Ζητάει τελικό Κυπέλλου με κόσμο η ΑΕΚ

Την έντονη αντίθεσή της με την απόφαση της ΕΟΚ να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου μονάχα με την παρουσία μαθητών στις εξέδρες εξέφρασε και επίσημα η ΑΕΚ.
Σε ανακοίνωσή της η ΚΑΕ κάνει λόγο για προειλημμένες αποφάσεις στη σχετική σύσκεψη και αναφέρει ότι απορρίφθηκαν τα αιτήματα που κατέθεσε

να της δοθούν 600 εισιτήρια ή έστω κάποια για χορηγούς.
Παράλληλα, εκφράζει την απορία της για το πώς θα πάνε οι μαθητές στο γήπεδο χωρίς συνοδούς και πώς θα διασφαλιστεί η ομαλότητα και η ταυτοποίηση των προσκεκλημένων.
Προαναγγέλλει, δε, ότι δεν θα αποδεχθεί την απόφαση και θα κινηθεί με όσα περιθώρια έχει εναντίον της.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ
«H AEK B.C. ανακοινώνει, ότι κλήθηκε σήμερα (17/01) να μετάσχει σε μια σύσκεψη στη Νέα Αλικαρνασσό (Ηρακλείου Κρήτης), η οποία υπό τις συνθήκες που πραγματοποιήθηκε, κακώς διεξήχθη.
Οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ έγιναν μάρτυρες προειλλημένων αποφάσεων.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποφάσισε -μεταξύ άλλων- τα κάτωθι:
1.1. Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνει μέριμνά της (ΕΟΚ).
1.2. Δεν θα χορηγήσει (η ΕΟΚ) εισιτήρια στις διαγωνιζόμενες ομάδες, προκειμένου να τα διαθέσουν στους φιλάθλους τους, παρά μόνο 30 προσκλήσεις σε κάθε διαγωνιζόμενο σωματείο.
1.3. Θα εκδώσει (η ΕΟΚ) και διαθέσει το ανώτερο 4.000 εισιτήρια, τα οποία θα διατεθούν με μέριμνά της σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μαθητές δημοτικών και γυμνασίων) καθώς και σε αθλητές ακαδημιών ομάδων (μέχρι 14 ετών).
1.4. Κατόπιν των ανωτέρω να μην πραγματοποιηθεί μετακίνηση φιλάθλων ομάδων προς το ΚΓ «Αορακίων» καθώς δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος.
2. Εκπρόσωπος της “ΚΑΕ ΑΕΚ” διαφώνησε με τα αναφερόμενα.
3. Eκπρόσωπος της ΚΑΕ Ολυμπιακός συμφώνησε με τα αναφερόμενα.
Τα παραπάνω καταγράφονται στο πρακτικό της σύσκεψης.
O ΘΕΣΜΟΣ του ΚΥΠΕΛΛΟΥ αποτελεί γιορτή πανταχόθεν και σε όλα τα αθλήματα.
Η ΑΕΚ προκρίθηκε σε Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια και θεωρούσε-θεωρεί αδιαπραγμάτευτο, οι γιορτές να έχουν καλεσμένους, και εν προκειμένω αυτοί είναι οι φίλοι των ομάδων ανεξάρτητα από ηλικίες, ιδιότητες και περιορισμούς. Υπάρχουν τρόποι ελέγχου και διαχείρισης αυτής της κατάστασης σε μια χώρα ευνομούμενη, που διέπεται από κανόνες.
Η ΑΕΚ επιθυμεί στον Τελικό να βρίσκονται φίλοι και των δύο διαγωνιζομένων σωματείων, όπως απαιτούν οι ανάγκες της διοργάνωσης, αλλά και το αυτονόητο.
Η ΑΕΚ ζήτησε, τουλάχιστον, 600 εισιτήρια έως και τον μισό αριθμό της διαθέσιμης χωρητικότητας του Κ.Γ. και αιτήθηκε να “τοποθετηθούν” σε χωριστή κερκίδα του γυμναστηρίου. Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή. Όπως δεν έγινε αποδεκτή και η δεύτερη πρόταση, που αφορούσε στη διάθεση περιορισμένου αριθμού εισιτηρίων για χορηγούς.
Η ΑΕΚ εκφράζει την απορία της, ήτοι κατά πόσο είναι εφικτή η μετάβαση μαθητών έως 14 ετών στο γυμναστήριο και μάλιστα δίχως συνοδούς-γονείς και ως εκ τούτου πώς θα διασφαλιστεί η ομαλότητα και η ταυτοποίηση των προσκεκλημένων;
Η ΑΕΚ και η παρούσα διοίκηση με την επιστροφή της ομάδας σε τροχιά ελπίδας και προοπτικής, έχουν δείξει διαπιστευτήρια. Όπως έχει δείξει και ο υπερήφανος κόσμος της ΑΕΚ στο σύνολο των αγώνων στο Κλειστό του ΟΑΚΑ. Η ομαλότητα στο γήπεδο και οι συνθήκες γιορτής συνιστούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση εδώ και 3 χρόνια.
Η ΑΕΚ αποδεικνύει με πράξεις, ότι προτεραιότητα γι’ αυτήν αποτελεί σταθερά η μεταλαμπάδευση των ιδεών και των αξιών, που διέπουν τον σύλλογο. Προς αυτή την κατεύθυνση όλες οι δράσεις της, με αποκορύφωμα στην τρέχουσα ιστορική, επετειακή χρονιά όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά για το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού, η δημιουργία της ταινίας “1968”.
Η ΑΕΚ B.C. αντιδρά σε όλους τους τόνους και επιφυλάσσεται ως προς τις επόμενες κινήσεις της».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις