Ντέρμπι με τα όλα του στην Αγία Παρασκευή, 3-3 με Πανιώνιο

Ένα παιχνίδι σπάνιας ποδοσφαιρικής ομορφιάς, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι φίλοι του τοπικού μας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής με την ομώνυμη ομάδα να υποδέχεται τον φορμαρισμένο και αήττητο για 1,5 μήνα Πανιώνιο. Εκτός των έξι γκολ που σημειώθηκαν στο συγκεκριμένο ματς, είχαμε και 4 αποβολές εκ των οποίων οι τρείς ήταν για την γηπεδούχο ομάδα.

Φορτσάτος Πανιώνιος, 1-3 ημίχρονο.

Η ομάδα του Σπ. Φώτου καιγόταν τουλάχιστον για τον βαθμό της ισοπαλίας, που θα της εξασφάλιζε μαθηματικά την αποφυγή των μπαράζ. Έτσι από το πρώτο κιόλας σφύριγμα της αναμέτρησης, από τον διαιτητή Χαλβατζάκο επιβλήθηκαν εντός των τεσσάρων γραμμών των αντιπάλων τους.

Στο 5’ οι φιλοξενούμενοι, έφτασαν μια ανάσα από το γκολ καθώς το γυριστό του Μοσχούδη σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπράνου. Δύο λεπτά αργότερα σουτ του Καραγεώργου κόντραρε και άλλαξε πορεία την τελευταία στιγμή, περνώντας έτσι άλλη μια απειλή από τα καρέ των γηπεδούχων.

Ο πανιώνιος έδειχνε πως είχε επιβληθεί των αντιπάλων του και στο 10’ ο αγκόλι, είδε το σουτ του να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μαρμαρινός έβγαλε με ωραία κάθετη πάσα των Παπακώστα στην πλάτη της άμυνας του Πανιωνίου, όμως ο Καγιάννης είπε όχι.

Στο 15’ η ομάδα της Ν. Ιωνίας πήρε κεφάλι στο σκορ, καθώς ο Αγκόλι ανετράπη από τον Μπράνο με τον Χαλβατζάκο να υποδεικνύει την εσχάτη των ποοινών και να αποβάλει τον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μοσχούδης και δεν λάθεψε απέναντι στον νεαρό Τσιτσιρίκος κάνοντας το 0-1.  

Στο 21’ ο Πανιώνιος είχε εκ’ νέου δοκάρι έπειτα από σέντρα σουτ που επιχείρησε ο Νικούδης.

Στο 25’ είχαμε το 0-2 με τον Κ. Μπασδάνη να πετυχαίνει ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς από πολύ πλάγια θέση με δυνατό σουτ.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους, εντός αγωνιστικού χώρου όμως εκείνοι του Πανιωνίου, έμοιαζαν ασταμάτητοι.

Στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης, το σκορ πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς ο Αγκόλι έκανε ότι ήθελε την άμυνα της Αγίας Παρασκευής και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Πέτση που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-3 προ κενής εστίας. Και ενώ όλα έδειχναν πως δεν είχαν γυρισμό για τους γηπεδούχους, στο 45+1 έγινε το 1-3 με κεφαλιά του Παντελόγλου ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μαρμαρινού.

Νεύρα, εντάσεις, 3 αποβολές και 3-3 τελικό.

Όσοι περίμεναν πως τα 45’ του δευτέρου μέρους θα είχαν τυπικό χαρακτήρα, διαψεύστηκαν. Καθώς στο δεύτερο μέρος οι ποδοσφαιριστές της Αγίας Παρασκευής έφεραν τούμπα το ματς. Στο 52’ και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, είχαμε 2πλή αποβολή καθώς Μπαλτσιάκης(Πανιώνιος) και Χαρίσης(Αγία Παρασκευή) πιάστηκαν στα χέρια και είδαν απευθείας την κόκκινη από τον Χαλβατζάκο.

Στο 65’ η γηπεδούχος ομάδα ζευγάρωσε τα τέρματα της και πάλι με τον νεαρό Παντελόγλου να νικά τους πάντες στον αέρα και να κάνει το 2-3 μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαρμαρινού.

Η Αγ. Παρασκευή έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 75’, όμως ο Καγιάννης έπεσε σωτήρια στα πόδια του Μαρμαρινού στερώντας του το γκολ.

Η έκβαση του παιχνιδιού, αποσυντόνισε την ομάδα του Πανιωνίου που δεν θύμιζε σε τίποτα τον επιβλητικό Πανιώνιο του α’ μέρους. Στο 84’ πάντως είχαμε άλλη μια κόκκινη και πάλι για ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων, καθώς ο Ν. Μαγγασιανός αντίκρισε την 2η κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στο Λυρίτση, αφήνοντας έτσι την ομάδα του με 8 παίχτες!  

Και ενώ όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, στο 90+1 ο Αγριαφιώτης, επωφελούμενος από την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενουμένων να απομακρύνουν σωστά, “εκτέλεσε” τον Καγιάννη με σουτ-βολίδα γράφοντας έτσι το τελικό 3-3.

Συνθέσεις:

Αγ. Παρασκευή: Μπράνος, Π. Μαγγασιανός, Ν. Μαγγασιανός, Βαν- Ντε-Γούιχε, Παντελόγλου, Αγραφιώτης, Σταματίου, Μπαλαμώτης(46’ Παπουτσής), Παππάς(46’ Χαρίσης), Μαρμαρινός, Παπακώστας(15’ Τσιτσιρίκος).

Πανιώνιος: Καγιάννης, Δαμάσκος, Παπαδόπουλος(6’ λ.τρ. Καραγέωργος), Μπατσιάκης, Σκουφογιάννης, Αρβανίτης, Αγκόλι (85’ Βαΐτσης), Κ. Μπασδάνης, Πέτσης, Μοσχούδης (77’ Λυρίτσης), Νικούδης.

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις