Αλάνθαστος και στην κορυφή ο Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία επιβλήθηκε, αποδίδοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο ανά χρονικά διαστήματα, της Ξάνθης με 3-0, έφτασε τις 9 συνεχόμενες νίκες στη Super League και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, μεταφέροντας εκ νέου το άγχος σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Καρίμ Ανσαριφάρντ, που άνοιξε το σκορ στο 26′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, παράβαση στην οποία υπέπεσε αφελώς ο Φασίδης πάνω στον Φορτούνη, ενώ ο Ιρανός στο 57′ έπειτα από έξοχη σέντρα του Φιγκέιρας «έγραψε» με κεφαλιά το 2-0.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Φορτούνη στο 69′ λόγω του καθοριστικού λάθους του Μελιόπουλου στην περιοχή της ομάδας του.

Στο 57′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Κασάδο, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για την πρώτη κίτρινη που είχε δει τρία λεπτά νωρίτερα.

Πώς έπαιξαν

Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Όσκαρ Γκαρθία, καθώς η διάταξη έμεινε στο 4-2-3-1 και στη θέση του τιμωρημένου, Μάριν, μπήκε ο Πάρντο στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ δίπλα στον Ρομαό βρέθηκε ο Ταχτσίδης, που προτιμήθηκε αντί του Ζιλέ.

Από την άλλη μεριά, επίσης με 4-2-3-1 αγωνίστηκε και η Ξάνθη, με τον Σβάρνα να αγωνίζεται ως δεξιός οπισθοφύλακας, ο Μελιόπουλος δίπλα στον πολύπειρο Φλίσκα ενώ ο Φασίδης βρέθηκε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, με τον Τριάδη αριστερά και πίσω από τον Γέντρισεκ τον Ντουρίτσκοβιτς.

Το ματς

Χωρίς φόβο και με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό μπήκε στο ματς η Ξάνθη, καθώς με ανεβασμένες τις γραμμές και με πίεση από ψηλά, κέρδισε κάποιες στημένες φάσεις στα πρώτα 10 λεπτά της αναμέτρησης, αλλά οι υψηλόσωμοι κεντρικοί αμυντικοί των γηπεδούχων κατάφεραν να «σβήσουν» κάθε επικίνδυνη εστία στα καρέ τους.

Ουσιαστικά, οι παίκτες του Γκαρθία «ξύπνησαν» στο 19’ μέσω… γκέλας των φιλοξενούμενων που έφερε και την πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού. Ο Κασάδο γύρισε την μπάλα προς τον Ζίβκοβιτς, τη στιγμή που και ο γκολκίπερ έβγαινε από την εστία του, ο Ανσαριφάρντ έκανε την προβολή προ κενής εστίας, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 25’ σημειώθηκε η φάση που έγειρε το ματς σε μεγάλο βαθμό υπέρ του Ολυμπιακού, καθώς ο Φασίδης «σκαρφάλωσε» χωρίς λόγο πάνω στον Φορτούνη, τη στιγμή που ο παίκτης των γηπεδούχων είχε πλάτη στην εστία και τον ανέτρεψε. Την ευθύνη της εκτέλεσης ανέλαβε –με τη σύμφωνη γνώμη του Φορτούνη- ο Ανσαριφάρντ, που με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Με αυτή την εξέλιξη, ο Ολυμπιακός απελευθερώθηκε πλήρως και άρχισε να γίνεται όλο και πιο ελκυστικός, με τον Φελίπε Πάρντο να αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη ευθύνη της δημιουργίας και να αποτελεί άλυτο πρόβλημα για την άμυνα της Ξάνθης.

Από το 36’ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι παρουσίασαν το καλύτερο διάστημά τους επί ημερών Γκαρθία και ο μόνος λόγος που δεν βρήκαν το δεύτερο γκολ ακούει στο όνομα του Ζίβκοβιτς, που είχε βοήθεια και από το οριζόντιο δοκάρι στο σουτ του Ρομαό από μακρινή απόσταση.

Ανσαριφάρντ (40’), Μιραλάς και Φορτούνης (43’) στην ίδια φάση και ο Πάρντο νικήθηκαν όλοι σε φάσεις τετ-α-τετ από τον τερματοφύλακα των Ακριτών, με τον Σέρβο να κρατά την ομάδα του εντός διεκδίκησης του παιχνιδιού.

Ουσιαστικά, οι ελπίδες της Ξάνθης για να βάλει… φωτιά στο ματς χάθηκαν στα πρώτα 12 λεπτά του β’ ημιχρόνου, όταν σημειώθηκαν δύο στιγμές που έδωσαν οριστικά το παιχνίδι στα χέρια του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, στο 46’ ο Τριάδης από πλάγια θέση βγήκε τετ-α-τετ με τον Προτό, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Βέλγο, αλλά ο Σισέ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την απομάκρυνε πριν περάσει τη γραμμή.

Και αφού η Ξάνθη δεν μπόρεσε να βρει το γκολ, στο 57’ ο Ανσαριφάρντ έγραψε τον… επίλογο του ματς. Ο Φιγκέιρας με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Ιρανό επιθετικό, που αμαρκάριστος από Μελιόπουλο και Φλίσκα πήρε την κεφαλιά, «καρφώνοντας» τον Ζίβκοβιτς.

Δύο λεπτά αργότερα, η Ξάνθη έμεινε και με 10 παίκτες, με τον Κασάδο να αντικρίζει σωστά δεύτερη κίτρινη κάρτα (για την πρώτη διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι), αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 69’, όταν ο Μελιόπουλος έκανε ολέθριο λάθος, προσφέροντας την μπάλα στον Φορτούνη που με κοντινό πλασέ σε άδεια ουσιαστικά εστία, δεν είχε πρόβλημα για το 3-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Προτό – Φιγκέιρας (80’ Ζιλέ), Σισέ, Ένγκελς, Κούτρης – Ρομαό (72’ Ανδρούτσος), Ταχτσίδης – Πάρντο, Φορτούνης, Μιραλάς (84’ Σεμπά) – Ανσαριφάρντ

Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Μποτία, Τζούρτζεβιτς, Χατζισαφί.

Ξάνθη (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς – Σβάρνας, Μελιόπουλος, Φλίσκας, Κασάδο – Ντε Λούκας, Καμαρά (74’ Λισγάρας) – Τριάδης (62’ Σιλά), Ντουρίτσκοβιτς, Φασίδης (87’ Σουλεϊμάν) – Γέντρισεκ

Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Οκάν, Κάστρο, Θυμιάνης.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις