Νέο “χαστούκι” για τον Ολυμπιακό στη Μόσχα

Το κρύο της Μόσχας «πάγωσε» για τα καλά τους παίκτες του Ολυμπιακού…

Πληρώνοντας την τραγική του εμφάνιση στο πρώτο μέρος αλλά και την τρομερή ευστοχία της Χίμκι έξω από τα 6,75 (12/27) οι ερυθρόλευκοι πέρασαν εφιαλτικό βράδυ στη Μόσχα, γνωρίζοντας δεύτερη συνεχόμενη βαριά εκτός έδρας ήττα με 82-54 και υποχώρησαν στο 13-6.

Εκτός τόπου και χρόνοι οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο πρώτο μέρος, με τους Ρώσους να κάνουν ότι θέλουν στο παρκέ και να στέλνουν τη διαφορά ακόμα και στο +24 (49-25).

Παρόμοια η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Πειραιώτες να μην μπορούν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί σε κανένα σημείο του ματς και ουσιαστικά να πετούν λευκή πετσέτα από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο.

Σβεντ με 19 και Τζένκινς με 16 προκάλεσαν τα περισσότερα προβλήματα στους ερυθρόλευκους, από τους οποίους διασώθηκαν μόνο οι Στρέλνιεκς και Ουίλντζερ με 10 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι την ερχόμενη Παρασκευή (26/1) στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι Πειραιώτες.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 49-25, 65-38, 82-54

inner

inner

Το ματς

Με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός.

Ισορροπημένο ήταν το ματς στο ξεκίνημα με τον Μάντζαρη να κάνει το 3-5 στο 8:20 με τρίποντο από την κορυφή. Ωστόσο η συνέχεια εξελίχθηκε σε… εφιάλτη. Οι Ρώσοι τα έβαζαν από παντού και κυρίως έξω από τα 6,75 και το 3-5 του … μετετράπη πολύ γρήγορα σε 21-5 στο 4:02, με την Χίμκι να τρέχει ένα αναπάντητο σερί 18-0. Τόμας και Σβεντ προκαλούσαν τεράστιους μπελάδες στην ερυθρόλευκη άμυνα με προσπάθειες κυρίως έξω από τα 6,75. Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν λες και πετούσαν βότσαλα στη… θάλασσα και με 5/7 τρίποντα έστειλαν τη διαφορά ακόμα και στο +18 (28-10) στο 1:32. Ένα καλάθι του Στρέλνιεκς και δύο βολές του Πρίντεζη διαμόρφωσαν το 28-14 στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου.

inner

Όπως τελείωσε το πρώτο με παρόμοιο τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει σφυγμό και κατάφερε μετά από αρκετή ώρα να ρίξει τη διαφορά στις παρυφές των 10 πόντων (30-19) στο 8:10. Η αντίδραση αυτή ωστόσο αποδείχθηκε σπασμωδική. Ο Ρώσοι πήραν για τα καλά τον έλεγχο του ρυθμού στα χέρια τους και με τον Σβεντ να είναι ζεστός, ξέφυγαν πρώτα με +20 (40-20) στο 4:49 και στη συνέχεια με +24 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (49-25).

inner

Τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού έμοιαζαν να είναι βαριά. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις επιθετικά με αποτέλεσμα η διαφορά να μένει σταθερά πάνω από τους 20 πόντους. Πρίντεζης και Σπανούλης βρίσκονταν μακριά από τον καλό τους εαυτό και ο μόνος που έδειχνε να βγάζει ενέργεια και να προσπαθεί να κρατήσει τον Ολυμπιακό στο ματς ήταν ο Γιάνις Στρέλνιεκς. Παρ’ όλα αυτά ο Λετονός δεν μπορούσε να πετύχει και πολλά μόνος του, και με τους Σβεντ και Τόμας να παραμένουν συνδεδεμένοι με το ερυθρόλευκο καλάθι το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με την Χίμκι στο +27 (65-38).

inner
Η τελευταία περίοδος είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα με το παιχνίδι να έχει πάρει μορφή ερυθρόλευκου… εφιάλτη. Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές μια και ο τελικός νικητής είχε επι της ουσίας κριθεί, ωστόσο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κάνουν ό,τι θέλουν στον παρκέ. Η διαφορά έφτασε ακόμα και το +32 (72-40) στο 7:24 και η κατάσταση κινδύνεψε να βγει εκτός ελέγχου. Ο Κάιλ Ουίλτζερ με οκτώ γρήγορους πόντους μείωσε στο -25 (74-59) στο 3:04. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Χάνικατ με σουτ σε νεκρό χρόνο (82-54).

πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις