βρέθηκε πίσω στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» αφού ξεπέρασαν την ψυχρολουσία του γκολ που δέχθηκαν κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να πάνε οι δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.
Μόλις στο 3′ χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ανοίξει το σκορ. Πρώτα ο Μέμος μέσα από την περιοχή και στη συνέχεια ο Σεχολάρι δεν μπόρεσαν με σουτ να νικήσουν τον τερματοφύλακα του Διγενή Καρατζά, ο οποίος έκανε δύο σωτήριες επεμβάσεις.
Στο 8′ Ο Σεχολάρι πάσαρε στον Λούγκο, με τον τελευταίο να πιάνει αδύναμο σουτ, με τον Καρατζά να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.
Ο Διγενής σε μια αντεπίθεση στο 12′ προσπάθησε να απειλήσει το τέρμα του Καραγκιολίδη, με τον Κολοβό να βγάζει την παράλληλη σέντρα και τον Νόνη να διώχνει σε κόρνερ.
Το κόρνερ εκτελέστηκε η μπάλα πέρασε από πολλούς παίκτες, έφτασε έξω από την περιοχή στον Σκόνδρα κι αυτός μ’ ένα ωραίο διαγώνιο σουτ στο 13′ σκόραρε για τους γηπεδούχους, βάζοντας τον Διγενή σε θέση οδηγού.
Οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη μετά την ψυχρολουσία του γκολ που δέχθηκαν προσπάθησαν να αντιδράσουν και να απειλήσουν το τέρμα του Διγενή. Διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να είναι απειλητικοί για την εστία των γηπεδούχων. Ο Κόλα έδινε πολλές μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Καμπλιώνης δέχθηκε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, όπως και ο Μέμος στην άλλη πτέρυγα.
Ωστόσο, ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Για να φτάσουμε στο 32′ όπου οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Από μπαλιά του Σεχολάρι μέσα στην περιοχή ο Καμπλιώνης έγινε κάτοχος της μπάλας, πλάσαρε υπό πίεση για να σημειώσει το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού στο ντεμπούτο του με τους «ερυθρόλευκους».
Από το σημείο εκείνο και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες δεν είχαν να επιδείξουν κάτι το αξιόλογο επιθετικά, με το παιχνίδι να είναι δυνατό σ’ ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Ανοιχτό παιχνίδι στο δεύτερο μέρος
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με ευκαιρίες εκατέρωθεν. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το γκολ, έπαιξαν ανοιχτά, έχοντας ορισμένες καλές στιγμές.
Στο 55′ ο Ολυμπιακός έχασε καλή ευκαιρία να σκοράρει. Ο Θέος έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Διγενή. Οι γηπεδούχοι στο 64′ λίγο έλειψαν να πετύχουν γκολ. Ο Κραγιόπουλος πήγε να διώξει τη μπάλα με κεφαλιά και αυτή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ για τον Διγενή.
Ο Λάκης Μπακάλης ανακάτεψε την τράπουλα, πέρασε στο ματς σταδιακά τους Διβανέ, Ρόκα, Ευθυμιάδη και Σέττο σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού, δίχως όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Στο 68′ ο Διβανές έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 72′ σουτ του Σκόνδρα έδιωξε ο Καραγκιολίδης, ενώ στο 73′ σε σουτ του Ευθυμιάδη η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο 74′ μετά από λάθος του Κραγιόπουλου, ο Μεζίνι έγινε κάτοχος της μπάλας, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Καραγκιολίδη.
Ο Ολυμπιακός πίεσε στα τελευταία λεπτά και στο 88′ χάθηκαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχουν οι «ερυθρόλευκοι» το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Ο Ευθυμιάδης εκτέλεσε φάουλ και ο Καρατζάς έκανε την απόκρουση του αγώνα, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ, Το κόρνερ εκτελέστηκε και ο Ρόκας από κοντά μέσα στη μικρή περιοχή με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Διαιτητής: Παπακωνσταντίνου (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Καραγιάννης, Λιτοσελίτης (Φθιώτιδας)
Κίτρινες: Μπασιάκας, Αετόπουλος-Γελαδάρης, Κόκας
ΔΙΓΕΝΗΣ: Καρατζάς, Μπασιάκας, Γκαγκαστάθης (82′ Τζέλης), Γούτσιος, Σαρακατσάνος, Μακρής, Κατσαμάγκας, Αετόπουλος, Μεζίνι (77′ Αμπαδιωτάκης), Σκόνδρας, Κολοβός (70′ Τσικρικάς)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Γελαδάρης, Δ. Κόκας, Κραγιόπουλος, Νόνης, Λούγκος (66′ Ρόκας), Μέμος (62′ Διβανές), Κόλα, Σεχολάρι, Θέος (70′ Ευθυμιάδης), Καμπλιώνης (77′ Σέττος).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Ολυμπιακός Βόλου

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις