Ήττα “καμπανάκι” στην Καρδίτσα πριν τα πλέι οφ

Η Αναγέννηση Καρδίτσας ήταν η νικήτρια του θεσσαλικού ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου με σκορ 2-0. Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη έδειξε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη, εκμεταλλεύτηκε τα πολλά και αβίαστα λάθη των ερυθρολεύκων και κατέκτησε το τρίποντο που της δίνει το δικαίωμα να μπει από πλεονεκτική θέση στο πρωτάθλημα των πλέι άουτ. Αντίθετα η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου με πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα προβλημάτισε με την απόδοσή της, με την διακοπή του πρωταθλήματος να αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανασυνταχθεί και να παρουσιαστεί στα πλέι οφ όπως προσδοκούν οι ερυθρόλευκοι φίλαθλοι.

Παρά την μέτρια εμφάνιση ο Ολυμπιακός Β. είχε την ευκαιρία να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας όταν στο 26’ ο Διαμαντόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουτσόπουλο από τα έντεκα μέτρα σε πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής της αναμέτρησης σε χέρι του Δημόπουλου. Η Αναγέννηση προηγήθηκε στο 9’ με τον Τζέκο μετά από τραγικό λάθος του Κασμερίδη, που …πάσαρε σε αντίπαλο, ενώ το 2-0 διαμορφώθηκε στο 89’ με ωραίο σουτ του Βουτσιά.

Με αλλαγές σε άμυνα και επίθεση ο Ελευθερόπουλος

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε την ομάδα του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Για την υπεράσπιση της εστίας επέλεξε τον Κασμερίδη, στο αριστερό άκρο της άμυνας τοποθέτησε τον Μαργαρίτη ενώ στο δεξί τον Καρρά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο επέλεξε τους Γιαλούση και Ιντζίδη, στον άξονα σε ρόλο αμυντικών χαφ τους Μακρυδημήτρη και Ρόκα, στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης τον Μπιτάνγκ, στην αριστερή τον Μπεριάν, σε ρόλο οργανωτή τον Κυζιρίδη και επιθετική αιχμή τον Διαμαντόπουλο.

Ο Κασμερίδης …σέρβιρε, ο Τζέκος σκόραρε

Η Αναγέννηση Καρδίτσας ήταν η ομάδα που έδειξε αποφασισμένη να επιβληθεί στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα πιέζοντας ψηλά την άμυνα του Ολυμπιακού, αναγκάζοντας τους ποδοσφαιριστές του σε λάθη. Έτσι αφού πρώτα οι ερυθρόλευκοι επισκέφτηκαν για πρώτη φορά με αξιώσεις την αντίπαλη εστία, με σουτ του Διαμαντόπουλου που δεν ανησύχησε τον Κουτσόπουλο, ο Κασμερίδης έδωσε την ευκαιρία που ζητούσαν οι γηπεδούχοι για να ανοίξουν το σκορ. Στο 9ο λεπτό ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού προσπάθησε να δώσει πάσα σε συμπαίκτη του, όμως ο Σάιν διάβασε την σκέψη του Κασμερίδη, έκλεψε την μπάλα, έστρωσε στον Τζέκο, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας των φιλοξενούμενων.

Το γκολ έδωσε απελευθέρωσε τα πόδια των γηπεδούχων οι οποίοι με πάθος κυνήγησαν το δεύτερο τέρμα που θα τους έδινε το πάνω χέρι στην υπόθεση νίκη. Στο 19’ η Αναγέννηση έφτασε μία ανάσα από το 2-0 όταν ο Δημόπουλος πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους σε κόρνερ του Σάιν όμως η κεφαλιά που έπιασε πέρασε μόλις άουτ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πελαγοδρομούσαν και το ένα λάθος έφερνε το άλλο. Στο 24’ οι ερυθρόλευκοι παραλίγο να πληρώσουν ακόμα ένα λάθος του Κασμερίδη, όταν ο Γιαλούσης γύρισε την μπάλα προς την εστία, αυτή γκέλαρε πριν φτάσει στο πόδι του πορτιέρο του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να πιάσει αέρα στο διώξιμο που επιχείρησε και η μπάλα να περάσει βασανιστικά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του.

Χαμένο πέναλτι με τον Διαμαντόπουλο

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όταν ο Διαμαντόπουλος δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουτσόπουλο στην εκτέλεση πέναλτι που ανέλαβε, σε χέρι του Δημόπουλου που καταλόγισε ο διαιτητής της αναμέτρησης. Στα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής χωρίς όμως να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία μπροστά στην αντίπαλη εστία. Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους στα μετόπισθεν του Ολυμπιακού χωρίς όμως κι αυτή να είναι ουσιαστική στην τελική πάσα.

Λάθη επί λαθών και για τους δύο

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη χειρότερο από πλευράς ποιότητας από το πρώτο και οι δύο ομάδες συναγωνίστηκαν πια θα κάνει τα περισσότερα λάθη. Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση του 2ου σαρανταπενταλέπτου ανήκε στην Αναγέννηση όταν το σουτ του Φωτιά στο 50’ πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Κασμερίδη. Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Διαμαντόπουλο να πιάνει την κεφαλιά σε σέντρα του Μαργαρίτη και την μπάλα να φτάνει αδύναμα στην αγκαλιά του Κουτσόπουλου

Δοκάρι για τον Ολυμπιακό

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 2ο ημίχρονο καταγράφηκε στο 54’ όταν μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Ρόκα, ο Μπεριάν πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας και αμαρκάριστος πλάσαρε στην κίνηση, με την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι του Κουτσόπουλου.

Ανούσια κατοχή της μπάλας για Ολυμπιακό

Η είσοδος του Νικολιά στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ρόκα στο 65’ έδωσε ζωντάνια στον άξονα των ερυθρολεύκων χωρίς όμως αυτή να περιέχει ουσία καθώς τις περισσότερες φορές οι μέσοι του Ολυμπιακού προτίμησαν τα γεμίσματα προς την αντίπαλη περιοχή, που αποτέλεσαν εύκολη λεία για τους αμυντικούς της Αναγέννησης.

Χτύπησε στο τέλος με Βουτσιά

Οι γηπεδούχοι συνειδητά έδωσαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στους αντιπάλους τους θέλοντας να αιφνιδιάσουν με αντεπιθέσεις που θα έβρισκαν ανοργάνωτη την άμυνα των φιλοξενούμενων. Μία τέτοια περίπτωση ήταν αυτή του 89ου λεπτού όταν μετά από ένα ακόμα λάθος των ερυθρολεύκων στο κέντρο, ο Πέεφ βρήκε άπλετο χώρο, πέρασε πάσα στον Βουτσιά ο οποίος με φόρα μπήκε στην περιοχή και σουτάρε εντυπωσιακά στο δεξί «Γ» της εστίας του Κασμερίδη, γράφοντας το τελικό 2-0.

Το τελικό σφύριγμα του Ρούσσου Μπεκερτζή βρήκε τους «Καρδιτσιώτες» να πανηγυρίζουν και τους ερυθρόλευκους να προβληματίζονται από τις συνεχόμενες αρνητικές εμφανίσεις.

Συνθέσεις:

Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδοσιάδης):Κουτσόπουλος, Γκουγκούδης, Τζάνης, Φωτιάς, Δημόπουλος, Κουλίδης, Βουτσιάς, Σαϊν (65΄ Μαυριάς), Τζέκος (80’ Παναγιωτόπουλος), Μπιτέλης, Πέεφ.

Αναπληρωματικοί: Γεωργαντζάς, Μαυριάς, Παπαργυρίου, Παναγιωτόπουλος, Γεωργακόπουλος, Σκόνδρας, Αδαμόπουλος.

Ολυμπιακός Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος):Κασμερίδης, Καρράς, Μαργαρίτης, Γιαλούσης, Ιντζίδης, Μακρυδημήτρης (83΄ Σκοπελίτης), Ρόκας (65’ Νικολιάς), Μπιτάνγκ, Κυζιρίδης, Μπεριάν, Διαμαντόπουλος.

Αναπληρωματικοί: Ρίζος, Ζέρης, Κεσίδης, Μπουτζίκος, Νικολιάς, Ντινόπουλος, Σκοπελίτης.

Διαιτητής: Νίκος Ρούσσος-Μπεκερτζής (Πρέβεζας)

Βοηθοί: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας), Λευτέρης Καραλής (Ηπείρου),

Τέταρτος: Κώστας Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας).

Κίτρινες: 26’ Φωτιάς, 26’ Δημόπουλος, 75’ Σκόνδρας – 26’ Ιντζίδης, 32’ Καρράς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις