Ένα γκολ ήταν αρκετό για τη Θήβα

Την ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε η ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων στην έδρα του ΑΟ Θήβας στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής. Έτσι ο Αχιλλέας παρέμεινε στους 10 βαθμούς και βρίσκεται στην 12η θέση, ενώ η Θήβα με το τρίποντο αυτό έφτασε τους 22 βαθμούς και ανέβηκε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Αχιλλέα να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε στο 8′ όταν το δυνατό σουτ του Νεμπεγλέρα από τα όρια της περιοχής έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε το κόρνερ έπειτα από σύγχυση στα καρέ του Μόνου ο Κούλπας έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Κάρλος έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Χάμου.

Εν τέλει τρία λεπτά αργότερα έπειτα από αντεπίθεση ο Χατζηλάμπρος έκανε την σέντρα και ο Κάρλος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ.

Οι παίκτες του Αχιλλέα πίεσαν και έχασαν ακόμη μια πολύ καλή στιγμή όταν έπειτα από όμορφη ομαδική συνεργασία ο Βούλγαρης βρέθηκε σε θέση βολής έκανε το κοντρόλ όμως πριν κάνει το σουτ οι αμυντικοί των γηπεδούχων έδιωξαν σε κόρνερ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους οι παίκτες του Αχιλλέα συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία και μόλις στο 50′ απείλησαν όταν ο Χατζής έφυγε γρήγορα στην κόντρα επίθεση όμως πριν προλάβει να πατήσει περιοχή Χατζηλάμπρος πρόλαβε και έδιωξε σε πλάγιο.

Τρία λεπτά αργότερα έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ της Θήβας η μπάλα κόντραρε στο χέρι αμυντικών των γηπεδούχων με την φάση να είναι οριακή για το αν είναι μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει φάουλ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κούλπας η μπάλα κοντραρέ στο τείχος και πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 63′ όταν ο Σένκα έκανε το σουτ η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Χάμου και εν τέλει ο Κούλπας έδιωξε σε κόρνερ.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Αχιλλέας πίεσε και έχασε ακόμη μια ευκαιρία, όταν ο Νεμπεγλέρας έκανε την σέντρα ο Κούλπας έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από τα δοκάρια.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδος του Αχιλλέα καταγράφηκε στο 85′, όταν έπειτα από σέντρα του Καραγκούνη ο Οικονόμου έκανε την πρώτη κεφαλιά, ο Αραπίτσας έσπρωξε την μπάλα από κοντά με το κεφάλι με τον Μόνο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης υπήρξε μια μίνι διακοπή με μικρής διάρκειας σύρραξη μεταξύ των παικτών από την οποία αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Μόνος από την ομάδα της Θήβας.

Ντεμπούτο έκανε με την φανέλα της ομάδος του Αχιλλέα ο επιθετικός Γιάννης Αραπίτσας, ενώ για πρώτη φορά αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής ο 15 χρόνος ποδοσφαιριστής μας Βησσαρίων Δρόσος.

ΑΟ Θήβας (Θοδωρής Παχατουρίδης): Μόνος, Πλατέλλας, Καραλής, Χατζηλάμπρος, Χριστοδουλόπουλος, Μαυρόπουλος, Σένκα (96′ Φαλαγγίτης) Ζυγογιάννης, Σίλβα (78′ Κοτωρός), Κάρλος, Τόπι (85′ Κωτσαλάς).

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Χαμός, Μάρκου, Καραμπούζης, Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Μίχος, Κατσανάκης (65′ Αραπίτσας), Χατζής (85′ Δρόσος), Καραγκούνης, Βούλγαρης.

athleticlarissa.gr

  • ΑΟ Θήβα
  • Αχιλλέας Φαρσάλων

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις