Η ΤΣΣΚΑ έσπασε το αήττητο του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ

Την πρώτη του φετινή εντός έδρας ήττα στην Ευρωλίγκα και γενικότερα στη σεζόν γνώρισε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Παρασκευής (19/1), χάνοντας με 75-70 από την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το κλειστό του ΟΑΚΑ ήταν κατάμεστο, οι πρωταθλητές θα μπορούσαν να έχουν πάρει ακόμη μία νίκη, όμως η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έχει αναμφίβολα μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ, παίκτες που στα κρίσιμα σημεία μπορούν να κάνουν τη διαφορά και αυτό έπραξαν.

Έτσι, το ρεκόρ της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ είναι στο 12-7 πια και αυτό σημαίνει ότι υποχώρησε στην πέμπτη θέση της κατάταξης.

13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 11 ασίστ κατέγραψε ο Καλάθης, σπουδαίο παιχνίδι με 13 πόντους και από τον Αντετοκούνμπο, στους 21 σταμάτησε ο Σέρχι Ροντρίγκεθ για λογαριασμό των νικητών.

Απελπιστικά άστοχος στα τρίποντα…

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός βρήκε πολλές λύσεις στην επίθεση από τους Αντετοκούνμπο και Σίνγκλετον, με τον πρώτο να συνεργάζεται ιδανικά με τον Καλάθη στο πικ εν ρολ.

Οι «πράσινοι» έπαιζαν πολύ καλή άμυνα, ο Ντε Κολό είχε μείνει στα… ρηχά, ωστόσο η αστοχία των παικτών του Πασκουάλ έξω από τα 6,75μ. ήταν παροιμιώδης, μετρώντας μόλις ένα εύστοχο τρίποντο σε 16 προσπάθειες στα πρώτα 20 λεπτά.

Έτσι, το «τριφύλλι» πέτυχε μόλις 9 πόντους στη δεύτερη περίοδο και οι Ρώσοι, που είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τον Χάντερ, ο οποίος τελείωνε πολλές φάσεις μέσα στη ρακέτα, πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους +2 (29-31).

Μπήκε φουριόζος, αλλά η ΤΣΣΚΑ δεν είναι τυχαία ομάδα…

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι πρωταθλητές μπήκαν φουριόζοι, άρχισαν επιτέλους να ευστοχούν στα τρίποντα και βάζοντας και τον κόσμο στο παιχνίδι κατάφεραν να αποκτήσουν μια διαφορά 10 πόντων (46-36).

Οι Μοσχοβίτες, όμως, δεν είναι καμιά τυχαία ομάδα και αντέδρασαν γρήγορα, με τον Ροντρίγκεθ να ηγείται στην επίθεση κι έτσι το ματς έγινε και πάλι ντέρμπι, όπως φανερώνει το 51-51 με το οποίο έκλεισε το τρίτο σκέλος του αγώνα.

Στην τελική στροφή της αναμέτρησης η ΤΣΣΚΑ ήταν σαφώς ανώτερη, ο Ροντρίγκεθ είχε συμπαραστάτες στην επίθεση τον Ντε Κολό και τον Χίγκινς, την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ξεμένει από καλές ιδέες.

Μοιραία, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο +8 σχεδόν τρία λεπτά πριν το φινάλε (63-71) και παρά την αντίδραση που έβγαλε για λίγο το «τριφύλλι» πήραν εντέλει τη 15η φετινή τους νίκη στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 29-31, 51-51, 70-75

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (1), Ρίβερς 11 (3), Παππάς 14, Ντένμον, Γκιστ 6, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 2, Όγκαστ 2, Καλάθης 13 (2), Αντετοκούνμπο 13.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Ντε Κολό 10 (2), Φριτζόν, Αντόνοφ, Ροντρίγκεθ 21 (4), Βοροντσέβιτς, Κλάιμπερν 9, Χίγκινς 14 (2), Κουρμπάνοφ 2 (9 ριμπάουντ), Χάινς 7, Χάντερ 12.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις